مجله دیپلومات: مجمع پارلمانی شورای اروپا نگران وضعیت زنان افغان است

مجله دیپلومات گزارش داد که اعضای مجمع پارلمانی شورای اروپا اعلامیه‌ای را در حمایت از زنان و دختران افغان امضا کرده‌اند. در این اعلامیه به‌ویژه به وضعیت زنان افغان مقیم قزاقستان، قرقیزستان و اوزبیکستان اشاره شده و از تلاش‌های بین‌المللی برای توانمندسازی آن‌ها پشتیبانی شده است.

به گزارش مجله دیپلومات در روز جمعه، ۱۹ ثور، اعلامیه‌ای در اوایل ماه اپریل از سوی اعضای مجمع پارلمانی شورای اروپا با هدف حمایت از برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در آسیای مرکزی امضا شده است.

در این اعلامیه، به وضعیت ناگوار زنان و دختران افغان، به‌ویژه در کشورهای قزاقستان، قرقیزستان و اوزبیکستان اشاره شده و بر ضرورت حمایت از آن‌ها تأکید شده است.

۲۱ تن از امضاکنندگان این اعلامیه خواستار ایجاد «مرکز منطقه‌ای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل برای آسیای مرکزی و افغانستان» در شهر آلماتی قزاقستان شده‌اند.

امضاکنندگان این اعلامیه که از اعضای احزاب مختلف کشورهای اروپایی، از جمله اتریش، بلجیم، سویدن و ترکیه هستند، از تلاش‌های بین‌المللی برای حمایت از زنان افغان پشتیبانی کرده‌اند.

اعلامیه شماره ۸۰۴ مجمع پارلمانی شورای اروپا، دومین مورد از پرداختن این شورا به موضوع حقوق زنان در افغانستان در سال جاری میلادی است. پیش از این نیز در ماه فبروری، ماریا سیرنگلا از یونان و عضو حزب مردم اروپا، پیش‌نویس قطع‌نامه‌ای در این زمینه ارائه کرده بود.

آن سند تأکید داشت که زنان افغان از تحصیل در مکاتب متوسطه و دانشگاه‌ها محروم شده‌اند و این ممنوعیت، میلیون‌ها زن را به وابستگی اقتصادی و آسیب‌پذیری در برابر خشونت‌ها سوق داده است.

در سال ۲۰۱۹، برنامه توسعه سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا، طرحی را برای فراهم‌سازی فرصت‌های تحصیلی برای زنان افغان در قزاقستان، اوزبیکستان و قرقیزستان راه‌اندازی کردند.

سازمان ملل متحد در هشتم فبروری سال جاری اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۷، بیش از ۱۰۰ زن افغان قرار است مدرک‌های دانشگاهی و حرفه‌ای را از دانشگاه‌های آسیای مرکزی دریافت کنند.

در قزاقستان، دانشجویان افغان در دانشگاه ملی فنی قزاقستان، دانشگاه فنی قزاقستان-بریتانیایی و دانشگاه تحقیقات کشاورزی قزاقستان ثبت‌نام کرده‌اند.

همچنین، تمام این دانشجویان دوره‌های آمادگی زبان انگلیسی را سپری می‌کنند تا برای تحصیلات دانشگاهی آماده شوند.

در این گزارش آمده است که ایجاد مرکز منطقه‌ای سازمان ملل در آلماتی می‌تواند در تحقق اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت این نهاد از جمله برنامه آموزش زنان افغان در آسیای مرکزی، مؤثر باشد.