امریکا وضعیت حفاظت موقت افغان‌ها را 'تمدید کرده است'

شان ون دایور، رئیس «افغان ایوک»، سازمان حامی انتقال افغان‌ها به امریکا خبر داد که دولت فدرال امریکا موافقت کرده است تا «وضعیت حفاظت موقت» افغان‌ها را برای ۶۰ روز تمدید کند.

در اواسط ماه حمل سال جاری وزارت امنیت داخلی امریکا اعلام کرد که وضعیت حفاظت موقت در برابر اخراج (تی‌پی‌اس) برای هزاران شهروند افغانستان و کامرون، لغو شده است. با این اقدام ۱۴ هزار و ۶۰۰ افغان که واجد شرایط دریافت وضعیت محافظت موقت بودند، با خطر اخراج تا ماه می روبه‌رو بودند.

علاوه بر دارندگان وضعیت حفاظت موقت، حتا پناهجویان افغان که اقامت دایم قانونی «گرین کارت» را نیز دارند، نگران اند که سیاست‌های ترامپ بر وضعیت اقامت آنان تاثیر منفی خواهد گذاشت.

پس از آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ، وزارت خارجه امریکا دفتر هماهنگی امور جابه‌جایی افغان‌ها و برنامه تحت نظارت آن یعنی «عملیات استقبال پایدار» را تعطیل کرد.

پیشتر تریشا مک‌لافلین، دستیار وزیر در امور روابط عامه در وزارت امنیت داخلی امریکا به افغانستان اینترنشنال تایید کرد که وضعیت حفاظت موقت برای هزاران شهروند افغانستان لغو شده است.

به گفته تریشا این تصمیم پس از آن گرفته شد که وزیر امنیت داخلی در مشوره با وزارت خارجه و دیگر نهادها، تشخیص داد که افغانستان دیگر شرایط قانونی لازم را برای اعطای حفاظت به پناهجویان افغان ندارد.

علاوه بر آن، اسناد وزارت امنیت داخلی امریکا نشان می‌دهد برخی از پناهجویان افغان دارنده وضعیت حفاظت موقت تحت تحقیقات اداری برای تقلب، تهدیدات امنیت عمومی و امنیت ملی قرار دارند.