• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

یک رسانه عربی در سالگرد کشته شدن ظواهری در کابل نوشت طالبان جسد او را در پکتیا دفن کردند

۱۱ اسد ۱۴۰۳، ۰۵:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)
ظواهری (راست) در سال ۲۰۱۱ در پی کشته شدن اسامه بن‌لادن (چپ) رهبر القاعده شد
ظواهری (راست) در سال ۲۰۱۱ در پی کشته شدن اسامه بن‌لادن (چپ) رهبر القاعده شد

یک رسانه عربی در سالگرد کشته شدن ایمن الظواهری جزئیاتی از حضور و مرگ او در کابل منتشر کرده است. به گزارش پایگاه خبری اخبار الان، طالبان در حالی که منکر کشته شدن ظواهری در کابل شد، جسدش را به صورت مخفیانه در یک منطقه دورافتاده در پکتیا دفن کرد.

این پایگاه خبری افزود که یک عضو سازمان استخبارات طالبان ظواهری را به کابل برده بود و دست‌کم سه عضو استخبارات از این موضوع آگاه بودند.

براساس این گزارش، ظواهری چندین هفته در دو محل مختلف در کابل اقامت داشت. محل نخست یک جای پنهانی متعلق به استخبارات طالبان بود. پس از آن که بر فراز آن پهپادی در حال گردش دیده شد، به سه‌راهی علاءالدین منتقل شد.

به گزارش اخبار الآن، وقتی سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، از حضور رهبر القاعده در کابل آگاه شد، او را به یک ساختمان دوطبقه [در شیرپور] برد، ولی امریکایی‌ها اقامتگاهش را کشف کردند و در ۳۱ جولای ۲۰۲۲ او را کشتند.

اخبار الآن به نقل از منابع خود در درون طالبان نوشت که جسد ظواهری در یک منطقه دور افتاده در ولسوالی «نیکه» در ولایت پکتیا به خاک سپرده شد.

حضور ظواهری در کابل مغایر توافقنامه طالبان با امریکا بود. به همین دلیل، رهبران طالبان خبر حضور و حتی مرگ او را انکار کردند.

امریکایی‌ها با شلیک یک موشک هل‌فایر به اقامتگاه ظواهری در شیرپور کابل، او را کشتند
100%
امریکایی‌ها با شلیک یک موشک هل‌فایر به اقامتگاه ظواهری در شیرپور کابل، او را کشتند

پس از این آن که امریکایی‌ها از حمله پهپادی خود به اقامتگاه ایمن الظواهری در خانه‌ای متعلق به سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان در منطقه حفاظت‌شده شیرپور خبر دادند، طالبان ابتدا حضور و مرگ ظواهری را انکار کردند، اما بعدا گفتند که در این مورد تحقیق می‌کنند.

این گروه تا اکنون هیچ چیزی درباره حضور، مرگ رهبر پیشین شبکه القاعده در کابل و دفن جسد او به طور علنی اعلام نکرده است.

با این حال، اخبار الآن در گزارش خود نوشته است که طالبان در پی افشا شدن اقامتگاه ظواهری و کشته شدن او در کابل، حدود ۲۰۰ نفر را بازداشت و بیشتر آن‌ها را آزاد کرد.

در میان افراد دستگیر شده، یک عضو استخبارات طالبان، که رهبر القاعده را به کابل برده بود، هم حضور داشت. اخبار الآن از او با نام مستعار «نعمان» یاد کرده و نوشته است که او پس از دو سال اخیرا آزاد شد و به پاکستان رفت.

به گزارش اخبار الآن، طالبان برای این که خبر مرگ ظواهری مخفی بماند، نامه‌ای به سیف‌العدل، جانشین او در ایران نوشتند و از او خواستند که خبر مرگ ظواهری و جانشینی خود را اعلام نکند.

به گزارش این شبکه خبری، طالبان در پیام خود به سیف‌العدل نوشتند که طالبان یک بار در سال ۲۰۰۱ حکومت خود را بر سر حمایت از اسامه بن‌لادن از دست دادند؛ حالا بار دیگر آماده نیستند که به دلیل حضور ظواهری بار سقوط کنند.

طبق این گزارش، ظواهری در ۲۰۲۰ زمانی که امریکا‌یی‌ها آماده خروج می‌شدند، به منطقه «بهرامچه» هلمند رفت و بعد در زابل و غزنی در حرکت بود تا این که به کابل رفت.

براساس این گزارش، دلیل سفر رهبر پیشین شبکه القاعده به کابل نیاز او به درمان در یک بیمارستان پیشرفته در شهر بود، چرا که از بیماری‌های قلبی، کلیوی و پوستی رنج می‌برد.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

وزارت دفاع امریکا از توافق 'طراح' حملات یازدهم سپتامبر برای اعتراف به جرمش خبر داد

۱۱ اسد ۱۴۰۳، ۰۱:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دفاع امریکا گفته است که خالد شیخ‌محمد، «مغز متفکر حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱» و دو نفر از همدستانش پذیرفته‌اند که به جرم خود اعتراف کنند. به گزارش رویترز، یک مقام پنتاگون گفت که این توافق شامل اعتراف به جرم در برابر حذف مجازات اعدام می‌شود.

این مقام پنتاگون، که نخواست نامش فاش شود، افزود که براساس این توافق، امکان تخفیف مجازات آن‌ها به حبس ابد وجود دارد.

خالد شیخ‌محمد شناخته‌شده‌ترین زندانی بازداشتگاه نظامی گوانتانامو است که امریکا آن را در سال ۲۰۰۲ تاسیس کرد. در آن زمان جورج بوش، رئیس‌جمهور وقت امریکا، دستور داد که افراد خارجی مظنون به دست داشتن در حملات یازدهم سپتامبر به این بازداشتگاه منتقل شوند.

شمار زندانیان این بازداشتگاه زمانی به حدود ۸۰۰ نفر رسید، ولی در حاضر شمار آن‌ها به ۳۰ نفر می‌رسد.

شیخ‌محمد متهم است که نقشه ربودن و کوبیدن هواپیماهای تجاری به ساختمان‌های مرکز تجارت جهانی در نیویارک و پنتاگون را کشیده بود.

امریکا به دنبال این حملات، که گفته شده منجر به مرگ حدود سه هزار نفر شد، برای شکار رهبران شبکه القاعده از جمله اسامه بن‌لادن، طراح اصلی این حملات به افغانستان نیرو فرستاد و دو دهه در این کشور درگیر جنگ شد.

در آن زمان گروه طالبان به رهبری ملا عمر با رد درخواست امریکا برای تحویل دادن این سرمایه‌دار تندرو عربستانی، زمینه تهاجم نظامی امریکا و ائتلاف بین‌المللی ضدترور به افغانستان را فراهم کرد.

بن‌لادن پس از حدود یک دهه تعقب و گریز و زندگی پنهانی، در دوم ماه می ۲۰۱۱ در عملیات ویژه کماندوهای امریکایی در منطقه ایبت‌آباد پاکستان کشته شد.

شورای عالی مقاومت ملی: جامعه جهانی اقدامات طالبان را به عنوان جنایات جنگی شناسایی کند

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۲۳:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان می‌گوید «رفتار، عملکرد و طرز فکر» طالبان در ۲۵ سال گذشته تغییری نکرده است. این شورا در سالروز حمله طالبان به شمالی در سال ۱۳۷۸ از جامعه‌ جهانی خواست اقدامات این گروه را به عنوان جنایات جنگی شناسایی کند.

این شورا در بیانیه‌ای که روز چهارشبنه، به مناسبت دهم اسد، ۱۳۷۸، سالروز ورود طالبان به شمالی، بلخ، یکاولنگ و دیگر مناطق افغانستان، گفت که طالبان در شمالی مرتکب «جنایات سنگین» شدند.

این شورا نوشت: «قتل عام، به بند کشیدن، اسیر گرفتن زنان، آتش زدن باغ‌ها، قطع اشجار و درختان و ویران کردن تاسیسات از اعمال جنایتکارانه این گروه در شمالی بود که تاریخ آن را از یاد نخواهد برد.»

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان با محکوم کردن این جنایات طالبان گفت که این گروه با تسلط دوباره بر افغانستان به روش‌های دیگر به سرکوب، قتل، شکنجه و دربند کشیدن مردم اقدام می‌کند.

این شورا تاکید کرده است که در حال حاضر، طالبان افغانستان را به لانه‌ امن تروریسم، ترویج و صدور آن مبدل کرده است.

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان پس از تسلط طالبان بر افغانستان در خارج از کشور تشکیل شد.

مارشال عبدالرشید دوستم، عطامحمد نور، محمد محقق، عبد‌الرب رسول سیاف و سرور دانش از اعضای ارشد این جریان سیاسی اند.

یک پناهجوی افغان در اندونزیا در اعتراض به وضعیت نامعلومش اقدام به خودکشی کرد

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۸:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

منابع آگاه در اندونزیا گفتند یک پناهجوی افغان در این کشور در اعتراض به وضعیت نامعلوم خود اقدام به خودکشی کرد. محمدیاسین نظری روز سه‌شنبه در مقابل دفتر سازمان در جاکارتا دست به این کار زد و صبح روز بعد جنازه‌اش از یک ایستگاه قطار پیدا شد.

یک خبرنگار پناهجوی افغان در اندونزیا به افغانستان اینترنشنال گفت که در پی اقدام این پناهجو به خودکشی با چاقو و زخمی شدن شدید او، گاردهای امنیتی دفتر سازمان ملل او را تنها وبدون همراه سوار تکسی می‌کنند تا به یکی از کلینیک‌های محل برسانند.

او افزود: «این پناهجو تهدید کرد بود که خود را می‌کشد، گاردهای امنیتی او را با تکسی از محل دور کردند، دیگر هیچ‌کس از چگونگی مرگ این پناهجو خبر ندارد.»

به گفته این خبرنگار، صبح روز چهارشنبه جنازه این پناهجوی افغان در منطقه سودرمن، در نزديكی ایستگاه قطار پیدا شده و پولیس او را به شفاخانه منتقل کرده است .

او افزود که هنوز جنازه نظری در شفاخانه است، کسی از دوستان او حضور ندارد و آن‌ها تلاش می‌کنند که خانواده او را پیدا کنند.

برخی دیگر هم گفتند که این پناهجوی افغان روز سه‌شنبه پس از آنکه گاردهای امنیتی دفتر سازمان ملل او را به کلینیک بردند، پس از حدود بیست دقیقه او با همان دستان خون آلود به محل تجمع پناهجویان در مقابل دفتر سازمان ملل برگشت.

آنها گفتند که شب هنگام پس از لحظات درنگ درمیان جمعیت معترض ناگهان از آنجا رفته و صبح وقت جنازه او در نزدیکی ایستگاه قطار پیدا شد.

به گفته پناهجویان، این شهروند افغان از اوایل سال ۲۰۱۵ وارد اندونزیا شده و احتمالا یک دلیل عمده اقدام او به خودکشی، شرایط روحی بد او و بی‌توجهی سازمان ملل به خواست‌های پناهجویان است.

در حدود دو دهه گذشته هزاران پناهجوی افغان برای دریافت پناهندگی استرالیا و کشورهای مهاجرپذیر مثل کانادا به اندونزیا رفتند. گفته می‌شود که دستکم شش هزار پناهجو در اندونزیا باقی مانده‌اند. برخی از این پناهجویان بیش از ده سال است که منتظر رسیدگی به پرونده پناهندگی شان اند.

زنان فعال افغان در نشستی در لندن درباره ترسیم نقشه راه و کار مشترک گفت‌وگو می‌کنند

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۵:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از فعالان زن افغان برای تدوین یک برنامه مشترک در لندن گردهم آمدند. این فعالان در نشست چهار روزه روی ترسیم نقشه راه جهت عبور از وضعیت فعلی زنان در افغانستان، گفت‌وگو می‌کنند. این نشست روز چهارشنبه (۱۰ اسد) آغاز شد.

هدف این نشت بررسی وضعیت جاری در افغانستان، محدودیت‌های فزاینده رژیم طالبان بر زنان و راه‌های مقابله با آن گفته شده است.

حبیبه سرابی، شکریه بارکزی، فاطمه گیلانی، محبوبه سراج، نرگس نهان، بلقیس احمدی، شینکی کروخیل، پلوشه حسن، فوزیه کوفی، اصیلا وردک، قهرمانه کاکر، سیما غنی، حوریه مصدق، فروزان نوابی، زرقا یفتلی، معصومه خاوری، اورزلا نعمت و پیمانه اسد از جمله شرکت کنندگان این نشست چهار روزه هستند.

این گردهمایی در شرایطی برگزار می‌شود که طالبان زنان را از حوزه عمومی حذف و آنها را از حق آموزش، کار و دیگر فعالیت‌های سیاسی و مدنی محروم کرده است.

فعالان حقوق بشر این محدودیت‌ها را مصداق بارز جنایت علیه بشریت و «اپارتاید جنسیتی» می‌خوانند و از جامعه بین‌المللی خواسته‌اند که اپارتاید جنسیتی را به رسمیت بشناسد.

طالبان گفته حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلامی رعایت می‌کند، اما به فشارهای جهانی تن نخواهد داد.

روزنامه پاکستانی: در ۱۰ ماه گذشته ۵ هزار افغان به پایگاه‌های نظامی بریتانیا منتقل شده‌اند

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۴:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه پاکستانی نشنال گزارش داد که طی ۱۰ ماه گذشته پنج هزار افغان از جمله صدها نظامی پیشین به صورت مخفیانه از افغانستان به پایگاه‌های نظامی بریتانیا منتقل شده‌اند. بر اساس این گزارش، بیش از هزار نفر با پاسپورت‌های صادر شده توسط طالبان از طریق پاکستان خارج شده‌اند.

این رسانه روز چهارشنبه، دهم اسد به نقل از منابع آگاه گزارش داد که در میان کسانی که تخلیه شده‌اند ۱۵۶ افغان و خانواده‌های‌شان هستند که برای سرویس‌های اطلاعاتی بریتانیا کار می‌کردند.

این گزارش تاکید می‌کند که بسیاری از افغان‌ها هنوز در معرض خطر پیگیری و قتل توسط طالبان قرار دارند.

این انتقال‌ها تحت عملیات «لازوریت» که نام رمز وزارت دفاع بریتانیا برای این ماموریت است، انجام شده است.

یک منبع مرتبط با این عملیات به نشنال گفت: «ما درحال خارج کردن افغان‌ها هستیم. برخی از آن‌ها داستان‌های تکان‌دهنده‌ای برای گفتن دارند.»

یک منبع دیگر اما مدعی است که برخی از افغان‌هایی که اجازه ورود به بریتانیا را دریافت کرده‌اند تنها چند روز در عملیات ویژه در ولایت هلمند به نیروهای این کشور خدمت کرده‌اند.

بریتانیا پس از سقوط افغانستان به‌دست طالبان به ۲۷ هزار افغان که تحت تهدید، شکنجه و بازداشت این گروه قرار داشتند اسکان مجدد داده است.

خانواده‌هایی که با پروازهای ویژه یا هواپیماهای غیرنظامی از افغانستان وارد بریتانیا شوند به سرعت به مراکز پردازش برای بررسی پزشکی منتقل می‌شوند و سپس برای آن‌ها اسکان داده می‌شود.