فارن پالیسی: القاعده فعالیت خود را در افغانستان گسترش می‌دهد

فارن پالیسی گزارش داد که حضور گروه القاعده در افغانستان به دلیل عدم مقابله طالبان با گروه‌های تروریستی افزایش یافته است. این نشریه به نقل از مسئولان جبهه مقاومت ملی افغانستان، نوشت که القاعده در سال ۲۰۲۴ بیش از ۹ اردوگاه جدید «تروریستی» در افغانستان تاسیس کرده است.

علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت به فارن پالیسی گفت: «این‌ها مراکز آموزشی برای تربیت نیروهای جدید هستند. طالبان حتی به القاعده اجازه داده در قلب دره پنجشیر پایگاه‌ها و انبارهای ذخیره مهمات برای خودش بسازد.»

آقای نظری این رفتار طالبان را اتفاق «ناشناخته» خوانده، گفت که حتی القاعده هم در ۱۹۹۰ چنین چیزی را غیرممکن و غیرقابل دسترس می‌دانست.

این مقام جبهه مخالف طالبان افزود که پس از تسلط دوباره این گروه بر افغانستان، حضور گروه‌های تروریستی از جمله القاعده، داعش، تحریک طالبان پاکستانی و جنبش اسلامی اوزبیکستان از نظر اندازه و گستردگی نفوذ، افزایش یافته است.

در این گزارش تاکید شده است که مرزهای افغانستان از سوی طالبان محافظت نشده و به جنگجویان خارجی از کشورهای عربی، همسایه‌های آسیای مرکزی و اروپا اجازه داده شده است تا به افغانستان سرازیر شوند.

علی میثم نظری گفت درحال حاضر ۲۱ گروه تروریستی در خاک افغانستان فعالیت می‌کنند.

ملل متحد معتقد است که القاعده در حداقل ۱۰ ولایت افغانستان، اردوگاه‌های آموزشی دارد. طالبان حضور القاعده در افغانستان را رد می‌کند.

فارن پالیسی نوشت، سیف العادل، رهبر القاعده از جنگجویان خارجی خواسته به افغانستان مهاجرت کرده و خود را برای حمله به غرب آماده کنند.

بازرس ویژه بازسازی افغانستان نیز در گزارشی در ماه جولای امسال گفت: «اگرچه طالبان با گروه‌های مانند داعش و برخی گروهای دیگر، درگیری‌هایی داشته و آن‌ها را هدف قرار داده اما حضور القاعده و تحریک طالبان پاکستانی را تحمل کرده است.»

آقای نظری همچنین افزود که افغانستان به «بازار سیاه باز» سلاح‌های باقیمانده تبدیل شده که بسیاری از آن‌ها امریکایی هستند.

به گزارش فارن پالیسی، مقام‌های اطلاعاتی امریکا در مورد میزان تبدیل شدن افغانستان به سکوی تروریست‌ها تردید دارند.

دیوید کوهن، معاون سیا هفته گذشته گفت که این سازمان برای متوقف کردن فعالیت‌های تروریستی در افغانستان با طالبان در تماس است.