یک عضو کانگرس امریکا: طالبان به حقوق زنان احترام بگذارد و به قتل‌های فراقانونی پایان دهد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۰

یک عضو مجلس نمایندگان امریکا گفته است که اگر طالبان به دنبال مشروعیت بین‌المللی است، باید حقوق زنان و دختران را تامین کنند و به قتل‌های فراقانونی پایان دهند.

جیسون کرو تاکید کرد این چیزی است که امریکا و بقیه جهان از طالبان می‌خواهند.

آقای کرو افزود که این به سود امریکا است که در راستای آوردن اصلاحات در افغانستان تلاش کند، ولی سرانجام، این مربوط به تصمیم طالبان است که می‌خواهد جامعه جهانی با این گروه چگونه برخورد کند.

او همچنین تاکید کرد که حفاظت از جمعیت آسیب‌پذیر و حمایت از حقوق بشر در افغانستان برای امریکا تنها یک مسئولیت اخلاقی نیست، بلکه با امنیت ملی امریکا مرتبط است.

این عضو کانگرس امریکا گفت که اگرچه این کشور در حال حاضر حضور نظامی در افغانستان ندارد، ولی هرچه برای کمک به افغانستان در توان دارد دریغ نخواهد کرد تا به سوی آینده بهتر حرکت کند.

جیسون کرو افزود که مسئولیت رهبری امریکا ایجاب می‌کند که در کنار جمعیت آسیب‌پذیر افغانستان بایستد. او تاکید کرد که کمک امریکا به حمایت از حقوق بشر و گروه‌های آسیب‌پذیر، به جلوگیری از گسترش بی‌ثباتی، سرکوب و دیکتاوری کمک می‌کند.

آقای کرو گفت: «اگر طالبان می‌خواهند در راه به رسمیت‌شناخته‌شدن بروند، باید رفتار خود را اصلاح کنند، به زنان و دختران حق بدهند، قتل‌های فراقانونی را متوقف کنند و به تعهدات خود پابند باشند و مطابق آن عمل کنند، چیزی که ما و بقیه جهان از طالبان می‌خواهیم.»

این عضو مجلس نمایندگان امریکا با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر امریکا گفت که فکر نمی‌کند که نتایج این انتخابات هرچه باشد بر سیاست‌های این کشور در قبال افغانستان تاثیری داشته باشد.

جیسون کرو گفت: «افغانستان [برای امریکا] یک مسئله امنیت ملی است. برای چند دهه امریکایی‌ها در افغانستان دخیل بوده‌اند و این مسئله نباید یک موضوع تک‌حزبی انتخاباتی باشد.»

پس از خروج امریکا از افغانستان در ماه اسد ۱۴۰۰، کمک‌های مالی امریکا به این کشور ادامه یافت. اخیرا خبرگزاری رویترز گزارش داد که امریکا در این مدت نزدیک به سه میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است.

امریکا افزون بر ادامه کمک‌های مالی خود، دو نماینده ویژه برای افغانستان دارد و سفارت خود را در سطح کاردار در قطر حفظ کرده است.

با این حال، امریکا اداره طالبان را هنوز به عنوان حکومت افغانستان به رسمیت نمی‌شناسد و سفارت افغانستان در واشنگتن را هم بسته است.

امریکا اگرچه گروه طالبان را در فهرست گروه‌های تروریستی خود درج نکرده است، ولی از تحریم‌های سازمان ملل علیه این گروه و رهبران آن حمایت می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه
سپړنه

رادیو

پادکست‌ها