۱۵ نهاد حامی خبرنگاران از پاکستان خواستند از اخراج خبرنگاران افغان خودداری کند

کمیته حفاظت از خبرنگاران و چهارده سازمان دیگر با صدور بیانیه‌ای از حکومت پاکستان خواستند تا اخراج گسترده خبرنگاران و سایر مهاجران افغان در معرض خطر را متوقف کند. این سازمان‌‌ها نگرانی شدید خود را در مورد طرح بازگرداندن مهاجران افغان که در ۳ اکتوبر ۲۰۲۳ اعلام شد، ابراز کرده‌اند.

این ۱۵ سازمان در بیانیه مشترک خود همچنین از جامعه جهانی خواستند که زمینه اسکان خبرنگاران، نویسندگان، هنرمندان، مدافعان حقوق بشر و سایر افراد آسیب‌پذیری که از آزار و اذیت طالبان فرار کرده‌اند، فراهم کند.

انجمن قلم آلمان و چند کشور اروپایی دیگر، خبرنگاران در تبعید افغان در شمال امریکا و اروپا، کمیته محافظت از خبرنگاران،‌ مطبوعات آزاد نامحدود، فرانت لاین دیفندرز، شبکه شهرهای بین‌المللی پناهندگی، نی یا نهاد حامی رسانه‌های باز در افغانستان و گزارشگران بدون مرز از جمله نهادهای اند که پای اعلامیه مشترک امضا کرده‌اند.‌

طرح اخراج افغان‌های فاقد مدرک از پاکستان با انتقاد گسترده نهادهای محلی و بین‌المللی، از جمله کمیسیون حقوق بشر پاکستان، کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین المللی مهاجرت رو به رو شده است. این نهادها از پاکستان خواسته‌اند تا به تعهدات بین المللی خود در افغانستان ادامه دهد.

به رغم این فراخوان‌ها، حکومت پاکستان در ماه‌های اخیر به بازگشت اجباری خود سرعت بخشیده است که منجر به اخراج بیش از ۳۰۰ هزار نفر تنها در ماه اپریل شده است.