وزارت صحت عامه طالبان اعلام کرد که در یک سال گذشته حدود ۱۵ هزار نفر در افغانستان به بیماری هپاتیت مبتلا شدهاند.
عبدالولی حقانی، معین خدمات صحی طالبان گفت از این میان ۱۲ هزار نفر به بیماری هپاتیت بی و هزار و ۳۰۰ نفر به هپاتیت سی گرفتار شدهاند.
این مقام طالبان در نشستی که به مناسبت روز جهانی هپاتیت برگزار شده بود بود، گفت: «در حال حاضر در ۱۴ ولایت افغانستان مراکز تشخیصی و شناسایی این بیماری وجود دارد و در هشت ولایت خدمات درمانی ارائه میشود».
در همین حال سازمان بهداشت جهانی در افغانستان از مردم این کشور خواست روی آزمایش، درمان و واکسین بیماری هپاتیت تمرکز کنند. براساس آمار سازمان بهداشت جهانی، در یک دهه بیش از صد هزار نفر در افغانستان به این بیماری مبتلا شدهاند.
هپاتیت یا زردی نوعی بیماری ویروسی که باعث زرد شدن پوست و گاهی التهاب کبد میشود.
سازمان جهانی بهداشت روز یکشنبه هفتم اسد به مناسبت روز جهانی هپاتیت اعلام کرد که میخواهد امسال روی نابودی این بیماری در افغانستان تمرکز کند.
این نهاد جهانی صحی با پخش ویدیویی در صفحه رسمی خود از مردم افغانستان خواست در یک اقدام مشترک با این سازمان نابودی هپاتیت را به واقعیت بدل کنند. این سازمان گفت: «اکنون زمان اقدام است و ما با هم میتوانیم این بیماری را نابود کنیم».
به اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان جهانی صحت، ۳۰۴ میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری هپاتیت مصاب هستند. این بیماری در هر ۳۰ ثانیه از شهروندان جهان یک قربانی میگیرد.
سازمان جهانی صحت میگوید بیش ۱۰۰ هزار نفر در دهه گذشته در افغانستان به این بیماری مصاب شدند و از این میان ۷۰ هزار مورد شامل هپاتیت درجه «بی» است. ۳۰ هزار بیمار دیگر شامل هپاتیت درجه «سی» میشوند.
هپاتیت یک بیماری التهابی کبد است که عوامل مختلفی برای مصاب شدن به این بیماری نقش دارد. به گفته بزشکان، مصرف برخی از داروها، الودگی به باکتری یا ویروس و یا مصرف بیش از حد الکل سبب مصاب شدن به این بیماری میشود.
با این حال هپاتیت یک بیماری قابل درمان است و با واکسین میتوان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.