فاکس نیوز گزارش داد که ایالات متحده در اواخر جنگ با طلبان، برنامه هوش مصنوعی را برای ردیابی حملات تروریستی توسعه داد که در جنگهای بزرگ سودمند است.
این برنامه در ۲۰۱۹ توسعه داده شد و در ۲۰۲۰ با دقت ۷۰ درصدی زمان و مکان حملات را پیشبینی میکرد.
فاکس نیوز روز یکشنبه ۱۴ اسد در مقالهای نوشت که نیرهای ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ میلادی با کاهش حضور خود در افغانستان برای نظارت بر تحرکات طالبان در تگنای نیروی انسانی قرار گرفت. این امر سبب شد که این نیروها یک برنامه هوش مصنوعی را به نام «روین سینتری» توسعه دهند.
نویسنده فاکس نیوز به نقل از مقامات ارتش امریکا نوشته است که این فناوری میتواند هماکنون در جنگهای بزرگ خاورمیانه و اوکراین نقش حیاتی داشته باشد.
توماس اسپهر، رئیس استراتیژی نظامی ارتش امریکا با اشاره به توسعه تانکها در جنگ جهانی اول و سلاح اتمی در جنگ جهانی دوم میگوید که جنگ همیشه مادر اختراع بوده است. این مقام ارتش امریکا توسعه برنامه هوش مصنوعی «روین سینتری» در جنگ با طالبان را یکی از دستاوردها بزرگ طولانیترین جنگ امریکا در افغانستان میداند.
این مقام نظامی که در توسعه این برنامه شرکت داشت، میگوید «روین سینتری» به دنبال این بود که با مرتبسازی مقادیر زیادی از دادهها، بار تجزیه و تحلیل انسانی را کاهش دهد.
مقامات نظامی امریکا گفتهاند که در ابتدا میخواستند سیستمی ایجاد کنند که بتواند به طور قابل اعتماد یک حمله تروریستی را پیشبینی کند. به گفته این مقامات در اواخر جنگ امریکا با طالبان در افغانستان، زیرساختهای اکوسیستم دیجیتال پیشرفت قابل ملاحضهای داشت و حسگرها و ابزارهای اولیه هوش مصنوعی میتوانستند شاخصهای پراکنده حملات طالبان را شناسایی کرده و به سرعت وارد عمل شود.
توماس اسپهر اما هشدار میدهد که به رغم موفقیت برنامه هوش مصنوعی در افغانستان «جنگ در نهایت انسانی است» و دشمن میتواند با راهحلهای ساده و عقلانی با پیشرفتهترین فناوریها مقابله کند.
در همین حال مقاله فاکس نیوز از قول مقامات نظامی امریکا میگوید امریکا فناوریهای نظامی هوش مصنوعی را در اختیار دارد که تاکنون روسیه، چین و دیگر قدرتهای جهان آنرا در اختیار ندارند.