دو نفر از کارکنان سفارت اسرائيل در تیراندازی در واشنگتن کشته شدند

چهارشنبه‌شب به وقت امریکا، در تیراندازی در مقابل موزیم یهودیان در واشنگتن دی‌سی دو نفر از کارکنان سفارت اسرائیل کشته شدند. کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی امریکا روز پنجشنبه، اول جوزا، در شبکه اکس نوشت که این وزارتخانه در حال تحقیق درباره این رویداد است.

او تاکید کرد که امریکا «عاملان پلید» این تیراندازی را به دادگاه خواهد کشاند.

به‌گزارش رسانه‌های امریکایی، قربانیان یک زن و یک مرد هستند.

تد دویچ، رئیس کمیته یهودیان امریکا اعلام کرد که سازمان او چهارشنبه‌شب در این موزیم یهودیان کاپیتال برنامه‌ای را میزبانی می‌کرده است.

تال نعیم کوهن، سخنگوی سفارت اسرائیل در واشنگتن گفت دو نفر از کارکنان سفارت اسرائیل عصر چهارشنبه ۳۱ ثور هنگام شرکت در یک رویداد یهودی در موزیم یهودیان کاپیتال در واشنگتن دی سی، از فاصله نزدیک مورد اصابت گلوله قرار گرفتند.

او افزود: «ما به مقامات مجری قانون در سطوح محلی و فدرال برای دستگیری تیرانداز و محافظت از نمایندگان اسرائیل و جوامع یهودی در سراسر ایالات متحده ایمان کامل داریم.»

سفیر اسرائیل در امریکا گفت قربانیان تیراندازی بیرون موزیم یهودیان در واشنگتن یک زوج جوان بودند که به‌تازگی نامزد کرده بودند.

او در نشستی خبری افزود پس از این تیراندازی با دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امریکا، صحبت کرده است.

ترامپ ضمن تسلیت به خانواده‌های قربانیان گفت: این قتل‌های فجیع در واشنگتن دی‌سی که آشکارا ریشه در یهودستیزی دارند، باید همین حالا پایان یابند. نفرت و افراط‌گرایی جایی در ایالات متحده ندارند.

سی‌ان‌ان: متهم الیاس رودریگرز و ۳۰ ساله است

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد مظنون حمله به موزیم یهودی کاپیتال در شمال غربی واشنگتن دی‌سی که منجر به کشته شدن دو کارمند سفارت اسرائیل در امریکا شد، «الیاس رودریگرز» نام دارد که ۳۰ ساله است و از شهر شیکاگو در ایالت ایلینوی شناسایی شده است.

بر اساس این گزارش، او در زمان بازداشت شعار «آزادی، آزادی برای فلسطین» سر داده است.

پولیس اعلام کرده که رودریگز سابقه‌ قبلی نزد نیروهای امنیتی و انتظامی نداشته و بر این باور است که او تنها عامل تیراندازی بوده و در حال حاضر هیچ تهدید فعالی وجود ندارد.

فرد مظنون به تیراندازی از سوی پلیس متروپولیتن و اف‌بی‌آی تحت بازجویی است

دن بونجینو، معاون مدیر اف‌بی‌آی اعلام کرد فرد مظنونی که در رابطه با تیراندازی مرگبار شب چهارشنبه شناسایی شده، از سوی پلیس متروپولیتن واشنگتن دی‌سی و نیروهای مشترک ضدتروریسم اف‌بی‌آی تحت بازجویی قرار دارد.

بونجینو افزود که این تیراندازی در نزدیکی دفتر میدانی اف‌بی‌آی در واشنگتن رخ داده و ماموران پلیس اف‌بی‌آی بلافاصله به محل حادثه واکنش نشان داده و پس از حمله، اقدامات امدادی را آغاز کرده‌اند.

ترامپ «قتل‌های مبتنی‌بر یهودستیزی» در واشنگتن را محکوم کرد

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امریکا، کشته شدن دو کارمند سفارت اسرائيل در واشنگتن دی سی را محکوم کرد و آن را «قتل‌های مبتنی‌بر یهودستیزی» خواند.

ترامپ در یادداشتی در شبکه تروث سوشال نوشت: «این قتل‌های وحشتناک در واشنگتن دی‌سی، که به‌وضوح ریشه در یهودستیزی دارند، باید فورا پایان یابند. نفرت و افراط‌گرایی جایی در ایالات متحده ندارند.»

رئیس‌جمهور امریکا افزود: «بسیار اندوهناک است که چنین اتفاقاتی می‌توانند رخ دهند.»

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل در پستی در رسانه اجتماعی اکس نوشت: «تیراندازی مرگباری که در خارج از رویدادی در موزیم یهودیان واشنگتن دی‌سی رخ داد، اقدامی پلید از تروریسم یهودستیزانه بود.»

او افزود: «آسیب رساندن به دیپلومات‌ها و جامعه یهودی عبور از یک خط قرمز است. اطمینان داریم مقام‌های امریکایی اقدامات قاطعانه‌ای علیه عاملان این جنایت انجام خواهند داد. اسرائیل به دفاع قاطع از شهروندان و نمایندگان خود در سراسر جهان ادامه خواهد داد.»

سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل نیز گفت که دو کارمند سفارت اسرائیل در نزدیکی موزیم یهودیان در واشنگتن، در جریان مراسمی که از سوی یک سازمان یهودی امریکایی برگزار شده بود، در اثر تیراندازی زخمی شدند.

شبکه کان اسرائیل نیز گزارش داد که مردی با چفیه وارد موزیم یهودیان شد و فریاد زد «فلسطین را آزاد کنید» و سپس اقدام به شلیک کرد.