ایران قصد دارد شش هزار سانتریفیوژ جدید برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کند

ایران به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اطلاع داده است که قصد دارد بیش از شش هزار سانتریفیوژ جدید برای غنی‌سازی اورانیوم نصب کند. همزمان روز جمعه ایران با نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان در ژنو در خصوص برنامه هسته‌ای خود گفت‌وگو می‌کند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه، نهم قوس، گزارش داد ایران قصد دارد تعدادی از سانتریفیوژهای موجود خود را فعال کرده و ۱۸ آبشار اضافی از سانتریفیوژهای IR-4 را در تاسیسات «نطنز» نصب کند.

این اقدام با هدف افزایش سرعت غنی‌سازی اورانیوم و احتمالاً افزایش خطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای صورت می‌گیرد.

این تصمیم پس از انتقاد هیئت مدیره ۳۵ کشوری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به درخواست بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده صورت می‌گیرد.
پیش‌تر ایران توافق کرده بود که ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را تا ۶۰ درصد محدود کند که به مراتب کمتر از سطح ۹۰ درصد مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای است.
دونالد ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را عملی کرد که به خروج یک‌جانبه واشنگتن از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ انجامید. ایران در پاسخ به این اقدام، غنی‌سازی هسته‌ای خود را افزایش داده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داد مذاکرات ژنو میان جمهوری اسلامی و سه کشور اروپایی در خصوص برخی مسائل مورد مناقشه، از جمله برنامه هسته‌ای حکومت ایران، با «پیشرفت اندکی» همراه بوده است.
مجید تخت روانچی در این نشست به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران اشتراک کرده است.
ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران نوشته است که جلسات روز جمعه در ژنو «به دور از نگاه خبرنگاران» جریان دارد و زمان و مکان ملاقات‌ها اعلام نشده تا طرف‌ها «در فضایی دور از جوسازی‌های رسانه‌ای بحث و تبادل نظر کنند.»
معاون وزیر خارجه ایران پیش از این نشست گفت تهران «همواره مسیر دیپلماسی و گفت‌وگو را برای حل معضلات بین‌المللی و منطقه‌ای برگزیده است و بر تنش‌زدایی و ثبات در منطقه تاکید دارد اما همزمان در برابر هرگونه تعرض به تمامیت ارضی و استقلال خود با قدرت خواهد ایستاد».
این مذاکرات در حالی انجام می‌شود که وزیر خارجه جمهوری اسلامی نسبت به نتیجه این مذاکرات ابراز بدبینی کرده و معاون بین‌المللی وزارت خارجه ایران هم نوشته که اروپا دیگر «بازیگری تاثیرگذار» نیست.