تولید پنهانی طلای سیاه؛ کشاورزان در هلمند برای فصل دیگری از کشت خشخاش آماده می‌شوند

برخی از کشاورزان در ولایت هلمند به افغانستان اینترنشنال گفتند که مزارع خود را برای فصل پاییزی کشت خشخاش آماده می‌کنند. به گفته کشاورزان هرچند طالبان بازارهای فروش تریاک را بسته است اما آنها کسب و کار تریاک را در محوطه خانه‌های خود انجام می‌دهند.

بخش پشتوی افغانستان اینترنشنال با برخی از کشاورزان و فروشندگان تریاک در ولایت هلمند مصاحبه کرده است.

این دهقانان گفتند که به رغم ممنوعیت کشت، فروش و قاچاق تریاک از سوی طالبان، دهقانان در ولسوالی‌های سنگین، موسی قلعه، دیشو، مارجه و برخی مناطق دیگر هلمند برای برداشت پاییزی، خشخاش کشت می‌کنند.

علی محمد و حاجی شیر که در ولسوالی سنگین مزارع خشخاش دارند، گفتند که از یک ماه پیش، حاصلات کوکنار فصل بهار را جمع‌آوری کردند و در حال آماده سازی زمین برای بذر خشخاش برای یک فصل دیگر اند.

آنان افزودند: «کشت خشخاش در ولایات جنوبی به ویژه ولسوالی‌های هلمند به دلیل شرایط اقلیمی متفاوت است. حدود یک ماه پیش، برداشت کوکنار در اکثر مناطق به پایان رسید. از این پس بسیاری از مردم در حال آماده سازی زمین برای کشت پاییزی خشخاش اند که حدود دو هفته دیگر کار آن آغاز می‌شود.»

به گفته آنها، دهقانان در بسیاری از مناطق اطراف مزارع خشخاش را دیوار کشیده یا در صحن خانه‌های خود کاشته‌اند.

آنها گفتند که در فصل گذشته، در بسیاری از مناطق کشاورزان نیمی از محصولات کوکنار را به طالبان محلی دادند تا آنها به مزارع شان آسیب نرسانند.

اگرچه میزان کشت خشخاش در هلمند و سایر ولایات جنوبی مشخص نیست، اما تخمین زده می‌شود که ۳۰ تا ۴۰ درصد مردم خشخاش کاشتند. با این‌حال کشاورزان پیش‌بینی می‌کنند که بیش از ۵۰ درصد مردم قصد دارند سال آینده خشخاش بکارند.

حاجی ولی‌شاه، باشنده ولسوالی موسی قلعه، یکی از کشاورزانی است که خشخاش را در محوطه خانه‌اش کشت می‌کند.

او به افغانستان اینترنشنال گفت: «ما اکنون در خانه‌های خود کسب‌وکار تریاک را انجام می‌دهیم و بیشتر طالبان محلی نیز از موضوه آگاه هستند.»

به گفته وی، به دلیل این ممنوعیت‌ها، قیمت تریاک نسبت به قبل افزایش یافته است، چنانچه قیمت یک من تریاک(معادل پنج کیلو)، از ۴ صدهزار به ۹ صد هزار روپیه افزایش یافته است.

پیشتر روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت که با افزایش قیمت تریاک، کشاورزان افغان به دنبال کشت‌ مخفی خشخاش اند.

به گزارش تلگراف، پس از بازگشت طالبان به قدرت، قیمت هر کیلو تریاک از ۳۰ پوند به ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ پوند افزایش یافته که برخی از مقامات ارشد طالبان نیز از آن سوء استفاده می‌کنند.

ماه گذشته، زارعان خشخاش در لشکرگاه مرکز هلمند تجمع کردند و از طالبان خواستند تا بازار تریاکی را که ۲۰ سال منبع درآمد طالبان بود، بازگشایی کنند. اما طالبان این درخواست را نپذیرفت و بر ممنوعیت کشت و تولید تریاک تاکید کرد.

هلمند یکی از مراکز عمده تولید تریاک افغانستان بود اما با ممنوعیت کشت خشخاش، تولید تریاک، به گفته سازمان ملل در این ولایت، شدیداً کاهش یافته است.