• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هیئت تحریر الشام سوریه از فهرست سازمان‌های تروریستی امریکا خارج شد

۱۶ سرطان ۱۴۰۴، ۲۰:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا روز دوشنبه اعلام کرد که نام هیئت تحریر الشام سوریه به رهبری احمد شرع از فهرست گروه‌های تروریستی ایالات متحده خارج شده است. او گفت که حکومت سوریه اقدامات مثبتی برای مبارزه با تروریسم انجام داده است.

در بیانیه وزیر خارجه امریکا آمده است: «اقدام در پی اعلام انحلال هیئت تحریر الشام و تعهد دولت سوریه به مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال آن صورت می‌گیرد.»

روبیو گفت که این اقدام به منظور رفع تحریم‌های سوریه و در راستای حمایت دونالد ترامپ از یک سوریه باثبات، متحد و صلح‌آمیز است. او از «اقدامات مثبت دولت جدید سوریه تحت ریاست‌جمهوری احمد الشرع» ستایش کرد.

گروه اسلامگرای هیئت تحریر الشام سال گذشته در یک حمله برق‌آسا به رهبری احمد شرع حکومت بشار اسد را سرنگون کرد. سپس، شرع رئیس‌جمهور سوریه شد و اعلام کرد که می‌خواهد حکومت سوریه را فراگیر و دموکراتیک بسازد و با کشورهای جهان به خصوص امریکا رابطه حسنه داشته باشد.

این اقدام یک هفته پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ فرمان اجرایی لغو تحریم‌های امریکا علیه سوریه را امضا کرد. این اقدام با پادرمیانی عربستان سعودی انجام شد که نقش مهمی را در گرم کردن روایط دمشق و واشنگتن بازی کرده و هدف آن کمک به پایان دادن به انزوای بین المللی سوریه و بازسازی این کشور پس از سال‌ها جنگ داخلی ویرانگر بوده است.

واکنش وزارت خارجه سوریه

وزارت امور خارجه سوریه به رویترز گفت که لغو تحریم‌ها علیه هیئت تحریر الشام «گامی مثبت در جهت اصلاح مسیری است که پیش از این مانع تعامل سازنده می‌شد.»

وزارت خارجه سوریه ابراز امیدواری کرد که سایر تحریم‌ها علیه این کشور برداشته شود. در حال حاضر، شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌ها علیه هیئت تحریر الشام و شخص شرع را لغو نکرده است.

وزارت خارجه سوریه به رویترز گفت که شرع قصد دارد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در ماه سپتامبر برگزار می‌شود، شرکت کند.


پربازدیدترین‌ها

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود
۱

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود

۲

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟

۳

منابع می‌گویند پسر الله‌گل مجاهد در حادثه تیراندازی کابل کشته شده است

۴

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۵

رهبر طالبان در پیام عید قربان: مسئولان از ظلم به مردم خودداری کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

مقام حماس: ۸۰ درصد غزه از کنترول ما خارج شده است

۱۶ سرطان ۱۴۰۴، ۱۹:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

یک افسر ارشد امنیتی حماس اعلام کرد این گروه کنترول خود بر حدود ۸۰ درصد از نوار غزه را از دست داده و گروه‌های مسلح در حال پر کردن خلا قدرت در این مناطق هستند.

او که هویتش فاش نشده، شامگاه یک‌شنبه ۱۵ سرطان به بی‌بی‌سی جهانی گفت جنگ غزه رهبری سیاسی، نظامی و امنیتی حماس را ویران کرده‌ و سیستم فرماندهی و کنترول این گروه به‌دنبال ماه‌ها حملات ارتش اسرائیل فروپاشیده است.

این مقام امنیتی افزود: «بیایید واقع‌بین باشیم؛ چیزی از ساختار امنیتی [حماس] باقی نمانده. اکثر اعضای رهبری، حدود ۹۵ درصد، اکنون کشته شده‌اند... تمام چهره‌های فعال از بین رفته‌اند. پس واقعا چه چیزی اسرائیل را از ادامه این جنگ بازمی‌دارد؟»

او پیش‌بینی کرد مناقشه کنونی «تا پایان» ادامه خواهد یافت: «تمام شرایط [برای تداوم درگیری‌ها] فراهم است؛ اسرائیل دست بالا را دارد، جهان ساکت است، رژیم‌های عربی ساکت‌ هستند، باندهای جنایتکار همه‌جا [در غزه] هستند، جامعه در حال فروپاشی است.»

بی‌بی‌سی نوشت این مقام امنیتی حماس اظهارات خود را در قالب چند پیام صوتی و به شرط ناشناس ماندن در اختیار این رسانه قرار داده است. او که دارای درجه نظامی دگرمن است، در هفته نخست جنگ با اسرائیل در اکتوبر ۲۰۲۳ مجروح شد و از آن زمان تاکنون از درگیری‌ها دور مانده است.

این اظهارات پس از آن مطرح می‌شوند که یاسر ابوشباب، رهبر گروه مسلح ابوشباب در غزه، اعلام کرد نیروهایش «در سطحی مشخص» با ارتش اسرائیل همکاری می‌کنند. او افزود اعضای این گروه جوانانی «با اصالت فلسطینی‌» هستند که در قلب غزه زندگی می‌کنند و به هیچ ایدئولوژی یا جریان سیاسی وابستگی ندارند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ۱۵ جوزا همکاری با قبایل مسلح مخالف حماس در غزه را تایید کرده و گفته بود این اقدام «جان سربازان اسرائیلی را نجات می‌دهد».

تلاش نافرجام حماس برای سازمان‌دهی مجدد

مقام امنیتی حماس در ادامه گفت‌وگوی خود با بی‌بی‌سی جهانی اعلام کرد این گروه در جریان آتش‌بس حدودا دو ماهه‌ای که سال گذشته در منطقه برقرار شد، کوشید خود را بازسازی کند و شوراهای سیاسی، نظامی و امنیتی‌اش را از نو سامان دهد.

با این حال، پس از پایان آتش‌بس، اسرائیل بار دیگر ساختار فرماندهی حماس را هدف قرار داد و این گروه را با بحران جدی در سطح مدیریت و انسجام مواجه کرد.

این مقام حماس گفت: «درباره وضعیت امنیتی [غزه] اجازه دهید صریح بگویم: کاملا فروپاشیده، کاملا از بین رفته است. هیچ‌گونه کنترولی وجود ندارد.»

او اضافه کرد: «مردم قدرتمندترین دستگاه امنیتی حماس (انصار) را غارت کردند؛ مجتمعی که حماس از آن برای حکومت در غزه استفاده می‌کرد. همه چیز را غارت کردند؛ دفاتر، تشک‌ها، حتی ورق‌های فلزی. هیچ‌کسی دخالت نکرد؛ نه پولیس، نه هیچ نیروی امنیتی.»

این مقام حماس هشدار داد در پی تضعیف قدرت این گروه و ایجاد خلا امنیتی، فعالیت گروه‌ها یا طایفه‌های مسلح در سراسر غزه گسترش یافته است.

در روزهای اخیر، رایزنی‌ها برای پایان دادن به مناقشه غزه افزایش یافته و هیاتی از اسرائیل برای گفت‌وگو درباره طرح پیشنهادی آتش‌بس در دوحه، پایتخت قطر، حضور دارند.

منابع اسرائیلی بامداد دوشنبه ۱۶ سرطان برخی گزارش‌ها درباره به بن‌بست رسیدن مذاکرات دوحه را رد کردند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که پایان جنگ غزه یکی از محورهای اصلی مذاکرات نتانیاهو و دونالد ترامپ در واشنگتن خواهد بود. این دو قرار است شامگاه ۱۶ سرطان در کاخ سفید با یکدیگر دیدار کنند.

مرگ وزیر حمل و نقل روسیه چند ساعت پس از برکناری

۱۶ سرطان ۱۴۰۴، ۱۵:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی کمیته تحقیق روسیه اعلام کرد که رومان استارویت، وزیر حمل‌ونقل روسیه، ساعاتی پس از برکناری‌، در موتر شخصی‌اش در حومه مسکو دست به خودکشی زده است. این کمیته روز دوشنبه اعلام کرد که جسد استارویت در موتر شخصی‌اش در حالی کشف شد که اثر اصابت گلوله بر آن، پیدا بود.

گمانه‌هایی وجود دارد که خودکشی او ممکن است با یک پرونده احتمالی جنایی مرتبط باشد. این احتمال نیز وجود دارد که او از سلاح افتخاری که در سال ۲۰۲۳ از سوی وزارت داخله دریافت کرده بود، استفاده کرده باشد.

استارویت بامداد دوشنبه با فرمان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، از سمتش برکنار شد. او از ماه می ۲۰۲۴ بدینسو وزیر حمل‌ونقل روسیه بود.

با این‌حال منابعی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که از هفته‌ها بدین‌سو گفت‌وگو در مورد برکناری او به‌دلیل فساد مالی در کورسک در جریان بوده است.

دبیرکل ناتو هشدار داد: جنگ جهانی سوم ممکن است با تهاجم هم‌زمان روسیه و چین آغاز شود

۱۶ سرطان ۱۴۰۴، ۱۵:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

دبیرکل ناتو هشدار داده است که جنگ جهانی سوم ممکن است با تهاجم همزمان چین به تایوان و روسیه به قلمرو ناتو آغاز شود. مارک روته تاکید کرد که برای جلوگیری از این فاجعه و تهدیدات فزاینده چین و روسیه، ناتو باید توان دفاعی خود را افزایش دهد.

مارک روته به روزنامه نیویارک‌تایمز گفته است: «باور این‌که جاه‌طلبی شی جین‌پینگ [رئیس‌جمهور چین] برای تصرف تایوان تنها به درگیری میان چین و تایوان محدود شود، ساده‌لوحی است. در صورت حمله چین به تایوان، رئیس‌جمهور چین ابتدا با شریک کوچک‌تر خود در این پروژه، ولادیمیر پوتین [رئیس‌جمهور روسیه] تماس خواهد گرفت.»

شی جین‌پینگ و پوتین بارها از «شراکت بدون محدودیت» خود در جریان تهاجم روسیه به اوکراین سخن گفته‌اند.

پیش‌بینی روته مبنی بر استفاده چین از روسیه برای اغفال غرب، با گزارش‌هایی که هفته گذشته از نشست اتحادیه اروپا با وانگ یی، وزیر خارجه چین، منتشر شد، همخوانی دارد.
بر اساس این گزارش‌ها، وانگ یی گفته است که «شی نمی‌تواند اجازه دهد روسیه در جنگ اوکراین شکست بخورد.»

روته هشدار داده است که جهان هم‌اکنون نیز تأثیر اتحاد مسکو و منطقه اقیانوسیه را در جنگ اوکراین مشاهده کرده است؛ از جمله اعزام بیش از ۱۲ هزار سرباز کوریای شمالی برای کمک به روسیه.

همچنین روسیه از پهپادهای ساخت ایران استفاده کرده و اتحادیه اروپا نیز شرکت‌های چینی را به حمایت از ماشین جنگی روسیه متهم کرده است.

روته افزود: «ما می‌دانیم که چین چشم به تایوان دارد و در چنین وضعیت ژئوپولیتیکی، دیگر نمی‌توان با همان بودجه نظامی سابق دو درصدی از خود دفاع کرد.»

او تأکید کرد که برای جلوگیری از جنگ جهانی، ناتو باید توان نظامی خود را افزایش دهد تا مانع از گسترش تجاوزات روسیه به اروپا شود. روته همچنین از کشورهای غربی خواست تا برای مهار تهاجم چین در منطقه هند–پاسیفیک که با رزمایش‌های گسترده نظامی چین در اطراف تایوان همراه شده، متحد شوند.

رئیس‌جمهور ایران می‌گوید اسرائیل قصد کشتن او را نیز داشته است

۱۶ سرطان ۱۴۰۴، ۱۵:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، در گفت‌وگو با تاکر کارلسون، مجری امریکایی، گفت که اسرائیل در طول جنگ ۱۲ روزه برای کشتن او تلاش و اقدام کرد، اما ناکام ماند. پزشکیان اضافه کرد که معتقد است زمان مرگ هر کسی در دست خداست.

پیش از این علی لاریجانی، مشاور خامنه‌ای، گفته بود حملاتی علیه شورای عالی امنیت ملی صورت گرفت که هدف آن حذف سران قوا بود اما این عملیات ناکام ماند.

رئیس‌جمهور ایران، در پاسخ به سوال تاکر کارلسون، درباره امکان سرمایه‌گذاری امریکایی‌ها در ایران، گفت: «در صحبتی که با رهبری داشتم، او با صراحت تاکید کرد که هیچ محدودیتی برای ورود سرمایه‌گذاران امریکایی به ایران وجود ندارد، حتی در شرایط فعلی.»

او اضافه کرد: «هیچ‌گاه مانعی از سوی ایران برای فعالیت اقتصادی یا صنعتی امریکایی‌ها وجود نداشته و این نظر صریح رهبری است.»

مسعود پزشکیان با اشاره به تحریم‌های امریکا علیه جمهوری اسلامی افزود: «اگر مانعی بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی آمریکا در ایران وجود دارد، منشا آن تحریم‌های امریکاست، نه سیاست‌های جمهوری اسلامی.»

زن استرالیایی به جرم قتل اعضای خانواده شوهر سابقش محکوم شد

۱۶ سرطان ۱۴۰۴، ۱۲:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)

یک زن ۵۰ ساله استرالیایی به اتهام قتل سه عضو خانواده شوهر سابقش با غذای مسموم، مجرم شناخته شد. هیئت منصفه دادگاه نتیجه گرفت که او این قتل را با برنامه‌ریزی و آگاهانه انجام داده است.

دادگاه عالی ایالت ویکتوریا روز دوشنبه، ۱۶ سرطان ارین پترسون را به اتهام قتل عمد سه تن از بستگان شوهر سابقش و تلاش برای قتل فردی دیگر، مجرم شناخت.

این زن متهم بود که در یک نان چاشت خانوادگی در سال ۲۰۲۳، غذایی حاوی قارچ سمی «دث کپ» به مهمانانش خورانده و باعث مرگ سه نفر شده است. ناهار سرو شده شامل پای‌های بیف ولینگتون بود که داخل آن قارچ سمی قرار داشت.

در نتیجه این رویداد، دان و گیل پترسون، والدین شوهر سابق او و هدر ویلکینسون، خواهر شوهر سابق این زن، جان باخته‌اند. شوهر هدر ویلکینسون، تنها بازمانده این ناهار است.

گزارش شده است که شوهر سابق این زن نیز در این مهمانی دعوت شده بود اما او شرکت نکرده بود.

دادستان‌ها گفتند که ابن زن در ابتدا به دروغ گفت بیماری سرطان دارد و با این بهانه مهمانان را به خانه‌اش در لیونگاتا دعوت کرد. بعد برای آن‌ها غذای مسموم درست کرد و وانمود کرد خودش هم بیمار شده است.

گزارش نشان می‌دهد که این زن در روند تحقیقات اقدام به پنهان‌کاری کرده است. ارین پترسون که مادر دو فرزند است اتهامات را رد کرده و مدعی شده که این افراد مرگ تصادفی داشته‌اند.

هیئت منصفه حکم را به اتفاق آرا صادر و دفاعیات ارین پترسون را رد کردند. در محاکمه ده‌ها شاهد حضور داشتند و جزئیات دقیق رفتار و گفتار این زن را بررسی کردند. دادستان‌ها که گفتند مرگ‌ها تصادفی نبوده و قتل‌ها با قصد قبلی انجام شده‌اند.

محاکمه ده‌هفته‌ای او رسانه‌ای شده و مستندهایی درباره آن درحال تولید هستند. قاضی این پرونده اعلام کرده است که اعضای هیئت منصفه به دلیل دشواری این پرونده تا ۱۵ سال از خدمات در هیئت‌های منصفه معاف خواهند بود.