سران طالبان در نخستین جلسه کمیسیون مبارزه با مواد مخدر خواستار کمک فوری جهانی شدند
طالبان روز شنبه اعلام کرد که کمیسیون عالی مبارزه با مواد مخدر و مسکرات آغاز به کار کرد. مقامهای ارشد طالبان در نشست این کمیسیون، از کمبود امکانات و بودجه ابراز نگرانی کرده و خواستار حمایت فوری کشورهای جهان شدند.
عبدالکبیر، معاون رئیسالوزرا گفت که خشکسالی و سیلابها به شدت به سیستم زراعتی افغانستان آسیب زده و این کشور به کمکهای فوری نیاز دارد.
در این نشست، سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان گفت که طالبان در زمینه مبارزه با مواد مخدر با کمبود تجهیزات و امکانات مواجه است و از کشورها درخواست کرد تا به افغانستان کمک کرده و سرمایههای منجمد شده بانک مرکزی را آزاد کند.
همچنین، او خواستار تامین کشت بدیل برای دهقانان شد.
رابطه طالبان با کشورهای غربی که در گذشته به افغانستان در مبارزه با موادمخدر کمک میکردند، تیره است و این کشورها کمکهای خود را محدود به کمکهای بشردوستانه کرده است.
سیاستهای طالبان، از جمله قانون جدید امر به معروف انتقادهای تند این کشورها را به دنبال داشته است. سازمان ملل هشدار دادهاست که این قانون مانع از بهبود روابط طالبان با این کشورها میشود.
براساس خبرنامه طالبان، محمدیعقوب مجاهد، وزیر دفاع این گروه، تاسیس این کمیسیون را گامی بزرگ و پیشرفتی مهم دانست. امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان، نیز تاکید کرد که موادمخدر بر روابط افغانستان با جامعه جهانی تاثیر منفی دارند.
طالبان پس از به قدرت کشت خشخاش را در افغانستان ممنوع کردند که به گفته سازمان ملل، تولید تریاک در افغانستان را شدیداً کاهش داده است. با اینحال، این سازمان هشدار داده است که طالبان در مهار تولید موادمخدر صنعتی ناکام بودهاست.
طالبان این ارزیابی سازمان ملل را رد کردهاست. عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاستالوزرا در این نشست گفت که طالبان تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به نزدیک صفر کردهاست.
تا اکنون هیچ سازمان مستقلی این ادعای طالبان را تایید نکرده است.
مقامهای طالبان ارقام درشتی را در مورد موفقیت خود در مبارزه با مواد مخدر در افغانستان ارائه کردهاست. عبدالحق همکار، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله طالبان، گفت که در سه سال گذشته ۷۸ هزار عملیات علیه مواد مخدر انجام دادند.
او مدعی شد که ۲۰ هزار مظنون بازداشت بازداشت شده و ۱۴۵۰ کارخانه تولید مواد مخدر تخریب گردیده است.