• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پاکستان می‌گوید چهار نفر را در پیوند با حمله به شهروندان چینی بازداشت کرده است

۱۰ ثور ۱۴۰۳، ۱۶:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)

اداره مبارزه با تررویسم ایالت خیبر پختونخوا پاکستان اعلام کرده است که چهار نفر را در پیوند با حمله ماه گذشته به کارمندان چینی بازداشت کرده که یک نفر‌شان عضو تحریک طالبان پاکستان است. تحریک طالبان پاکستان دست داشتن در این حمله را رد کرده بود.

این اداره روز دوشنبه، ۱۰ ثور با نشر بیانیه‌ای گفته است که چهار نفر به نام‌های عدیل شهباز، محمد رفیق قریشی، زاهد قریشی و نذیر حسین از باشندگان ولسوالی مانصره ایالت خیبرپختونخوا را به اتهام دست داشتن در حمله به کارمندان چینی بازداشت کرده است.

این اداره گفته است که عدیل شهباز، یکی از اعضای تحریک طالبان پاکستانی به دست داشتن در این حمله اعتراف کرده است.

پنج مهندس چینی همراه با راننده پاکستانی‌شان ماه گذشته هفتم حمل در یک حمله در منطقه بشام ایالت خیبرپختونخوا کشته شدند. این مهندسان چینی از اسلام‌آباد به‌سوی بند برق داسو در حرکت بودند.

در پی این حمله، چین خواهان تحقیقات جدی در مورد این رویداد شد و رهبران سیاسی و نظامی پاکستان هم وعده دادند که عاملان را حمله به پنجه قانون بسپارند.

چند روز پس از این حمله، شماری از بازرسان چینی هم برای پیگیری این پرونده به اسلام‌آباد رفتند.

حفاظت از کارمندان چینی برای پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است چون مهندسان و شرکت‌های چینی روی مهمترین زیرساخت‌های پاکستان کار می‌کنند؛ از ساخت شاهراه‌ها برای پروژه یک راه و کمربند تا بندهای بزرگ برق.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند استعفا کرد

۱۰ ثور ۱۴۰۳، ۱۳:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

حمزه یوسف، وزیر اول اسکاتلند پس از یک سال و یک ماه از این مقام استعفا کرد. این سیاستمدار پاکستانی‌تبار در هفته گذشته حکومت ائتلافی حزب ملی اسکاتلند با حزب سبزها را برهم زد و در آخر این هفته با رای عدم اعتماد در پارلمان رو به‌رو بود.

آقای یوسف روز دوشنبه، ۱۰ ثور در یک نشست خبری کناره‌گیری خود را از ریاست حزب ملی اسکاتلند و مقام وزیر اول اسکاتلند اعلام کرد. او گفت که تا زمانی که شخص دیگری به‌جایش مقرر شود، به کار خود ادامه خواهد داد.

حمزه یوسف هفته گذشته به ائتلاف حاکم میان حزب تحت رهبری خود و حزب سبزهای اسکاتلند پایان داد.

احتمال اینکه آقای یوسف از رای عدم اعتماد در پارلمان اسکاتلند موفق بیرون شود، بسیار کم بود.

آقای یوسف گفت: «من حاضر نیستم ارزش‌ها و اصول خود را معامله کنم یا صرفاً برای حفظ قدرت با کسی معامله کنم».

حمزه یوسف در ماه مارچ سال گذشته میلادی در پی استعفای نیکولا استرجن به قدرت رسید.

او اصالت پاکستانی دارد و یازده سال می‌شود وارد سیاست در اسکاتلند شده است. حزب ملی اسکاتلند به دنبال استقلال این کشور از اتحادیه بریتانیاست.

آنتونی بلینکن: موثرترین راه برای حل بحران انسانی غزه، برقراری آتش‌بس است

۱۰ ثور ۱۴۰۳، ۱۱:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر خارجه امریکا در دیدار با همتایان خود در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرد موثرترین راه برای حل بحران انسانی در غزه، دست‌یابی به توافق آتش‌بس و پایان دادن به درگیری‌ها در منطقه است. بلینکن گفت وضعیت انسانی در غزه در هفته‌های اخیر پیشرفت قابل مشاهده‌ای داشته است.

به گفته وزیر خارجه امریکا، با وجود پیشرفت‌‌ها در روند کمک‌رسانی به مردم غزه، هنوز باید اقدامات بیشتری در این خصوص صورت گیرد.

این اظهارات دو روز پس از آن مطرح می‌شوند که خلیل الحیه، از اعضای ارشد حماس، خبر داد این گروه در حال بررسی آخرین پیشنهاد اسرائیل درباره آزادی گروگان‌های اسیر در غزه و برقراری آتش‌بس است.

او از ذکر جزئیات این پیشنهاد خودداری کرد و تنها گفت پیشنهاد اسرائیل پاسخی به طرح حماس است که دو هفته پیش ارائه شده بود.

بلینکن در ادامه سخنان خود در ریاض ابراز امیدواری کرد که حماس پیشنهاد «فوق‌العاده فوق‌العاده سخاوتمندانه» اسرائیل را بپذیرد.

او افزود حماس باید درباره قبول یا رد این پیشنهاد به سرعت تصمیم‌گیری کند.

به گفته بلینکن، واشینگتن همچنین موضوع آزادی دریانوردی در دریای سرخ را با شورای همکاری خلیج فارس در میان خواهد گذاشت.

از زمان آغاز مناقشه کنونی حماس و اسرائیل، حوثی‌های یمن، از گروه‌های مورد حمایت حکومت ایران، با حمله به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداخته‌اند.

وزیر امور خارجه امریکا با اشاره به حمله اخیر موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی به اسرائیل، بر اهمیت ایجاد دفاع یکپارچه در خاورمیانه تاکید کرد.

‌استفان سژورنه، وزیر خارجه فرانسه، روز ۱۰ ثور در ادامه تلاش‌های پاریس برای کاهش تنش‌ها در منطقه، به ریاض سفر کرد.

او روز ۹ ثور هم به لبنان رفته بود تا از شعله‌‎ورتر شدن آتش درگیری‌ها و وقوع جنگ احتمالی میان حزب‌الله و اسرائیل جلوگیری کند.

آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا، هم عصر دوشنبه وارد ریاض خواهد شد. هدف از این سفر گفت‌وگو بر سر تنش‌زدایی در منطقه و آینده نوار غزه عنوان شده است.

در روزهای اخیر رایزنی‌های جامعه بین‌المللی، به‌ویژه مصر و ایالات متحده، برای میانجی‌گری میان حماس و اسرائیل و توقف خشونت‌ها در غزه با شدت بیشتری در جریان بوده است.

جامعه جهانی نگران است که حمله احتمالی اسرائیل به رفح در جنوب غزه به یک فاجعه انسانی در این منطقه منجر شود و به همین دلیل می‌کوشد از وقوع چنین رخدادی جلوگیری کند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، روز ۹ ثور در سخنرانی خود در جلسه ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض اعلام کرد تنها امریکا می‌تواند مانع از حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به رفح شود.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، روز هشتم ثور گفته بود در صورت نهایی شدن توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی، این کشور طرح خود را برای عملیات نظامی در رفح به حالت تعلیق در خواهد آورد.

بیش از یک میلیون آواره فلسطینی برای در امان ماندن از خشونت‌‍‌ها در نقاط مختلف غزه، در رفح پناه گرفته‌اند.

ترکیه در یک هفته بیش از ۴۰۰ پناهجو را در شهر ادیرنه بازداشت کرد

۱۰ ثور ۱۴۰۳، ۱۰:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های ترکیه‌ به نقل از مقام‌های محلی ادیرنه نوشتند که در یک هفته گذشته، ۴۶۸ پناهجوی فاقد مدرک اقامت در این شهر بازداشت شده‌اند. براساس گزارش‌ها، در عملیات مشترک پولیس ترکیه، در این مدت ۱۸ نفر به اتهام «قاچاق انسان» دستگیر شده‌اند.

مقام‌های این کشور همچنین گفتند هفته گذشته هفت خودرو مشکوک متوقف شده و در نتیجه این پناهجویان بازداشت شده‌اند.

طبق گزارش‌ها پناهجویان بازداشت شده به اداره مهاجرت ادیرنه تحویل داده شدند و ۱۸ متهم دیگر به دادگاه معرفی شده‌اند.

رسانه‌ها گزارش داده است که در نتیجه عملیات مشترک پولیس این کشور هفت موتر حامل پناهجویان ضبط شده است.

مقام‌های محلی این شهر ماه گذشته نیز بیش از هزار پناهجوی فاقد مدرک اقامت از شهروندان افغانستان و پاکستان را بازداشت کرده بود.

پولیس ترکیه در ماه‌های گذشته عملیات گسترده‌ای را برای شناسایی، بازداشت و اخراج اجباری پناهجویان در شهرهای مختلف به راه انداخته است.

براساس داده‌های وزارت داخله ترکیه در چهار ماه اول سال ۲۰۲۴ میلادی ۱۵ هزار و ۸۱۶ پناهجو از سوی گارد ساحلی این کشور بازداشت شدند و ۲۸ پناهجو در رویدادهای مختلف مهاجرتی در سواحل این کشور جان باخته‌اند.

وزیر خارجه امریکا وارد عربستان سعودی شد

۱۰ ثور ۱۴۰۳، ۰۷:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا در اولین مرحله دیدار خود از خاورمیانه، وارد عربستان سعودی شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای بلینکن با مقام‌های عربستان سعودی در مورد غزه و همچنین عادی‌سازی روابط بین عربستان و اسرائیل گفت‌وگو خواهد کرد.

آقای بلینکن از ریاض به اردن و اسرائیل خواهد رفت و تمرکز به تلاش برای بهبود وضعیت وخیم انسانی در غزه خواهد بود.

وزارت خارجه امریکا در بیانیه‌ای گفته است که آقای بلینکن در طول سفر خود در مورد افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه نیز صحبت خواهد کرد.

پیش از سفر آقای بلینکن به خاورمیانه، جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا با بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در یک تماس تلفنی در مورد غزه صحبت کردند.

کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد که جو بایدن در این تماس تلفنی موضع صریح خود را در مورد حمله احتمالی اسرائیل به شهر مرزی رفح در غزه تکرار کرد. واشنگتن گفته است که از عملیات رفح بدون یک طرح انسانی مناسب و معتبر حمایت نمی‌کند.


نماینده پارلمان هامبورگ: آلمان باید سپاه پاسداران را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دهد

۱۰ ثور ۱۴۰۳، ۰۳:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

دانیال ایلخانی‌پور، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان ایالتی هامبورگ، برای حمایت از توماج صالحی خواننده محکوم به اعدام در ایران، در تجمع اعتراضی ایرانیان در برلین شرکت کرد. او گفت دولت آلمان باید سپاه پاسداران را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دهد.

آقای ایلخانی‌پور روز یکشنبه (نهم ثور) در جریان این تجمع در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال بر لزوم افزایش فشارها بر دولت آلمان برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست سازمان‌های تروریستی تاکید کرد.

کوثر افتخاری، از آسیب‌دیدگان چشمی خیزش انقلاب زن، زندگی، آزادی نیز در تجمع اعتراضی ایرانیان مقیم آلمان در شهر برلین برای حمایت از توماج صالحی به ایران‌اینترنشنال گفت ایرانیان با آمدن به خیابان‌ها اجازه نمی‌دهند که جمهوری اسلامی در سکوت خبری جان عزیزان ما و معترضان را بگیرد.

او با اشاره به موثر بودن تلاش ایرانیان خارج از ایران برای رساندن صدای خیزش «زن زندگی آزادی» اضافه کرد که آنها باعث می‌شوند مردمان دیگر کشورها صدای اعتراض ایرانیان به سیاست‌های جمهوری اسلامی را بشنوند.

ایرانیان روز شنبه و یکشنبه در شهرهای مختلف جهان در اعتراض به حکم اعدام توماج صالحی، تجمع کردند.

معترضان علاوه بر درخواست آزادی آقای صالحی، خواهان توقف صدور احکام اعدام و اجرای آن توسط جمهوری اسلامی ایران شدند.

توماج صالحی ۲۷ عقرب پارسال، پس از تحمل بیش از یک سال حبس که ۲۵۲ روز آن در انفرادی بود، با قرار وثیقه از زندان آزاد شد اما نهم قوس در شهر بابل، دوباره بازداشت و به زندان دستگرد اصفهان منتقل شد.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی این آوازخوان حامی جنبش اعتراض «زن، زندگی، آزادی» را به افساد فی‌الارض متهم کرده است.

جمهوری اسلامی ایران این آوازخوان را به اعدام محکوم کرده اما گفته این حکم قابل فرجام‌خواهی است.