وزیر امر به معروف طالبان: فارغان مدرسه‌های دینی را به چشم ذلت نبینید

خالد حنفی، وزیر امر به معروف طالبان، از متخصصان فارغ شده از دانشگاه‌ها خواست به فارغان مدرسه‌های دینی به چشم «ذلت و اهانت» نگاه نکنند. حنفی به‌طور متقابل از فارغان مدرسه‌های دینی نیز خواست متخصصان فارغ شده از دانشگاه‌ها را نیز «ذلیل» ندانند.

آقای حنفی در نشستی در کابل بر ضرورت احترام متقابل میان فارغان مدارس دینی و فارغان دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت که هیچ قشری نباید دیگری را با دید تحقیر بنگرد.

به گفته‌ او، نگاه تحقیرآمیز به هر یک از این گروه‌ها، خلاف تعالیم اسلامی است و باید کنار گذاشته شود.

اداره تحت امر خالد حنفی مسئول اصلی اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر است که حقوق و آزادی‌های شهروندی مردم افغانستان را سلب کرده است. محتسبان امر به معروف بر اساس این قانون از حضور زنان در اجتماع جلوگیری می‌کند و ماهانه صدها مرد را به‌دلیل شیوه کوتاه کردن ریش و مو و یا پوشیدن لباس‌های غربی بازداشت می‌کند.

خالد حنفی در حالی بر احترام به همزیستی میان فارغ‌التحصیلان مدارس دینی و دانشگاه‌ها تأکید می‌کند که سخنانش با رفتار و سیاست‌های وزارت امر به معروف و نهی از منکر تناقض دارد.
کارمندان این وزارت، که بیشترشان فارغ‌التحصیل مدارس دینی هستند، اجازه دارند مردان را به خاطر کوتاه کردن ریش و زنان را به دلیل خروج از خانه بدون همراه محرم بازداشت کنند.

گزارش نهادهای بین‌المللی نشان می‌دهد که طالبان از زمان ورود به کابل در اسد ۱۴۰۰ تاکنون، به‌طور نظام‌مند هزاران متخصص، دانش‌آموخته علوم عصری، استادان دانشگاه و ماموران خدمات ملکی را از نهادهای دولتی برکنار کرده است. جای این متخصصان را عمدتا اعضای طالبان و طلبه‌های مدارس دینی پر کرده‌اند.

براساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، در پنج سال گذشته بیش از هشت میلیون افغان کشور خود را ترک کرده است. بسیاری از ناظران از پدیده «فرار مغزها» از افغانستان نگران‌اند. تنها از دانشگاه کابل، به‌دلیل محدودیت‌های سختگیرانه طالبان، بیش از نیمی از استادان دانشگاه افغانستان را ترک کرده‌اند.

در تازه‌ترین مورد، طالبان شش تن از اعضای کادر علمی دانشگاه‌های ننگرهار و لغمان را از بست‌های کادری‌شان منفک کرده‌ است.

در ماه قوس پارسال، وزارت تحصیلات عالی طالبان ۱۶ تن از استادان دانشگاه‌های پولی‌تخنیک کابل و کنر را به‌ اتهام گرایش به جریان «سلفیت» از وظایف‌شان منفک کرد.

پیشتر منبعی در وزارت تحصیلات عالی طالبان به افغانستان اینترنشنال خبر داد که در سطح رهبری این وزارتخانه تصمیم گرفته شده است تا افراد هم‌فکر طالبان در دانشگاه‌ها گماشته شوند.