یک مقام طالبان از بریتانیا خواست به آزاد کردن دارایی‌های منجمدشده بانک مرکزی کمک کند

رابرت دیکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان با اعضای اتاق تجارت طالبان دیدار کرد. یونس مهمند، معاون این اتاق از کاردار سفارت بریتانیا خواست که لندن به آزاد کردن دخایر ارزی بانک مرکزی طالبان کمک کند.

خبرگزاری باختر روز دوشنبه از این دیدار خبر داد. معاون اتاق تجارت طالبان به شارژدافیر سفارت بریتانیا که در قطر مستقر است، وعده داد که طالبان گام‌هایی را برای بهبود روابط با جهان برداشته‌است.

بریتانیا حکومت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسند و روابط عادی میان طالبان و لندن را به رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان مشروط کرده‌است.

یونس مهمند به نماینده بریتانیا گفت که افغانستان نقطه وصل میان آسیای جنوبی و مرکزی است و از عادی بودن روند ترانزیت کالا از طریق افغانستان خبر داد.

این نخستین‌بار نیست که مقامات طالبان بر رهاسازی دارایی‌های منجمدشده افغانستان تاکید می‌کند.‌ پیش از این نیز امیرخان متقی، وزیرخارجه طالبان این خواست را مطرح کرده بود.

پس از قدرت‌گیری طالبان، بیش از ۹ میلیارد دالر دارایی افغانستان در بانک‌های اروپایی و امریکا منجمد شد.

ایالات متحده ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ برای محافظت از این دارایی، یک صندوق امانی را در سوئیس ایجاد کرد و سه‌ونیم میلیارد دالر از ذخایر ارزی افغانستان را به این صندوق منتقل کرد.

هدف از ایجاد این صندوق، تقویت ثبات مالی و پولی و مواجهه با بحران اقتصادی افغانستان گفته شده است.

همچنین، این صندوق به فراهم کردن منابع مالی کافی برای جلوگیری از بحران نقدینگی، پرداخت هزینه‌های واردات برق، چاپ پاسپورت و بانکنوت‌های جدید و سایر موارد کمک می‌کند.

رابرت دیکسن درباره این دیدار خود بیانیه‌ای منتشر نکرده است. او روز جمعه، ۶ میزان با شماری از سرمایه‌گذاران و کارآفرینان مرد و زن افغان در کابل دیدار کرد.

او نوشت که «تقویت بخش خصوصی فرصت‌هایی برای زنان تحت ستم طالبان فراهم می‌کند.»

در نشست سوم دوحه با مدیریت سازمان ملل، نمایندگان کشورها روی تقویت بخش خصوصی افغانستان با هیئت طالبان گفت‌وگو کردند. به نظر می‌رسد که دیدار کاردار سفارت بریتانیا و سفیر پیشین این کشور در بنگلادش در ادامه توافقات دوحه سوم است.