• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شش نفر در پاکستان به اتهام جعل ویزا برای افغان‌ها بازداشت شدند

۲۲ سرطان ۱۴۰۴، ۰۸:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۹:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

اداره تحقیقات فدرال پاکستان اعلام کرد که شش نفر، از جمله مقام‌های بلندپایه دولتی، بازداشت شده‌اند. این افراد به صدور غیرقانونی ویزای برای افغان‌ها و گرفتن رشوت متهم‌ شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، یک کارمند اداره آی‌اس‌آی و دو کارمند اداره مبارزه با قاچاق انسان، از جمله یک افسر، در میان بازداشت‌شدگان این پرونده قرار دارند.

این پرونده پس از آن افشا شد که اداره تحقیقات فدرال شبکه‌ای را کشف کرد که با استفاده از اسناد جعلی، زمینه صدور ویزای الکترونیکی برای شهروندان افغان را فراهم می‌کرد. گفته شده است که شماری دیگر از کارمندان وزارت خارجه پاکستان و سازمان اطلاعاتی این کشور (آی‌اس‌آی) نیز در این شبکه دست داشته‌اند.

در میان بازداشت‌شدگان چند شهروند افغان نیز حضور دارند، اما اطلاعاتی درباره هویت آنان ارائه نشده است.

در جریان تحقیقات، مشخص شده که شماری از افسران پولیس نیز با مظنونان در ارتباط بوده و در ازای دریافت رشوت، به آن‌ها تسهیلاتی ارائه می‌کردند.

گزارش شده که دو افسر پولیس پاکستان از فردی افغان به نام زبیر برای ساده‌سازی پرونده‌اش پول دریافت کرده‌اند.

اداره تحقیقات فدرال پاکستان یک کمیته چهارنفره را برای ادامه تحقیقات در این قضیه تعیین کرده است که ریاست آن را نعمان خلیل، معاون این اداره، بر عهده دارد.

مقام‌های پاکستانی گفته‌اند که تحقیقات بیشتر ادامه دارد و با تمامی افرادی که در این فساد دست دارند، برخورد خواهد شد.

هفته گذشته نیز اداره تحقیقات فدرال پاکستان اعلام کرده بود یک شبکه بزرگ تقلب در صدور ویزا را کشف کرده که از طریق اسناد جعلی، برای افغان‌ها ویزای الکترونیکی پاکستان صادر می‌کرد.

در آن پرونده نیز شماری از کارمندان وزارت خارجه و سازمان اطلاعات پاکستان متهم شده‌اند. بسیاری از افغان‌های ساکن پاکستان از مشکلات تمدید ویزاشکایت دارند و در یک هفته گذشته، روند تمدید ویزا برای آن‌ها از سوی دولت پاکستان به‌طور کامل متوقف شده است.

پربازدیدترین‌ها

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند
۱

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۲

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۳

طالبان در غزنی یک یوتیوبر را بازداشت کرد

۴

استخبارات طالبان دو خبرنگار طلوع‌نیوز را بازداشت کرد

۵

شهروندان از پرواز هواپیماها و شلیک‌های پی‌هم در کابل خبر دادند

•
•
•

مطالب بیشتر

جبهه مقاومت ملی می‌گوید چین در پایگاه بگرام حضور داشته است

۲۱ سرطان ۱۴۰۴، ۲۳:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس روابط خارجی جبهه مقاومت ملی می‌گوید گزارش‌های موثقی وجود دارد که نشان می‌دهد چین در پایگاه هوایی بگرام حضور داشته است. علی‌ میثم نظری، طالبان را متهم کرد که برخلاف ادعای مخالفت با حضور نیروهای خارجی در افغانستان، ابزاری برای مداخله بیرونی بوده است.

او روز شنبه در یادداشتی در اکس، طالبان را متهم کرد که از طریق شبکه‌های تروریستی منطقه‌ای و جهانی و ایفای نقش نیابتی برای کشورهای مختلف، همواره زمینه‌ساز اشغال افغانستان بوده‌ است.

نظری همچنین گروه طالبان را متهم کرد که برای استقلال یا حاکمیت ملی افغانستان نجنگیده‌، بلکه برای «ایدئولوژی افراطی و منافع شخصی‌‌شان با سوءاستفاده از مردم و منابع کشور جنگیده‌ است.»

وی هشدار داد که «بهره‌برداری از سرزمین، دارایی‌ها و منابع افغانستان توسط هر نهاد خارجی بدون رضایت مردم این کشور غیرقابل قبول است و تحمل نخواهد شد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، بارها درباره حضور چین در بگرام سخن گفته است. او هفته گذشته بار دیگر تاکید کرد که پایگاه استراتژیک بگرام در شمال کابل تحت کنترول چین است.

طالبان پیش از این حضور چین در پایگاه بگرام را تکذیب کرده بود. ذبیح‌الله مجاهد پارسال گفت «افغانستان مستقل است و خاک خود را در اختیار هیچ کشوری قرار نمی‌دهیم. بگرام در اختیار نیروهای خود ماست، نه چین.»

سایت (bne IntelliNews) اخیرا به نقل از تلگراف نوشت که چین اکنون پایگاه نظامی سابق ایالات متحده در بگرام را اداره می‌کند.

زلمی خلیلزاد، نماینده سابق امریکا برای افغانستان، روز شنبه گفت که این گزارش‌ درباره حضور چین در پایگاه بگرام «صحت ندارد».

پایگاه هوایی بگرام در دهه ۱۹۵۰ توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد و در دوران حضور امریکا به‌طور گسترده توسعه یافت. این پایگاه دارای دو باند پرواز، ده‌ها آشیانه و امکاناتی برای استقرار هزاران نظامی است.

یک مقام سابق ناتو نیز به رویترز در اخیرا گفت: «بگرام یک دارایی استراتژیک است. استفاده از آن توسط هر قدرت خارجی پیامدهای منطقه‌ای خواهد داشت.»

والی سابق ننگرهار جمهوری اسلامی را به سوءاستفاده از مهاجران افغان متهم کرد

۲۱ سرطان ۱۴۰۴، ۲۲:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

ضیاالحق امرخیل، والی پیشین ننگرهار از بدرفتاری با مهاجران افغان در ایران انتقاد کرد و جمهوری اسلامی را به سوءاستفاده از افغان‌ها متهم کرد.

او گفت که جمهوری اسلامی مهاجران افغان را در قالب «لشکر فاطمیون و زینبیون برای منافع خود به جنگ فرستاد، اما بعد از پایان بازی اش چهره واقعی» خود را نشان داد.

آقای امرخیل ویدیویی از یک دختر مهاجر افغان در مرز اسلام‌قلعه را در اکس منتشر کرد و گفت که این ویدیو نشان‌دهنده‌ رفتار یک کشور با مردم بی‌پناه افغانستان است.

او گفت که از بیگانگان گله‌ای نیست و طالبان وظیفه دارند به مهاجران افغان توجه و «آنان را از این‌گونه شکنجه‌های روحی، تحقیر و آزار نجات دهند.»

والی سابق ننگرهار افزود که جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک «همسایه مسلمان، همواره از مردم ما استفاده ابزاری کرده است.»

نیروی قدس سپاه پاسداران، در دفاع از حکومت بشار اسد هزاران مهاجر افغان را در قالب لشکر فاطمیون به سوریه اعزام کرده بود. طبق گزارش‌ها حدود سه هزار تن از مهاجران افغان در سوریه کشته شده‌اند.

مقامات جمهوری اسلامی اما گفته‌اند که مهاجرین افغان داوطلبانه به سوریه رفته و جنگیده‌اند.

وزیر فرهنگ طالبان: تمام شرایط به‌رسمیت‌شناسی را فراهم کرده‌ایم

۲۱ سرطان ۱۴۰۴، ۱۹:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، مدعی شد که این گروه تمام شرایط لازم برای به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی را فراهم کرده است. او با اشاره به تصمیم اخیر روسیه، از سایر کشورها خواست رژیم طالبان را به‌رسمیت بشناسند.

خیرخواه در گفت‌وگو با خبرگزاری باختر تاکید کرد که به‌رسمیت‌شناسی طالبان تأثیر مثبتی بر اقتصاد افغانستان و جذب سرمایه‌گذاری خارجی خواهد داشت.

وی افزود: «جامعه جهانی باید واقعیت‌ها را بپذیرد. امنیت در افغانستان برقرار شده، تولید مواد مخدر متوقف شده و فساد ریشه‌کن شده است. این دستاوردها نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای کل جهان اهمیت دارد.»

او با اشاره به تعاملات طالبان با چندین کشور که به گفته وی در آستانه به‌رسمیت‌شناسی هستند، از جامعه جهانی خواست تا به‌صورت رسمی رژیم طالبان را به‌رسمیت بشناسد. خیرخواه همچنین اظهار داشت که تصمیم روسیه برای به‌رسمیت‌شناسی طالبان، تأثیرات مثبتی در سطح منطقه‌ای و جهانی خواهد داشت و به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهد تا در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

به گفته او، برخی طرف‌های خارجی منتظر به‌رسمیت‌شناسی طالبان هستند تا راه برای سرمایه‌گذاری آن‌ها هموار شود.

وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان مدعی شد که این گروه برای اولین بار در دهه‌های اخیر توانسته حاکمیت مرکزی را در سراسر قلمرو افغانستان برقرار کند.

رعایت حقوق بشر، تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه با تروریسم و مواد مخدر از جمله شرایطی‌اند که شماری از کشورها از آن به عنوان پیش زمینه به رسمیت شناسی طالبان نام برده‌اند.

جامعه جهانی معتقد است که طالبان هنوز به تعهدات خود در توافق‌نامه دوحه و دیگر تعهدات بین‌المللی افغانستان عمل نکرده است. کشورهای منطقه از حضور مراکز گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

پاکستان اعلام کرده که شبه‌نظامیان تحریک طالبان پاکستان و جدایی‌طلبان بلوچ از خاک افغانستان به این کشور حمله می‌کنند و دست‌کم هزاران شبه‌نظامی مخالف پاکستان در افغانستان حضور دارند.

سازمان ملل متحد و نهادهای مستقل بین‌المللی نیز از فعالیت‌های داعش خراسان در افغانستان نگران هستند و برخی گزارش‌ها از تلاش القاعده برای احیای مجدد در این کشور خبر می‌دهند.

فعالیت جنبش اسلامی اوزبیکستان، اویغورها و انصارالله در خاک افغانستان نیز تهدیدی برای چین و آسیای مرکزی هستند.

خلیلزاد ادعای دونالد ترامپ درباره کنترول بگرام توسط چین را رد کرد

۲۱ سرطان ۱۴۰۴، ۱۸:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

زلمی خلیلزاد، نماینده سابق امریکا برای افغانستان، گزارش‌ها و اظهارات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، درباره کنترول پایگاه بگرام توسط چین را رد کرد. خلیلزاد روز شنبه گفت «من معتقدم این گزارش که چین کمونیست حالا پایگاه هوایی استراتژیک بگرام را اداره می‌کند، صحت ندارد.»

آقای خلیلزاد روز شنبه بیست‌ویکم سرطان، در یادداشتی در اکس بدون نام‌بردن از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، گفته که کنترول بگرام در دست چین نیست. او در این پیام، برخی مقامات امریکایی از جمله حساب کاربری وزیر دفاع امریکا را منشن کرده است.

رئیس‌جمهور امریکا، تنها چهره‌ای است که بارها گفته است چین پایگاه بگرام را کنترول می‌کند.

ترامپ در آخرین مورد، هفته گذشته از خروج امریکا از این پایگاه ابراز تاسف کرد و گفت که چین اکنون کنترول آن را در دست دارد.

اما نماینده سابق امریکا در افغانستان، باور دیگری دارد. زلمی خلیلزاد دو روز پیش، لینک گزارشی را در اکس منتشر کرد که نشان می‌داد چین در حال بهره‌برداری از پایگاه بگرام است. او در واکنش به این گزارش گفت که باور ندارد چین این پایگاه را کنترول کند.

رئیس‌جمهور ترامپ بارها از جو بایدن به دلیل خروج شتاب‌زده از افغانستان انتقاده کرده گفته است اگر او رئیس‌جمهور بود نیروهای امریکایی را از افغانستان خارج اما کنترول پایگاه هوایی بگرام را حفظ می‌کرد.

ترامپ تاکید کرد که بگرام یکی از بزرگ‌ترین پایگاه‌های نظامی امریکا بوده و تنها یک ساعت با مراکز هسته‌ای چین فاصله دارد. او معتقد است که امریکا نباید از این پایگاه خارج می‌شد.

پایگاه بگرام، واقع در شمال کابل، برای دو دهه پایگاه اصلی نیروهای امریکایی در افغانستان بود. دونالد ترامپ در دور اول ریاست‌جمهوری خود به این پایگاه سفر کرد و با اشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، دیدار کرد.

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، آقای خلیلزاد در ماه‌های گذشته در قالب هیئت امریکایی وارد کابل شد و درباره آزادی شهروندان امریکا با مقامات طالبان گفت‌وگو کرد.

اخراج افغان‌ها از ایران؛ نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد به هرات رفت

۲۱ سرطان ۱۴۰۴، ۱۴:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد همراه با عرفات جمال، نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان‌ ملل در افغانستان به هرات سفر کرده است. خانم اوتونبایوا در دیدار با والی طالبان در هرات گفت به‌منظور بازدید از مرز اسلام‌قلعه به غرب افغانستان آمده است.

دفتر والی طالبان در هرات نوشت که رئیس یوناما گفته است که در تلاش است تا با همکاری نهادهای ذی‌ربط صدای مهاجران بازگشتی را به گوش جامعه جهانی برساند تا در مدیریت این روند همکاری لازم صورت گیرد.

نور احمد اسلام‌جار، والی طالبان در هرات، ضمن قدردانی از حمایت‌های بین‌المللی برای مهاجران، اخراج افغان‌ها را ناشی از «تجاوز قدرت‌های خارجی و پیامدهای تغییرات اقلیمی» دانست.

آقای اسلام‌جار از رئیس یوناما خواست تا وضعیت مهاجران افغان را از نزدیک به‌طور دقیق بررسی کرده و برای تامین نیازهای آن همکاری کند.

پیشتر کمیسیون عالی طالبان برای رسیدگی به مشکلات مهاجران اعلام کرد که در ۱۹ روز گذشته بیش از نیم میلیون افغان از ایران اخراج‌ شده‌اند.