معاون سابق سی‌آی‌ای: حکومت ترامپ به ایجاد اپوزیسیون مشروع در افغانستان کمک کند

دیوید پیتس، معاون سابق سی‌آی‌ای در یادداشتی از حکومت ترامپ خواست با حمایت از ایجاد یک اپوزیسیون سیاسی مشروع، به حل بحران در افغانستان کمک کند. به باور او، حمایت از این اپوزیسیون می‌تواند به عنوان یک صدای هماهنگ در مورد منافع افغانستان برای امریکا و جامعه بین‌المللی عمل کند.

در این یادداشت که در سایت خبری سایفر بریف به نشر رسیده، آقای پیتس تاکید کرده که ایالات متحده باید از ظهور یک اپوزیسیون سیاسی مشروع در برابر طالبان استقبال و تشویق کند.
این مقام پیشین سازمان اطلاعات مرکزی امریکا در امور جنوب و آسیای مرکزی در یادداشت خود گفت این حمایت از این اپوزیسیون می‌تواند به عنوان یک صدای هماهنگ در مورد منافع افغانستان برای امریکا و جامعه بین‌المللی عمل کند.
به باور دیوید پیتس، اپوزیسیون افغانستان باید در تمام مذاکرات بین‌المللی با طالبان در مورد آینده افغانستان، به ویژه گذار به سوی یک حکومت فراگیر آینده که نماینده همه افغان‌ها باشد، شرکت کند.
او افزود که طالبان از اتحاد افغان‌ها و به ویژه از به رسمیت شناختن یک اپوزیسیون سیاسی توانمند و با تجربه که نماینده منافع همه افغان‌ها باشد به‌دلیل تضاد شدید برای بقای این گروه هراس دارد.
در این یادداشت آمده که امریکا با اتخاذ تصامیم جدید خود، بر آینده افغانستان و صدها هزار افغان که اکنون در سراسر جهان پراکنده شده‌اند و همچنان با آینده‌ای نامعلوم روبرو هستند، تاثیر خواهد گذاشت.
هر چند او وضعیت کنونی افغانستان نتیجه مورد انتظار حضور ۲۰ ساله امریکا در این کشور نیست و بسیاری از افغان‌ها هنوز به آینده‌ای بهتر امیدوارند.
در بخشی از این یادداشت آمده است «این تصمیمات همچنین بر ثبات افغانستان، ثبات منطقه، تهدید مداوم تروریسم، مسائل بشردوستانه جاری، حقوق اساسی بشر افغان‌ها به ویژه زنان و دختران تاثیر بگذارد.»
پیتس هشدار داده که بی‌توجهی امریکا به موضوعات افغانستان، می‌تواند منجر به افزایش نفوذ روسیه، چین و ایران در این کشور شود.
او افزود که تصامیم امریکا در قبال افغانستان همچنین می‌تواند شروعی برای بازگرداندن اعتبار ایالات متحده به عنوان یک شریک قابل اعتماد در منطقه و فراتر از آن باشد.
این مقام سابق سازمان اطلاعات مرکزی امریکا گفت که در مقابل تصویر یک افغانستان رو به وخامت که تروریست‌ها را پناه می‌دهد و به تنش‌های منطقه‌ای دامن می‌زند، به عنوان یادآوری دائمی از رها کردن افغانستان توسط ایالات متحده تلقی خواهد شد.
آقای پیتس در یادداشت خود از حکومت امریکا خواست که همچنان با اعلام رسمی نشان بدهد که افغانستان برای واشنگتن مهم است.
از دید او، این اعلام رسمی نشان می‌دهد که وضعیت افغان‌ها از زمان خروج امریکا همچنان جزء اولویت‌های امریکا محسوب می‌شود.
یادداشت بر این تاکید دارد که امریکا نباید طالبان را به عنوان حکومت مشروع افغانستان به رسمیت بشناسد و از رژیم آن حمایت مالی نکند.


این مقام پیشین استخباراتی امریکا با اشاره به گفتگو با طالبان در مورد مسائل مهمی مانند تروریسم، پاسخگویی در مورد بودجه بشردوستانه و اتباع امریکایی گفته که تعامل درباره این مسائل نباید به دادن پاداش به این گروه برای مذاکرات سطح بالاتر منجر شود.
دیوید پیتس در یادداشت خود تاکید کرد که حکومت جدید امریکا باید با تعیین یک نماینده ویژه برای افغانستان، تلاش‌های دیپلوماتیک خود را برای حل بحران این کشور افزایش دهد.
او همچنین از جامعه جهانی خواست تا با همکاری یکدیگر، مانع از به رسمیت شناخته شدن طالبان توسط کشورهای دیگر شوند.
او پیش‌بینی می‌کند که طالبان احتمالاً حاضر نخواهد شد به درخواست‌های جهانی پاسخ بدهد و همچنین ممکن است با تهدید به اقدامات شدیدتر، فشار بیاورد.
این مقام پیشین سی‌آی‌ای از واشنگتن خواست تا برای مقاومت شدید طالبان در برابر این تلاش‌ها آماده باشد.
پیتس با بیان این که طالبان قبلا هم برای گرفتن امتیاز یا دور زدن مذاکرات از آن استفاده کرده افزود که یک رویکرد هماهنگ بین‌المللی می‌تواند جلوی روش طالبان را بگیرد.
او گفته که طالبان ممکن است سعی کند کشورها را به‌صورت جداگانه وارد مذاکره کند تا بین آن‌ها اختلاف بیندازد و امتیاز بگیرد، اما هماهنگی جهانی این راه را مسدود می‌کند.