معاون رئیسجمهور پیشین ایران: تفکری که موسیقی را حرام میداند، زندگی مردم را نابود میکند
معاون رئیسجمهور پیشین ایران در واکنش به «بیاحترامی» طالبان به سرود ملی جمهوری اسلامی گفت: «تفکر متحجری که موسیقی را حرام میداند، دین و زندگی مردم را نابود میکند.» محمدعلی ابطحی همچنین گفت که اندیشه طالبانی خطرناکترین سلاح این گروه است.
برنخاستن نماینده طالبان به احترام سرود ملی جمهوری اسلامی، واکنشهای بسیاری از مقامات ایران را برانگیخته است.
شماری از مقامات و چهرههای سرشناس ایران، رفتار نماینده طالبان را «بیحرمتی، اهانت، تحقیرآمیز و بیتوجهی به آداب دیپلوماتیک» توصیف کردهاند.
با گذشت یک روز از این «بیاحترامی»، برخی از چهرههای برجسته، از جمله محمدعلی ابطحی، معاون پیشین رئیسجمهور ایران، محمدحسن آصفری، نماینده سابق مجلس، عباس موسوی، سفیر پیشین ایران در آذربایجان، حسین جعفریان، عکاس معروف و شماری از فعالان سیاسی و اجتماعی به رفتار نماینده طالبان واکنش نشان دادند.
محمدعلی ابطحی در یادداشتی در صفحه اکس خود نوشت: «اهانت طالبان به سرود ملی پاکستان و ایران ریشه ایدئولوژیک دارد. وقتی میگوییم اندیشه طالبانی از هزاران سلاحی که طالبان در اختیار دارد، خطرناکتر است، منظور این است.»
او افزود: «تفکر متحجری که موسیقی را حرام میداند، دین و زندگی مردم را در هرجا که باشد نابود میکند.»
حسین جعفریان، عکاس و فیلمبردار برجسته ایران، در واکنش به این بیاحترامی در نشست «وحدت اسلامی» در تهران اظهار داشت: «گروه کوچکی اما پرنفوذ در ایران، مشتاق همکاری با طالباناند و بیاحترامی به سرود و ملت را نادیده میگیرند.» او کنایهوار اشاره کرد که رفتار نماینده طالبان خلاف وحدت اسلامی است.
محمدحسن آصفری، نماینده پیشین مجلس ایران، نیز از بیاحترامی نماینده طالبان انتقاد کرد و گفت: «با وجود هزینههای هنگفت برای بلیت هواپیما و اقامت در بهترین هتل تهران، نماینده طالبان رسم مهمانی را رعایت نکرد.»
اکبر گنجی، نویسنده معروف ایرانی، نیز با انتقاد شدید از این واقعه، نماینده طالبان را «تروریست» خطاب کرد و پرسید: «چه کسی این گوساله تروریست را دعوت کرده است؟»
عزیزالرحمان منصور، نماینده طالبان که روز پنجشنبه ۲۹ سنبله برای شرکت در سیوهشتمین همایش بینالمللی وحدت اسلامی به تهران آمده بود، در حضور رئیسجمهور ایران هنگام پخش سرود ملی این کشور از جای خود بلند نشد.
یک روز بعد، او در ویدیویی از مردم ایران بهخاطر برنخاستن به احترام سرود ملی این کشور پوزش خواست و گفت: «ما به ایران بهعنوان کشور همسایه ارادت داریم. ایران دوست ماست و اگر دل مردم ایران را آزرده باشیم، عذر میخواهیم.»
پیش از این، سرقنسول طالبان در پیشاور نیز در توجیه رفتار مشابه خود گفته بود بهدلیل وجود موسیقی در سرود ملی از جای خود بلند نشده است.