شورای بین‌المللی کانادا خواستار به رسمیت‌شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان شد

شورای بین‌المللی کانادا در اعلامیه‌ای خواستار به رسمیت شناختن نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان و روهینگیاها در میانمار شد. این شورا با ابراز نگرانی از وضعیت این جوامع در کشورهای مبدا، تاکید کرد که جامعه جهانی با بسیج منابع و پاسخ قاطع، عاملان این جنایات را پاسخگو سازد.

شورای بین‌المللی کانادا روز دوشنبه، ۲۹ ثور، در اعلامیه‌ای اعلام کرد که هزاره‌ها در افغانستان و روهینگیاها در میانمار با کشتار سیستماتیک، آوارگی گسترده و نابودی عمدی هویت فرهنگی خود روبه‌رو هستند.

در این اعلامیه تاکید شده است که در شرایطی که حمایت‌های بین‌المللی از گروه‌های آسیب‌پذیر تضعیف شده، کانادا می‌تواند منبعی از امید برای این جوامع باشد.

نویسنده اعلامیه با اشاره به صلاحیت مارک کارنی، نخست‌وزیر کانادا گفته است که او فرصت تاریخی دارد تا رهبری تلاش‌های جهانی برای اجرای عدالت در قبال هزاره‌ها و روهینگیاها را برعهده گیرد.

در این اعلامیه آمده است: «هزاره‌ها در افغانستان، دهه‌هاست به دلیل تفاوت‌های ظاهری و مذهبی، هدف تبعیض، آزار و قتل‌های فراقانونی قرار گرفته‌اند.»

در این اعلامیه همچنین تأکید شده که خشونت‌ها علیه هزاره‌ها پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان شدت یافته است. در این اعلامیه به مواردی چون کشتار جمعی در بامیان، حملات به مکاتب و اخراج اجباری هزاره‌ها اشاره شده است.

شورای بین‌المللی کانادا همچنین گفته است که زنان هر دو جامعه با خشونت‌های مبتنی بر جنسیت و قومیت روبه‌رو هستند. در اعلامیه آمده است که زنان هزاره، مانند دیگر زنان افغانستان با ممنوعیت تحصیل و کار، آدم‌ربایی و ازدواج‌های اجباری مواجه‌اند.

این شورا خواسته تا حکومت کانادا نسل‌کشی این دو جامعه را به‌طور رسمی به رسمیت بشناسد و از طریق گسترش برنامه‌های اسکان مجدد، توانمندسازی از راه آموزش، ایجاد ظرفیت و خودکفایی و شنیدن صدای قربانیان از هزاره‌ها و روهینگیاها حمایت کند.

این اعلامیه در حالی منتشر شده است که همزمان هزاره‌ها در بسیاری از کشورهای جهان روز فرهنگ هزاره‌گی را تجلیل می‌کنند.