• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دادگاهی در هالند رئیس سابق زندان پلچرخی را از ارتکاب جنایت جنگی تبرئه کرد

۲۳ جوزا ۱۴۰۳، ۲۱:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

یک دادگاه محلی در لاهه هالند روز چهارشنبه عبدالرزاق عارف، رئيس سابق زندان پلچرخی را از اتهام ارتکاب جنایات جنگی تبرئه کرد. پیشتر، در حمل سال ۱۴۰۱، دادگاهی در هالند عارف را به «جرم ارتکاب جنایات جنگی در دهه ۱۹۸۰» به ۱۲ سال زندان محکوم کرده بود.

دادگاه استیناف شهر لاهه روز چهارشنبه، ۲۳ جوزا بدون نام بردن از عبدالرزاق عارف اعلام کرد که یک پیر مرد ۷۸ ساله را از ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان در فاصله سال‌های ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ میلادی، تبرئه کرده است.

این دادگاه گفته است که جنایت جنگی مستلزم آن است که ارتباط نزدیک بین اتهامات عنوان‌شده در کیفرخواست و درگیری مسلحانه وجود داشته باشد اما در مورد اتهامات واردشده بالای این پیرمرد این موضوع صدق نمی‌کند.

این دادگاه می‌گوید با وجودی که در آن زمان میان مجاهدین و دولت افغانستان درگیری مسلحانه وجود داشته است اما هیچ ارتباطی بین رفتار با زندانیان و درگیری پیدا نتوانسته است.

در اعلامیه این دادگاه که در سایت قوه قضائیه هالند منتشر شده، آمده است که این تبعه افغان در سال ۲۰۰۱ میلادی در هالند درخواست پناهندگی داده و تابعیت این کشور را دریافت کرده است.

تحقیقات علیه این شهروند افغانستان از سال ۲۰۱۲ میلادی آغاز شد. ابتدا دولت هالند مشکوک شده بود که او با هویت جعلی عبدالرزاق رفیف، وارد هالند شده است.

دادستان براساس شهادت ۲۵ شاهد و شنود مکالمات تلفونی او با خانواده‌اش گفته بود که او عبدالرزاق عارف، رئیس زندان پلچرخی در زمان حکومت کمونیست‌ها بوده است.

اما این پیرمرد گفته بود که به دلیل بیماری اسم واقعی خود را به یاد نمی‌آورد. حالا دادگاه استیناف لاهه در مورد اسم او چیزی نگفته است.

پربازدیدترین‌ها

ارتش پاکستان: حکومت طالبان فراگیر نیست و از مردم افغانستان نمایندگی نمی‌کند
۱

ارتش پاکستان: حکومت طالبان فراگیر نیست و از مردم افغانستان نمایندگی نمی‌کند

۲

نزدیک به ۱۰۰ سازمان مدنی خواستار تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر در افغانستان شدند

۳

اسلام‌گرایی بومی و بیگانه؛ رهبر مجاهدین که از شعر و موسیقی لذت می‌برد

۴

طالبان به جنگ پهپادی روی می‌آورد

۵

قطع‌نامه تقدیر از احمدشاه مسعود در مجلس نمایندگان امریکا ثبت شد