رئیس برنامههای وزارت انرژی و آب طالبان گفت که این وزارت برای آغاز پروژه کاسا-۱۰۰۰ با بانک جهانی در تماس است و کار عملی آن بهزودی آغاز خواهد شد.
فرهاد محمودی گفت با اجرای این طرح، حکومت طالبان سالانه ۶۵ میلیون دالر درآمد خواهد داشت.
او روز شنبه در برنامه معرفی دستاوردهای یکساله و پاسخگویی این وزارت درباره کاسا-۱۰۰۰ گفت: «با بانک جهانی در تماس هستیم، از طرف بانک جهانی توافقات صورت گرفته، [این پروژه] بهزودی آغاز خواهد شد و تا سال ۲۰۲۶ تکمیل میشود.»
این مقام طالبان گفت که با تکمیل و اجرای این پروژه، سالانه ۶۵ میلیون دالر از ترانزیت برق به پاکستان درآمد خواهند داشت.
بانک جهانی در ماه حوت سال گذشته اعلام کرد که کار پروژه ساخت خط انتقال نیروی برق کاسا-۱۰۰۰ را به درخواست کشورهای سهیم در این پروژه هریک قرغیزستان، اوزبیکستان و پاکستان را در افغانستان آغاز میکند.
بر اساس تصمیم بانک جهانی، تمام پرداختهای ساختوساز در پروژه کاسا-۱۰۰۰ در خارج از افغانستان و بهدور از سیستمهای اداری طالبان مدیریت خواهد شد.
هرچند این پروژه پس از استیلای طالبان متوقف شده بود، اما بانک جهانی در اواخر سال گذشته اعلام کرد که ۱۱۰ میلیون دالر موجود در این پروژه اکنون استفاده خواهد شد.
پروژه کاسا-۱۰۰۰، برق را از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی منتقل میکند. این پروژه در سال ۲۰۱۶ در تاجیکستان با حضور رهبران کشورهای منطقه افتتاح شد و قرار بود تا مارچ ۲۰۲۲ تکمیل شود.
خط انتقال برق کاسا-۱۰۰۰ با ظرفیت ۵۰۰ کیلووات از هفت ولایت افعانستان عبور کرده و به پاکستان منتقل خواهد شد.
فرهاد محمودی گفت که وزارت انرژی طالبان بر تولید انرژیهای طبیعی و تجدیدپذیر در ولایت های گرمسیر افغانستان، مانند فراه و پکتیکا سرمایهگذاری میکند. به گفته او، سه قرارداد با یک شرکت خصوصی امضا شده است.
این مقام طالبان درباره این پروژهها و شرکت طرف قرارداد توضیحی نداد.