دولت فیلپین استفاده از گوشی‌های هوشمند را برای دانش‌آموزان مکاتب ممنوع کرد

مجلس سنای فیلپین با تصویب لایحه‌ای استفاده از گوشی‌های هوشمند را برای دانش‌آموزان مهد کودک تا دوره لیسه ممنوع کرد. سنای فیلپین می‌گوید این لایحه برای تعیین دستورالعمل روشن اجرایی به وزارت آموزش و پرورش فرستاده شده‌ است.

به گفته سخنگویان دولت فیلیپین این تصمیم در پی آن گرفته شد که برخی از تحقیقات نشان داد استفاده گوشی‌های هوشمند از سوی دانش‌آموزان بر کیفیت آموزش اثرات منفی می‌گذارد.

برنامه تحلیل و ارزیابی کیفیت آموزش فیلپین در سال ۲۰۲۲ گزارش داد که استفاده از گوشی‌های هوشمند در صنف‌های درسی سبب پرت شدن هواس نزدیک به ۸۰ درصد از دانش‌آموزان نوجوان شده است.

شروین گچالیان، عضو مجلس سنای فیلپین با تاکید بر اثرات مضر گوشی‌های هوشمند در روند یادگیری دانش‌آموزان گفت: «گوشی‌های هوشمند و دیگر ابزارهای الکترونیکی سبب افزایش آزار و اذیت سایبری و هواس‌پرتی دانش‌اموزان شده‌ است.»

سناتور گچالیان از سویی هم اذعان کرد که تاثیرات مثبت فناوری به کیفیت آموزش را نمی‌توان نادیده گرفت، اما تحقیقات و بررسی‌ها نشان داده است که استفاده از وسایل الکترونیکی در جریان درس برای یادگیری دانش‌آموزان مضر است.

این در حالی است که سازمان جهانی یونسکو در یک گزارش در سال ۲۰۲۳ قوانین و لوایح سخت‌گیرانه‌تری را برای استفاده از گوشی‌های هوشمند در مکاتب توصیه کرد.

براساس گزارش‌های رسمی تاکنون ۱۳ درصد از کشور جهان استفاده گوشی هوشمند در مکابت را به طور کامل و مشروط ممنوع کرده‌اند و ۱۴ درصد هم برای استفاده از این گوشی‌ها شرایط و لوایح ویژه‌ای را در نظر دارند.

با این حال لایحه مجلس سنای فیلپین ممنوعیت کامل و بی‌قید و شرط استفاده از گوشی هوشمند برای دانش‌آموزان را توصیه نکرده‌ است. این لایحه اسفتاده از این گوشی‌ها را در موارد اضطراری و شرایط ویژه قانونی خوانده است.