معترضان در پاریس از کشورهای اروپایی خواستند نشست دوحه را تحریم کنند

گروهی از معترضان در پاریس روز یکشنبه، سوم سرطان، از نمایندگان ویژه کشورهای اروپایی خواستند نشست دوحه را تحریم کنند. معترضان می‌گویند جامعه جهانی باید به جای طالبان با زنان، مخالفان طالبان و نیروهای مترقی افغانستان گفت‌وگو کند.

ده‌ها فعال و کنشگر مستقل جامعه مدنی روز یکشنبه علیه نشست سوم دوحه در پاریس تظاهرات کردند.

معترضان در پاریس، طالبان را یک گروه فاقد مشروعیت سیاسی خوانده به سازمان ملل هشدار دادند که «دعوت از این گروه به نشست دوحه به معنی نادیده گرفتن اراده مردم افغانستان است».

این معترضان دعوت از نمایندگان طالبان در این نشست را «معامله با گروه جنایت‌کار و کارگزاران آپارتاید جنسیتی در افغانستان می‌دانند».

فعالان مدنی افغان در پاریس شعارهای «نان کار آزادی» و «نه به به رسمیت‌شناسی طالبان» را سر دادند و از جامعه جهانی خواستند که با سرنوشت مردم افغانستان معامله نکنند.

رشمین جوینده، فعال مدنی و از اعضای جنبش زنان افغانستان در تظاهرات پاریس خطاب به جامعه جهانی گفت: «اجازه ندارید طالبان را به رسمیت بشناسید و مرتکب جفا به حق مردم افغانستان شوید.»

خانم جوینده همچنان اضافه کرد که کشورهای جهان حق ندارند سیاست غیرمسئولانه‌ای را در قبال زنان و مردم افغانستان اتخاذ کنند.

این فعال مدنی همچنان تاکید کرد که هر تعاملی زیر نام مذاکره با این طالبان، به معنی «معامله با تروریستان» است.

معترضان پاریس با پخش قطع‌نامه‌ای اعلام کردند که تعامل سازمان ملل و کشورهای اشتراک‌کننده نشست دوحه با طالبان به معنی معامله تمام ارزش‌های انسانی و حقوق بشری است که خود مدعی آن هستند.

در همین حال جرم‌انگاری و به رسمیت‌سناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، وضع تحریم‌های بیشتر بر طالبان، عدم دسترسی طالبان به کمک‌های بشری، جلوگیری از سرکوب مردم توسط طالبان و تحکمیم عدالت انتقالی از خواست‌های معترضان پاریس از سازمان ملل است که در قطع‌نامه‌ای مطرح شده است.

این در حال است که قرار است نشست سوم دوحه با حضور نمایندگان طالبان تا پایان ماه جاری میلادی برگزار شود. تاکنون برای اشتراک در این نشست از نمایندگان زنان افغانستان، نهادهای مدنی و جبهات مخالف طالبان دعوت نشده است.