فیلم «آنورا» درباره یک کارگر جنسی پنج جایزه اسکار گرفت

فیلم «آنورا» در نود و هفتمین مراسم اسکار، پنج جایزه را از آن خود کرد. مایکی مدیسون که در این فیلم نقش یک رقصنده و کارگر جنسی را ایفا کرد، جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت. این فیلم به کارگردانی شان بیکر موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم هم شد.

اهدای جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن به مایکی مدیسون از سوی اما استون، بازیگر امریکایی
اهدای جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول زن به مایکی مدیسون از سوی اما استون، بازیگر امریکایی

این فیلم همچنین جوایز بهترین فیلم‌نامه غیراقتباسی و بهترین تدوین را از آن خود کرد.

این نخستین اسکار مایکی مدیسون محسوب می‌شود و نقطه عطفی در کارنامه حرفه‌ای او به شمار می‌رود.

فیلم آنورا که نخل طلای جشنواره کن را نیز به دست آورده بود، داستان رقصنده‌ای اهل بروکلین را روایت می‌کند که با پسر یک الیگارش روس ازدواج می‌کند.

شان بیکر، فیلمساز مستقل امریکایی هم در نود و هفتمین مراسم اسکار موفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی برای فیلم «آنورا» شد.

در نود و هفتمین مراسم اسکار، زوئی سالدانا، هنرپیشه امریکایی برای بازی در فیلم «امیلیا پرز» برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

زوئی سالدانا
زوئی سالدانا

این اولین جایزه اسکار سالدانا است. او پیش از این برای اجرای همین نقش، جوایز گلدن گلوب، بفتا و انجمن بازیگران را نیز دریافت کرد.

جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد نیز به کیرن کالکین، دیگر بازیگر امریکایی برای اجرای نقش در فیلم «یک درد واقعی» اعطا شد. این فیلم بر محور سفر دو پسر کاکا می‌چرخد که برای بازدید از میراث یهودیان به پولند سفر می‌کنند.

همچنین فیلم «هیچ سرزمین دیگر» که اتحاد میان یک فعال فلسطینی و یک خبرنگار اسرائیلی را در بحبوحه درگیری در کرانه باختری به تصویر می‌کشد، برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند شد.

فیلم برازیلی «هنوز اینجا هستم» به کارگردانی والتر سالس، نیز برنده جایزه اسکار بهترین فیلم بین‌المللی شد. این اثر والتر تصویر تکان‌دهنده‌ای از آدم‌ربایی و دیکتاتوری در دهه شصت و هفتاد برازیل را ارائه می‌دهد که شباهت زیادی به وضعیت همه حکومت‌های دیکتاتوری جهان دارد.

نود و هفتمین دوره جوایز اسکار، یکشنبه ۱۲ حوت در لس‌آنجلس برگزار شد.

انیمیشن کوتاه «در سایه سرو» ساخته شیرین سوهانی و حسین ملایمی، هنرمندان جوان ایرانی، نیز برنده جایزه اسکار در بخش بهترین انیمیشن کوتاه شد. داستان انیمیشن در سایه سرو، در مورد یک ناخداست که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برد، او با دخترش در خانه‌ای محقر در کنار دریا و در انزوا زندگی می‌کند. آن‌ها باید با چالش‌های یک زندگی سخت مقابله کنند.

کارگردانان ایرانی این انیمیشن اعلام کردند که روادید آن‌ها در آخرین لحظات صادر شد و تنها سه ساعت پیش از آغاز مراسم به لس‌آنجلس رسیدند. ملایمی و سوهانی در مراسم اسکار فاش کردند که ویزای خود را تا روز پیش از مراسم دریافت نکرده بودند.

ملایمی در سخنرانی هنگام دریافت جایزه گفت: «این یک معجزه است و صحبت کردن در برابر این جمعیت پرانتظار برای ما بسیار دشوار است. بله، اگر استقامت کنیم و وفادار بمانیم، معجزه‌ها رخ خواهند داد.»

آنان در سخنرانی خود به «شرایط فوق‌العاده‌ای» که برای ساخت این انیمیشن نیاز بود اشاره کردند و از حضور خود در این لحظه ابراز شگفتی کردند.

این دو پیش‌تر به نشریه ورایتی گفته بودند که ساخت این فیلم بیش از شش سال طول کشیده و مراحل توسعه و تولید آن به‌طور کامل با تامین مالی شخصی انجام شده است.

این فیلم در جشنواره‌هایی از جمله ونیز، ترایبکا و جشنواره فیلم کوتاه لس آنجلس به نمایش درآمد، و در جشنواره آنی (Annie Awards) و جشنواره بین‌المللی فیلم انیمیشن انسی نامزد شد.

در نود و هفتمین دوره جوایز اسکار که در سالن تئاتر دالبی در هالیوود، برای اولین بار به میزبانی کونن اوبراین برگزار شد، انیمیشن «جریان» (Flow) نیز برنده جایزه بهترین فیلم بلند انیمیشن شد.

آدرین برودی، بازیگر امریکایی، دومین جایزه اسکار بهترین بازیگر مرد خود را برای نقش‌آفرینی در فیلم «بروتالیست» دریافت کرد. او پیش‌تر در سال ۲۰۰۳ برای فیلم «پیانیست» برنده این جایزه شده بود.

مراسم اسکار امسال تحت‌الشعاع آتش‌سوزی‌های مهیب لس‌آنجلس در ماه جنوری قرار گرفت، آتش‌سوزی‌هایی که قسمت‌هایی از شهر را ویران کرد و بسیاری از کارکنان صنعت سینما را تحت تاثیر قرار داد.