رسانه پاکستانی تعلیق طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه را «نگران‌کننده» خواند

پاکستان‌تودی در تحلیلی نوشت تصمیم اخیر روسیه برای تعلیق طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی خود، نگرانی‌هایی را در میان ذی‌نفعان منطقه‌ای به وجود آورده است.

این روزنامه نوشت برای اسلام‌آباد، رویکرد دیپلوماتیک روسیه به طالبان فقط یک تغییر در پویایی منطقه‌ای نیست، بلکه یک چالش مستقیم برای امنیت ملی پاکستان به حساب می‌آید.

این رسانه می‌گوید نقش دوگانه طالبان به عنوان شریک روسیه و تهدیدی برای پاکستان، تضاد اصلی در این محور جدید است که در حال شکل‌گیری است.

به گفته نویسنده، آنچه در مورد تصمیم روسیه نگران‌کننده است، بی‌توجهی آشکار به دیدگاه‌ها و نگرانی‌های کشورهای همسایه به ویژه پاکستان است که بیشترین تأثیر را از اقدامات طالبان دیده‌اند.

روزنامه یادآوری کرده که پاکستان، ایران و جمهوری‌های آسیای میانه، همه نگرانی‌هایی را در مورد نقش طالبان در تشدید بی‌ثباتی منطقه‌ای اظهار کرده‌اند، با این حال، روسیه تصمیم گرفته بدون مشورت با این ذینفعان، به کار خود ادامه دهد.

طبق این تحلیل در حالی که مسکو به دنبال محافظت از جبهه جنوبی خود در برابر تهدیداتی مانند داعش خراسان است، ناخواسته امنیت شرکای منطقه‌ای خود به ویژه پاکستان را به خطر می‌اندازد.

دادگاه عالی روسیه روز پنجشنبه ۲۸ حمل با درخواست دادستانی کل این کشور برای تعلیق طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه موافقت کرد. اولگ نفدوف، قاضی دادگاه عالی روسیه گفت که تصمیم دادگاه درباره تعلیق ممنوعیت فعالیت جنبش طالبان بلافاصله اجرایی است.

به دنبال آن، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سیاست درستی را در قبال این گروه دنبال می‌کند. او اظهار امیدواری کرد که روابط اقتصادی و دیپلوماتیک طالبان و روسیه گسترش یابد.

پاکستان تودی در تحلیل خود نوشته است که این کشور مدت‌هاست که خواستار اقدام‌های بیشتر علیه طالبان به دلیل اجازه دادن به گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان برای فعالیت آزادانه است.

به گفته نویسنده، حالا با ایجاد یک مسیر یک‌جانبه از مسکو به کابل، روسیه در معرض خطر عمیق‌تر کردن اختلافات با اسلام‌آباد قرار می‌گیرد؛ اختلافاتی که می‌تواند محور جدیدی را که سعی در ایجاد آن دارد، بشکند.

نویسنده می‌گوید تصمیم روسیه بدون شک اوضاع را پیچیده‌تر کرده است، اما دروازه‌ای را برای پاکستان باز کرده است تا خود را از نظر دیپلوماتیک دوباره تثبیت کند.

نویسنده توضیح داده با توجه به اینکه روسیه اکنون مستقیماً با طالبان تعامل می‌کند، پاکستان می‌تواند فشار بیشتری بر این رژیم وارد کند تا علیه تحریک طالبان پاکستان و سایر جناح‌های تروریستی اقدام کند.

طبق این تحلیل، اگر پاکستان بتواند از این وضعیت بهره‌برداری کند و یک کانال دیپلوماتیک با روسیه ایجاد کند، می‌تواند طالبان را مجبور به انجام تعهدات ضد تروریسم خود کند؛ بنابراین، اسلام‌آباد باید از یک ناظر منفعل به یک بازیگر تعیین‌کننده تبدیل شود.