مسیح علینژاد، فعال حقوق زنان از زنان امریکا خواست به کارزار جهانی مبارزه با «آپارتاید جنسیتی» بپیوندند.
علینژاد به طور ویژه از برخی چهرههای تاثیرگذار امریکا مثل میشل اوباما، آپرا وینفری و الهان عمر نام گرفت و آنها را به این کارزار دعوت کرد.
مسیح علینژاد گفت: «من از کشوری آمدهام که به من گفته شد اگر موهایم را نپوشانم، به دار آویخته میشوم.»
او در این مصاحبه با فاکسنیوز که روز جمعه، ۳۱ حمل، پخش شد، گفت جمهوری اسلامی ایران جنگی را علیه زنان این کشور به راه انداخته است. خانم علینژاد گفت زنان در ایران مورد تجاوز قرار میگیرند و با آزار جنسی روبرویند.
این فعال حقوق زنان افزود: «در کشور من وقتی میگویی مرگ بر جمهوری اسلامی، مرگ بر تروریستها، هرگز از زندان آزاد نمیشوی، کشته میشوی.»
به گفته او، جنگی که جمهوری اسلامی علیه زنان ایرانی اعلام کرده صدها کشته برجای گذاشته و باعث شده هزاران نفر زندان و دهها نفر اعدام شوند.
خانم علینژاد از زنان تاثیرگذار در امریکا خواست قدم بردارند و علیه آپارتاید جنسیتی در ایران متحد شوند.
مسیح علینژاد پیشتر در پیامی به مناسبت نوروز، سال جدید خورشیدی را «سال اتحاد ایرانیان و افغانستانیها علیه آپارتاید جنسیتی» خوانده بود.
به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان از خواستهای اصلی جنبش زنان افغانستان نیز است.
جنبش زنان افغانستان که پس از ورود طالبان به کابل در اسد ۱۴۰۰، موجهای بیپیشینهای از اعتراضات خیابانی را در کابل و دیگر شهرهای افغانستان به راه انداخت، از جامعه جهانی خواسته است «آپارتاید جنسیتی حاکم در افغانستان» را به رسمیت بشناسد.
در ماههای گذشته دهها چهره شناخته شده حقوق بشری جهانی مثل ملاله یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل از پاکستان، شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل از ایران، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه سابق امریکا با امضای توماری به کارزار به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی پیوستهاند.
در روز جمعه، دهم حمل فدراسیون بینالمللی حقوق بشر، نهادی متشکل از مدافعان حقوق بشر از سراسر جهان، نیز با تصویب قطعنامهای به کارزار به رسمیت شناختن «آپارتاید جنسیتی» پیوست.
این فدراسیون در بیانیهای نوشت که تعریف «آپارتاید» باید شامل ظلم و ستم در موقعیتهایی نیز باشد که علیه یک گروه جنسیتی خاص اعمال میشود. در بیانیه از وضعیت دختران و زنان افغانستان به عنوان مثالی از آپارتاید جنسیتی نام برده شده است.