• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دیدار سه‌جانبه در بیجینگ؛ چین به بهبود روابط پاکستان و طالبان کمک می‌کند

۳۱ ثور ۱۴۰۴، ۱۲:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

وانگ یی، وزیر خارجه چین نشست سه‌جانبه با محمد اسحاق دار و امیرخان متقی، وزیران خارجه پاکستان و طالبان در بیجینگ را مثبت ارزیابی کرد. او گفت که «ما باید اعتماد متقابل سیاسی را افزایش دهیم و دوستی مبتنی بر حسن همجواری را حفظ کنیم.»

روابط طالبان و پاکستان به دلیل افزایش بی‌سابقه ناامنی در پاکستان در ماه‌های گذشته پرتنش بوده است. پاکستان طالبان را بارها متهم کرده که به تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان پناه داده و این گروه شبه‌نظامی از خاک افغانستان حملاتی را در داخل پاکستان انجام می‌دهد.

وزیر خارجه چین با تاکید بر حفظ و تقویت روابط دیپلوماتیک گفته است که طالبان و پاکستان، به وضوح تمایل خود را برای ارتقای سطح روابط دیپلوماتیک ابراز کرده‌اند و در اصول توافق کرده‌اند که در اسرع وقت سفیرانی را به کشورهای یکدیگر اعزام کنند.

نشست سه جانبه وزیران خارجه چین، پاکستان و طالبان امروز چهارشنبه ۳۱ ثور در بیجینگ برگزار شد. سخنان وانگ یی درباره نتایج این نشست در وب‌سایت وزارت خارجه چین منتشر شده است.

گفته شده آن‌ها در این دیدار در مورد بهره‌برداری بیشتر از پتانسیل مکانیسم سه جانبه و ارتقای همکاری و دوستی سودمند متقابل، تبادل نظر کرده‌اند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه چین، وانگ یی درباره این نشست سه جانبه گفت که کشورش از افغانستان و پاکستان در دنبال کردن مسیرهای توسعه‌ای و حفظ حاکمیت و امنیت حمایت می‌کند.

او همچنین تاکید کرده که باید به نقش مکانیسم گفت‌وگوی سه‌جانبه وزیران خارجه چین، طالبان و پاکستان به طور کامل توجه شود و ششمین نشست سه‌جانبه هم در اسرع وقت در کابل برگزار شود.

وزیر خارجه چین همچنین با تاکید بر اینکه مخالف همه اشکال تروریسم است، از «همکاری‌های امنیتی» خبر داده است.

به گفته وی، باید از مداخله نیروهای خارجی در امور داخلی کشورهای منطقه نیز جلوگیری شود.

تعمیق همکاری در ساخت مشترک طرح کمربند و جاده و گسترش کریدور اقتصادی چین و پاکستان به افغانستان از دیگر موضوعاتی است که وزیر خارجه چین بر آن تاکید کرده است.

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان هم در دیدار دوجانبه‌ای که با وزیر خارجه چین داشت، بیجینگ را یکی از مهمترین شرکای اقتصادی اداره طالبان خواند.

پربازدیدترین‌ها

منابع محلی: طالبان در جنوب افراد خود را از درخواست پول از بازرگانان منع کرده است
۱

منابع محلی: طالبان در جنوب افراد خود را از درخواست پول از بازرگانان منع کرده است

۲

طالبان پیکر حسیب پنجشیری را به خانواده‌اش تحویل داد

۳

جبهه مقاومت از ملل متحد خواست درباره بی‌حرمتی طالبان به پیکر حسیب پنجشیری تحقیق کند

۴

منابع محلی: به‌رغم بسته‌بودن راه‌ها سنگ‌ مرمر هلمند به پاکستان قاچاق می‌شود

۵

طالبان پس از سه روز پیکر حسیب پنجشیری را تحویل نداده است