سازمان ملل می‌گوید سیلاب‌زدگان افغانستان نیاز جدی به حمایت همه‌جانبه دارند

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می‌گوید سیلاب‌های ناگهانی در ولایات مختلف افغانستان، آسیب‌پذیری مردم را در همه ابعاد عمیق‌تر کرده است. این نهاد از کودکان و زنان به عنوان آسیب‌‌پذیرترین گروه‌ها یاد کرده و بر حمایت جدی از سیلاب‌زدگان تاکید کرده است.

بر اساس کمیساریای عالی سازمان ملل، سیلاب شدید در ماه گذشته حداقل ۳۴۷ نفر را کشته و بیش از ۱۰‌هزار خانه را ویران کرده است.

علاوه بر تلفات انسانی، هزاران خانواده آواره شده‌اند و زمین‌های زراعتی و زیرساخت‌های عمومی به شمول جاده‌ها، پل‌ها، تأسیسات بهداشتی و مکاتب آسیب دیده‌اند.

غور از جمله ولایتی است که سیلاب‌های اخیر خسارات زیادی در آن وارد کرد.

به گفته این نهاد، قبل از وقوع سیلاب نیز ساکنان ولایت غور در دسترسی به مواد غذایی و خدمات اولیه با مشکل مواجه بودند. این ولایت با جاده‌های اسفالت‌نشده، زیرساخت‌های ضعیف، در تابستان با خشک‌سالی و در زمستان با باران و برف سنگین مواجه است.

پری‌گل‌ حبیبی، کارمند حمایت روانی و اجتماعی در کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان می‌گوید که «سیلاب مردم را هم از نظر روحی و هم جسمی تحت تاثیر قرار داده است. من با چند زن آشنا شدم که به دلیل ترس و اضطراب پس از سیل دچار سقط جنین شده‌اند.»

سازمان ملل می‌گوید علاوه بر زنان، کودکان نیز در معرض بدترین آسیب‌پذیری‌ قرار دارند.

این نهاد به نقل از والدین آنها گزارش می‌دهد که کودکان خردسالشان نمی‌توانند بخوابند، از کابوس‌های شبانه و شب ادراری رنج می‌برند، و پس از سیل احساسات شدید و غیرمعمولی مانند فریاد زدن و گریه کردن از خود نشان می‌دهند.