نماینده امریکا: طالبان با هر فرمان یک گام از مردم افغانستان و جامعه جهانی دورتر می‌شود

نماینده امریکا در نشست شورای امنیت گفت طالبان با هر فرمان جدید خود یک گام از مردم افغانستان و جامعه بین‌المللی دورتر می‌شود. دوروتی شی گفت طالبان با محدودیت‌های جدید از جمله قانون امر به معروف مفید بودن تعامل جهان با این گروه را زیر سوال می‌برد.

او افزود باید از هر اقدامی که به‌رسمیت شناختن طالبان قلمداد می‌شود،‌ پرهیز شود.

دوروتی شی، معاون سفیر امریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه، ۲۸ سنبله در نشست ویژه شورای امنیت درباره افغانستان به قانون تازه امر به معروف طالبان اشاره کرد که به گفته او محدودیت‌های جدیدی را بر زنان و دختران در حیطه زندگی عمومی وضع کرده است. او گفت که این اقدامات را مصداق سرکوب جنسیتی عنوان کرد.

به گفته خانم شی، این محدودیت‌ها افزون بر محدودیت‌های قبلی در زمینه آموزش، اشتغال و گشت‌وگذار زنان در بیرون خانه است. او گفت: «امروز زنان و دختران افغان را نمی‌شود در عرصه‌های عمومی دید یا صدای‌شان را شنید.»

خانم شی با انتقاد از قانون تازه امر به معروف طالبان گفت که ماموران امر به معروف طالبان با اتکا به این قانون می‌توانند که به صورت خودسرانه محدودیت ایجاد کنند و زنان و دختران را مجازات کنند.

او گفت که مشکلات اجتماعی و اقتصادی دیرینه افغانستان با سخت‌گیری‌های تازه طالبان تشدید شده است.

خانم شی گفت که ایالات متحده متعهد به رسیدگی به نیازهای مردم افغانستان است و همچنین از تعامل با گروه‌های متعدد افغان از جمله طالبان، در مورد مسائل مشترک حمایت می‌کند.

با این حال، این دیپلومات امریکایی گفت: «صادقانه باید گفت که وخامت وضعیت موجود در حیطه حقوق بشر، سوالات زیادی درباره مفید بودن چنین تعاملاتی بوجود آورده است.»

او حضور طالبان در نشست دوحه را گامی مهمی خواند اما گفت: «سازمان ملل نباید از قطعنامه ۲۷۲۱ غافل شود که بر ارزیابی مستقل و رسیدن به یک نقشه راه برای رسیدن به افغانستانی تاکید دارد که در صلح با خودش و هم همسایگانش بوده و به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد.»

معاون سفیر امریکا در سازمان ملل گفت که قطعنامه ۲۷۲۱ شورای امنیت خواهان انتصاب یک فرستاده ویژه برای افغانستان است تا به این قضایا بپردازد و خواستار شرکت معنادار زنان در این فرایند بشود.

اما خانم دوروتی شی با توجه به اقدامات تازه طالبان در مورد رسیدن به آنچه در قطعنامه شورای امنیت پیش‌بینی شده ابراز تردید کرد: «البته خیلی روشن است که طالبان در چنین مسیری قرار ندارد و با هر حکم و فتوای جدیدی که صادر می‌کند، یک قدم از مردم افغانستان و جامعه بین‌المللی دورتر می‌شود.»

او گفت که حکومت امریکا در گفت‌وگوهای خود با طالبان این موضوع را خیلی روشن ساخته است که هر قدمی به سمت عادی سازی روابط مبتنی و مشروط به اقدامات این گروه از جمله رسیدگی به حقوق شهروندان افغانستان و شامل کردن تمامی گروه‌های افغان در یک فرایند سیاسی و مبارزه با تروریسم است.

او در پایان صحبت خود در نشست شورای امینت خواستار آن شد که از هر اقدامی که به‌رسمیت شناختن طالبان قلمداد می‌شود، پرهیز شود.

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که طالبان حتا انتقاد از قانون تازه تصویب شده امر به معروف را جرم تلقی کرده و هشدار داده که با منتقدان آن برخورد خواهد کرد.