جبهه آزادی می‌گوید زمینه سفر گزارشگر سازمان ملل به افغانستان فراهم شود

جبهه آزادی افغانستان از گزارش اخیر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در افغانستان، استقبال کرد و اظهار داشت که این گزارش تصویری دقیق از نظام سرکوبگر و تبعیض ساختاری طالبان ارائه می‌دهد.

ریچارد بنت روز دوشنبه در گزارش خود اعلام کرد که زنان به حاشیه رانده شده در افغانستان قربانی تبعیض چندلایه، از جمله تبعیض جنسیتی و قومی هستند. گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل نگرانی عمیق خود را نسبت به محرومیت زنان افغان از دسترسی به عدالت، حمایت قانونی و خدمات اساسی ابراز کرده است.

جبهه آزادی روز دوشنبه در اعلامیه‌ای، از جامعه جهانی خواست آپارتاید جنسیتی را به‌عنوان یک جنایت بین‌المللی در چارچوب حقوق بین‌الملل به رسمیت بشناسد و برای پاسخ‌گویی به جنایات طالبان، میکانیزم‌های حقوقی بین‌المللی، از جمله دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری را فعال کند.

این جبهه همچنین خواستار افزایش فشار جهانی بر طالبان شد تا دسترسی فوری و بدون مانع ریچارد بنت به خاک افغانستان فراهم شود. جبهه آزادی تاکید کرد که ممانعت طالبان از سفر بنت به افغانستان تلاشی برای پنهان کردن «جنایات سیستماتیک و ساختاری» این گروه است.

جبهه آزادی بر ادامه مبارزه مسلحانه علیه طالبان تاکید کرد و اظهار داشت: «در نبود راهکارهای داخلی برای دادخواهی و با توجه به ابعاد جنایات ملی و بین‌المللی طالبان، مبارزه مسلحانه حقی مشروع، ضروری و به‌رسمیت‌شناخته‌شده در چارچوب اصل دفاع از خود و مقابله با استبداد است.»

این جبهه کشتار، آزار، تعقیب و زندانی‌سازی سیستماتیک اعضای پیشین نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان توسط طالبان را به شدت محکوم کرد و افزود: «قتل، شکنجه، زندانی‌سازی و تهدید این افراد، تحت پوشش عفو کذایی طالبان، نقض آشکار اصول انسانی و حقوق بشری است.»

جبهه آزادی همچنین حذف مذهب جعفری توسط طالبان را «نقض فاحش اصول دینی و ملی، و مغایر با حق تنوع مذهبی و حقوق مردم» دانست.

طالبان، فقط جعفری را از نهادهای عدلی و قضایی و حقوق مدنی افغانستان حذف کرده و کتاب‌های مربوط این مذهب را نیز از کتاب‌خانه‌ها و دانشگاه‌ها جمع‌آوری کرده است.

این جبهه با استناد به گزارش ریچارد بنت درباره 'حذف زبان فارسی' از نهادهای رسمی، اظهار داشت که محروم‌سازی گسترده مردم از زبان فارسی-دری در نظام قضایی، ادارات و مراکز آموزشی، و برتری‌جویی زبانی، نمونه‌ای روشن از پاک‌سازی فرهنگی و سیاستی ضد مردمی است که همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام را تهدید می‌کند.