• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

حال‌وش: افراد مسلح یک مهاجر افغان را در سراوان ایران کشتند و پدر او را ربودند

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۱۵:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

در نتیجه‌ حمله‌ افراد مسلح ناشناس به خانه‌ یک خانواده مهاجر افغان در شهرستان سراوان ولایت سیستان و بلوچستان ایران، یک جوان ۲۷ ساله جان باخت و پدر او ربوده شده است.

به گزارش خبرگزاری حال‌وش که خبرهای مناطق سیستان و بلوچستان ایران را پوشش می‌دهد، این رویداد سحرگاه پنج‌شنبه، ۲۰ سرطان، در روستای دزدک این شهرستان رخ داده است اما خبرش اکنون به رسانه‌ها درز کرده است.

مهاجری که در این حمله کشته شد «ناصر همت‌خیل»، ۲۷ ساله، و فرد ربوده‌شده «موسی همت‌خیل»، ۶۸ ساله، معرفی شده‌اند. هر دو تن از باشندگان ولایت بغلان بوده‌اند و از سال‌ها پیش به‌عنوان مهاجر در منطقه‌ دزدک سکونت داشتند.

شاهدان عینی به خبرگزاری حال‌وش گفته‌اند که مهاجمان با یورش به خانه‌ این خانواده، ناصر را با شلیک گلوله به قتل رساندند و بلافاصله پدر او را با خود بردند.

تاکنون از سرنوشت موسی همت‌خیل خبری در دست نیست.

انگیزه و هویت عاملان این رویداد تا کنون مشخص نشده، اما باشندگان محل این خانواده را «زحمت‌کش و بی‌حاشیه» توصیف کرده‌اند. پولیس ایران هنوز در این‌باره اظهارنظری نکرده است.

پربازدیدترین‌ها

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند
۱

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۲

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۳

کرزی از طالبان خواست درباره توافق صلح ساکنان مناطق مرزی با پاکستان توضیح دهد

۴

استخبارات طالبان دو خبرنگار طلوع‌نیوز را بازداشت کرد

۵

شهروندان از پرواز هواپیماها و شلیک‌های پی‌هم در کابل خبر دادند

•
•
•

مطالب بیشتر

هشدار وقوع باران شدید و جاری شدن سیل در ۱۹ ولایت کشور

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۱۵:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

اداره هواشناسی تحت کنترول طالبان از وقوع بارش شدید، تندباد، رعدوبرق و جاری شدن سیل در ۱۹ ولایت کشور در روز دوشنبه هشدار داد. این اداره میزان بارندگی را در مناطق مختلف از ۱۰ تا ۳۵ میلی‌متر و سرعت باد را از ۵۰ تا ۹۰ کیلومتر در ساعت تخمین زده است.

اداره هواشناسی تحت کنترول طالبان یکشنبه، ۲۲ سرطان در خبرنامه‌ای نوشت که احتمال باران شدید و جاری شدن سیل در ولایت‌های بدخشان، پنجشير، نورستان، كنر، لغمان، ننگرها، كابل، لوگر، پكتيا، خوست، پكتيکا، زابل، غزنى، ميدان وردک، باميان، سرپل، بغلان، پروان وكاپيسا پیش‌بینی شده است.

این اداره همچنین در ولايت هاى شمال‌غربى، غربى، جنوبى، جنوب‌شرقى و مركزى احتمال وقوع توفان و بادهای شدید را برای روز دوشنبه تخمین زده است.

این در حالی است که هفته گذشته جاری شدن سیل در شماری از ولایت‌های شرقی مانند خوست، کنر و میدان وردک تلفات و خسارات هنگفتی برجا گذاشته است. باران شدید و سیل در این ولایات زمین‌های کشاورزی، خانه‌ها و بازارهای محلی را زیر گرفت و تخریب کرد. به گزارش مقامات محلی طالبان دست‌کم دو نفر هفته گذشته به اثر جاری شدن سیل در این مناطق جان باختند.

وزیر خارجه آلمان: به وعده‌های قبلی برای پذیرش افغان‌ها پایبند خواهیم بود

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۱۵:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر خارجه آلمان گفته است که دولت این کشور به تعهدات پیشین خود برای صدور ویزا به شهروندان افغان که قبلا پذیرش دریافت کرده‌اند، پایبند می‌ماند؛ حتی اگر برنامه‌های جدید پذیرش مهاجران متوقف شده باشد.

یوهان واده‌فول، وزیر خارجه آلمان، روز شنبه (۲۱ سرطان) در گفت‌وگو با «شبکه تحریریه آلمان» تأکید کرده است: «توافق ائتلافی ادامه این برنامه را پیش‌بینی نمی‌کند، اما تصریح دارد که باید به وعده‌های داده‌شده در گذشته عمل کنیم.»

این اظهارات در پی حکمی از سوی دادگاه اداری برلین مطرح شده است که بر اساس آن، دولت آلمان مکلف است تعهدات رسمی پیشین خود برای پذیرش شهروندان افغان را اجرا کند. این حکم به پرونده‌ای مربوط می‌شود که در آن، خانواده‌ای از ماه اکتوبر سال گذشته وعده پذیرش دریافت کرده بود، اما تاکنون مدارک ورود برای آنان صادر نشده است.

دادگاه تصریح کرده است که دولت می‌تواند از صدور تعهدات جدید خودداری کند، اما موظف است به وعده‌هایی که پیش‌تر به‌طور رسمی صادر شده و لغو نشده‌اند، پایبند بماند.

برنامه ویژه‌ پذیرش افغان‌ها در آلمان با هدف حمایت از افرادی طراحی شده بود که به دلیل همکاری با نهادهای دموکراتیک یا فعالیت در عرصه حقوق بشر، پس از بازگشت طالبان به قدرت در معرض تهدید قرار گرفته‌اند. گزارش‌ها حاکی است که حدود ۲۴۰۰ شهروند افغان وعده رسمی پذیرش از سوی دولت آلمان دریافت کرده‌اند.

وزیر خارجه آلمان گفته است تصمیم دادگاه بررسی خواهد شد، اما «آن‌چه الزام قانونی دارد، طبیعتاً اجرا می‌شود».

در توافق ائتلافی احزاب حاکم در آلمان آمده است که برنامه‌های داوطلبانه پذیرش مهاجران، از جمله برنامه افغانستان، باید «تا حد ممکن» متوقف شود. با این حال، حکم اخیر دادگاه ممکن است مسیر حقوقی تازه‌ای برای افغان‌هایی که وعده پذیرش دارند، هموار کند.

منابع: طالبان و گروهی از تاجران هیئت مدیره اتاق تجارت بلخ را به‌گونه خودسر تغییر دادند

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۱۴:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که شماری از تاجران با همدستی مقامات محلی طالبان هیئت مدیره اتاق تجارت بلخ را به‌طور خودسر تغییر داده‌اند. به گفته منابع، افراد جدید خلاف اساسنامه اتاق تجارت، بدون انتخابات و در غیاب مسئولان این اتاق تعیین شده‌اند.

منابع در ولایت بلخ به افغانستان اینترنشنال گفتند که شماری از تاجران در «پی یک توطئه» و در هماهنگی با مقامات طالبان شنبه‌شب وارد دفتر اتاق تجارت بلخ شده و در نشستی با تاجران محلی اعضای هیت مدیره این اتاق را تعیین کرده‌اند.

هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ شامل دست‌کم ۱۹ عضو و دو مشاور است که در زمان حکومت پیشین بر اساس انتخابات از سوی تاجران گزینش شدند. گزارش‌ها حاکی است که از این میان ۱۵ عضو جدید بدون انتخابات به عنوان عضو هیئت مدیره اتاق تجارت بلخ معرفی شده‌اند.

نسیم امینی، رئیس انتخابی دبیرخانه اتاق تجارت بلخ گفت اعضای جدید در غیاب کمیته رهبری (رئیس، معاونان و دبیر) این اتاق معرفی شده‌اند. او خاطرنشان کرد که طبق اساس‌نامه اتاق تجارت، اعضای مدیره باید بر اساس انتخابات گزینش شوند.

مقامات این اتاق گفتند که معاونیت اقتصادی طالبان در سال نخست اداره این گروه، طی مکتوبی به تمامی اتاق‌های تجارت ولایات اعلام کرد که اعضای هیئت قبلی تا امر ثانی و برگزاری انتخابات به کار خود ادامه دهند.

بربنیاد گزارش‌ها، هیئت مدیره اتاق‌های تجارت تمامی ولایات از زمان حکومت قبلی تاکنون به کار خود ادامه داده‌اند. این نخستین مورد است که هیئت مدیره اتاق تجارت یک ولایت بدون برگزاری انتخابات و در غیاب مسئولان اتاق تعیین می‌شوند.

مسئولان انتخابی اتاق تجارت بلخ، این اقدام را «خلاف قانون، اصول و اساس‌نامه» این نهاد مستقل می‌دانند. آنها می‌گویند که مقامات طالبان و تاجران محلی حق ندارند خلاف سازوکار پیش‌بینی شده در اسناد معتبر اتاق‌های تجارت، هیئتی را به‌طور خودسر تعیین کنند.

گدایی ده‌ها زن در شهر قندهار، مرکز سیاسی طالبان

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۱۳:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

تصاویر رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهند که در خیابان‌های قندهار ده‌ها زن به‌شمول دختران جوان و نوجوان، برای لقمه‌ای نان ناچار به گدایی شده‌اند. آن‌ها با شکایت از ممنوعیت آموزشی و شغلی می‌گویند با مشکلات جدی معیشتی مواجه اند و خانواده‌های‌شان زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

آن‌ها می‌گویند حتی برای کار کردن با گاری دستی هم از سوی طالبان با ممنوعیت و مزاحمت مواجه می‌شوند.

فاطمه، دختر جوانی که در گوشه‌ای از شهر قندهار به امید جمع‌آوری خیرات نشسته است، می‌گوید: «نه می‌توانم به مکتب بروم، نه می‌توانم کار کنم. از سر ناچاری اینجا نشسته‌ام تا خیرات جمع کنم و دست‌کم نان خشکی برای خانه فراهم کنم.»

این زنان می‌گویند برای اینکه طالبان مزاحم آن‌ها نشود، مجبورند همراه خود یک گاری دستی نیز داشته باشند.

برخی از این زنان مدعی‌اند که بارها از سوی افراد مختلف مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

یکی از این زنان به افغانستان اینترنشنال گفت: «پدرم بیمار است، برادر ندارم. صبح از خانه بیرون می‌آیم و در شهر می‌گردم تا مردم کمک کنند، اما بسیاری مواقع برخی جوانان با نگاه‌های بد به ما می‌نگرند و از ناچاری ما سوء‌استفاده می‌کنند. بعضی‌ها حتی پیشنهاد می‌دهند مرا به خانه یا با موتر شان ببرند.»

تصاویر رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهند برخی زنان در کنار خیابان لباس‌های کهنه می‌فروشند تا هزینه خانواده‌شان را تأمین کنند، اما این فروشندگان زن می‌گویند طالبان برایشان مزاحمت ایجاد می‌کند و مانع کسب‌وکار می‌شوند.

زرغونه، یکی از ساکنان شهر قندهار، می‌گوید: «در ناحیه چهارم شهر قندهار دو، دو و نیم متر جا کنار خیابان گرفته‌ام. لباس‌های دست‌دوم از خانه‌ها جمع می‌کنم و اینجا می‌فروشم. اما طالبان حوزه می‌آیند و مزاحمت می‌کنند و می‌گویند زنان نباید اینجا کار کنند. من در خانه مرد ندارم، مجبورم، چه کنم؟»

این زنان می‌گویند چندی قبل طالبان آنان را نام‌نویسی‌ کرده است تا به آن‌ها کمک نقدی شود، اما با گذشت دو ماه تاکنون هیچ کمکی دریافت نکرده‌اند.

یکی از ساکنان شهر قندهار که نخواست نامش فاش شود، به افغانستان اینترنشنال گفت: «این مایه شرم است که در مرکز سیاسی طالبان و زیر ریش هبت‌الله این زنان مشغول گدایی‌اند. واقعا این شرم‌آور است.»

ساکنان شهر قندهار می‌گویند این زنان گدا، تصویر بی‌صدای میلیون‌ها نفری هستند که در زیر حاکمیت طالبان با بی‌عدالتی مواجه‌اند.

بازنشستگان در کابل بار دیگر به‌دلیل پرداخت‌نشدن حقوق‌شان اعتراض کردند

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۱۲:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)

گروهی از بازنشستگان در کابل بار دیگر به دلیل پرداخت‌نشدن معاش تقاعدی‌شان، دست به اعتراض زدند. آنها در یک گردهمایی تاکید کردند تا زمانی‌ که حقوق‌شان پرداخت نشود، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

این گردهمایی روز شنبه ۲۱ سرطان برگزار شد. عبدالحکیم، یکی از این بازنشستگان می‌گوید او و همراهانش به معاش‌ تقاعدی‌شان به‌طور جدی نیاز دارند و نباید بیش از این مورد آزار قرار گیرند.

در نزدیک به چهارسال گذشته، بازنشستگان به‌طور مداوم به‌دلیل پرداخت‌نشدن معاش‌شان اعتراض کرده‌اند، اما طالبان گفته‌اند که برای اثبات حقوق‌شان باید به محاکم ویژه مراجعه کنند.

پس از تسلط دوباره طالبان در افغانستان، پرداخت حقوق تقاعدی کارمندان بازنشسته متوقف شد و از آن زمان تاکنون این حقوق پرداخت نشده است.

بازنشستگان می‌گویند طالبان تصمیمی برای پرداخت حقوق شان ندارد.