• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تنها در یک روز ۱۵ فلسطینی بر اثر گرسنگی در غزه جان باختند

۱ اسد ۱۴۰۴، ۰۳:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)
ادهم، مرد فلسطینی، در بیمارستان الشفا در غزه، در حال حمل پیکر برادرزاده‌اش یوسف، نوزاد شش‌هفته‌ای که بر اثر گرسنگی جان باخته است – ۲۲ جولای ۲۰۲۵.
ادهم، مرد فلسطینی، در بیمارستان الشفا در غزه، در حال حمل پیکر برادرزاده‌اش یوسف، نوزاد شش‌هفته‌ای که بر اثر گرسنگی جان باخته است – ۲۲ جولای ۲۰۲۵.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که تنها روز سه‌شنبه ۱۵ فلسطینی از جمله چهار کودک، بر اثر گرسنگی در غزه جان باخته‌اند. به گفته این وزارت، شمار فلسطینی‌هایی که از آغاز حملات اسرائيل به‌دلیل گرسنگی جان باخته‌اند، به ۱۰۱ نفر رسیده است.

مقام‌های فلسطینی گفته‌اند که ۸۰ نفر از جان‌باختگان بر اثر گرسنگی کودکان‌اند.

طبق گزارش‌ها بیشتر این افراد در هفته‌های اخیر جان‌های خود را از دست داده‌اند.

با محاصره غزه به‌دست اسرائيل که اکنون حدود پنج ماه از آن می‌گذرد، بحران گرسنگی در این باریکه تشدید شده است.

ارتش اسرائیل از ماه مارچ ورود همه کالاها شامل غذا، سوخت، آب و دیگر کمک‌های بشردوستانه به غزه را قطع کرد.

اسرائیل از ماه می اجازه داد که مقدار محدودی از کمک‌ها از طریق بنیاد بشردوستانه غزه با حمایت امریکا وارد غزه شود.

هم‌زمان با افزایش قحطی در غزه، سازمان ملل اعلام کرد که نیروهای اسرائيلی بیش از هزار فلسطینی را در صف دریافت کمک‌های غذایی کشته‌اند.

حملات اسرائيل روز سه‌شنبه نیز به غزه ادامه یافت و دست‌کم ۸۱ کشته برجا گذاشت. منابع پزشکی گفته‌اند که دست‌کم ۳۱ نفر از این افراد نیز در صف دریافت غذا کشته شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد
۱

دولت ترامپ روند درخواست گرین کارت را محدود کرد

۲

وزیران داخله عربستان سعودی و پاکستان درباره همکاری‌های امنیتی گفت‌وگو کردند

۳

هفت مرد افغان در بریتانیا به «تجاوز و سوء‌استفاده جنسی» از کودکان متهم شدند

۴

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود

۵

دهمین سالگرد کشته‌شدن دومین رهبر طالبان؛ اختر منصور چگونه طالبان را به ایران نزدیک کرد؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ترامپ می‌گوید جاپان ۵۵۰ میلیارد دالر در امریکا سرمایه‌گذاری می‌کند

۱ اسد ۱۴۰۴، ۰۲:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا از نهایی شدن «بزرگ‌ترین توافق» تجاری با جاپان خبر داد. آقای ترامپ گفت: «جاپان طبق دستور من ۵۵۰ میلیارد دالر در امریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد که ۹۰ درصد سود آن را امریکا دریافت خواهد کرد.»

ترامپ روز سه‌شنبه، ۳۱ سرطان در شبکه اجتماعی تروث سوشیال خود نوشت که این توافق هزاران شغل در امریکا ایجاد خواهد کرد و «تاکنون چیزی شبیه به این وجود نداشته است.»

رئيس‌جمهور امریکا گفت که جاپان تعرفه ۱۵ درصدی به امریکا پرداخت خواهد کرد. ترامپ قبلا گفته بود که از اول آگست به بعد تعرفه‌ ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از جاپان وضع خواهد کرد.

جاپان یکی از بزرگترین شرکای تجاری امریکا است.

ترامپ می‌گوید احتمالا به‌زودی به چین خواهد رفت

۱ اسد ۱۴۰۴، ۰۲:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امریکا می‌گوید که احتمالا به‌زودی به چین سفر خواهد کرد. او در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که شی‌ جین پینگ، همتای چینی‌اش از او دعوت کرده تا به چین سفر کند. ترامپ گفت: «احتمالاً این کار را در آینده‌ای نه چندان دور انجام خواهیم داد.»

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه، ۳۱ سرطان گزارش داد که دستیاران ترامپ و شی در مورد دیدار احتمالی دو رهبر باهم گفت‌وگو کردند. این دیدار احتمالا در اواخر امسال در جریان سفر ترامپ به آسیا صورت‌ خواهد گرفت.

ترامپ در حالی از دیدار احتمالی با شی‌جین پینگ صحبت‌ می‌کند که در شش ماه گذشته دو کشور تنش‌های جدی به ویژه تنش در روابط تجاری و اقتصادی داشته‌اند.

این تنش‌ها که ریشه در تعرفه‌های ترامپ بر کالاهای چینی دارد، هنوز هم ادامه دارد.

ترامپ چین را متهم به عدم کنترول تولید و قاچاق مواد مخدر فنتانیل به امریکا می‌کند و به همین دلیل تعرفه‌های سنگینی بر کالاهای چینی وضع کرده است.

ترامپ از زمان به قدرت رسیدن در ماه جنوری تا اواخر ماه اپریل به‌صورت گلی ۱۴۵ درصد تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین وضع کرده بود اما این تعرفه‌ها پس از مذاکرات میان دو کشور در ماه می در ژنو به ۳۰ درصد کاهش یافت.

چین هم در اقدام تلافی‌جویانه، میزان تعرفه بالای واردات کالاهای امریکایی را به ۱۴۵ درصد افزایش داده بود اما پس از توافق موقت تجاری آنرا به ۱۰ درصد کاهش داد.

توافق ژنو برای ۹۰ روز اعتبار دارد.

ترامپ اوباما را به «خیانت» متهم کرد

۱ اسد ۱۴۰۴، ۰۱:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین امریکا، را به «خیانت» متهم کرد و مدعی شد اوباما در انتخابات سال ۲۰۱۶ کارزاری را رهبری می‌کرد که «به دروغ» کمپین ترامپ را به روسیه ربط می‌داد. اوباما با رد این اتهام، بار دیگر بر تلاش روسیه برای اثرگذاری بر انتخابات سال ۲۰۱۶ تاکید کرد.

رئیس‌جمهور کنونی ایالات متحده، سه‌شنبه ۳۱ سرطان در نشستی در اتاق بیضی کاخ‌سفید، با تکرار صحبت‌های تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی امریکا، برخی مقامات دولت اوباما را به «تلاش برای دزدیدن انتخابات و ایجاد ابهام در انتخابات» متهم کرد و گفت: «مدرک آن موجود است، اوباما گناهکار است. کار آن‌ها یک خیانت بود.»

سخنگوی اوباما بلافاصله این ادعاها را رد کرد و گفت: «این اتهاماتِ خیالی و ساختگی، تلاشی ضعیف برای منحرف کردن افکار عمومی هستند.»

پس از آن، دفتر اوباما در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هیچ‌چیز در سندی که هفته گذشته منتشر شد، نتیجه‌گیری رایج مبنی بر اینکه روسیه برای تاثیرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ تلاش کرده اما موفق به دست‌کاری آراء نشده را تضعیف نمی‌کند.»

تولسی گابارد، جمعه اسنادی را از طبقه‌بندی خارج و آن‌ها را حاوی اطلاعاتی عنوان کرد که نشان می‌دهد مقامات ارشد دولت اوباما در سال ۲۰۱۶ مرتکب «توطئه‌ای خیانت‌آمیز» با هدف تضعیف ترامپ شده‌اند.

او همچنین تهدید کرده بود که این افراد را به‌دلیل ارزیابی اطلاعاتی درباره‌ دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ برای پیگرد قانونی به وزارت دادگستری معرفی خواهد کرد.

جامعه اطلاعاتی ایالات متحده متشکل از ۱۸ نهاد اطلاعاتی و امنیتی این کشور در جنوری ۲۰۱۷، پس از آغاز نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ در گزارشی نتیجه گرفت که روسیه از طریق انتشار اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی، هک‌کردن و استفاده از مزرعه‌های ربات روسی، تلاش کرده به کارزار انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات، آسیب برساند و به ترامپ کمک کند.

در این ارزیابی آمده بود که تاثیر واقعی این مداخله احتمالا محدود بوده و هیچ مدرکی حاکی از تغییر نتایج انتخابات به‌دنبال این تلاش‌ها در دست نیست.

همین نتیجه در یک گزارش فراجناحی از سوی کمیته اطلاعاتی سنا تکرار شد. این گزارش که سال ۲۰۲۰ منتشر شد نتیجه گرفته بود که روسیه از طریق پل مانافورت، فعال سیاسی جمهوری‌خواه و رئیس مستعفی کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶، وب‌سایت ویکی‌لیکس و منابع دیگر تلاش کرده بود تا به نفع ترامپ بر انتخابات ۲۰۱۶ تاثیر بگذارد.

اتهام گابارد مبنی بر اینکه اوباما از طریق جعل اطلاعات درباره دخالت روسیه علیه ترامپ توطئه کرده، با نتیجه ارزیابی سیا و اسناد از طبقه‌بندی خارج‌شده‌ای که خود گابارد هفته گذشته منتشر کرد، در تضاد است.

این اسناد نشان می‌دهند که گابارد دو یافته جداگانه اطلاعاتی را با یکدیگر ترکیب کرده تا مدعی شود که اوباما و مشاوران امنیت ملی‌اش ارزیابی اطلاعاتی را تغییر داده‌اند.

پیش‌روی غیرمنتظره ترامپ در حمله به سیاست‌مداران

طغیان علیه ساختارهای مستقر و سنتی سیاسی و انتقاد تند و تیز از نمایندگان این ساختارها مرکز ثقل هر سه کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ در سه انتخابات اخیر امریکا بود.

ترامپ با اتکا به این رویکرد به‌طور مستقیم علیه سیاست‌مداران ورزیده امریکا، به‌ویژه سیاست‌مداران دموکرات، می‌تاخت. او سال ۲۰۱۱ اوباما را متهم کرد که درباره محل تولدش دروغ گفته است. این ادعا سبب شد اوباما نسخه‌ای از گواهی تولدش را منتشر کند.

با این حال بسیاری از ناظران معتقدند رییس‌جمهوری ایالات متحده تا کنون در متهم کردن دموکرات‌ها به ارتکاب جرم تا این حد پیش نرفته بود.

او در روزهای گذشته ویدیویی ساختگی را در شبکه اجتماعی خودش، تروث‌سوشال، بازنشر کرد که نشان می‌داد اوباما با دستبند در اتاق بیضی کاخ سفید بازداشت شده است.

ترامپ در حال حاضر تحت فشار حامیان محافظه‌کار خود قرار گرفته تا اطلاعات بیشتری درباره پرونده جفری اپستین منتشر کند.

اپستین در چندین پرونده مرتبط با قاچاق جنسی و کلاه‌برداری متهم بود و سرانجام سال ۲۰۱۹ پیش از این‌که محاکمه شود، خودکشی کرد. نام ترامپ در کنار بسیاری دیگر از سیاستمداران امریکا و جهان در پرونده‌های اپستین تکرار شده است.

طرفداران تئوری‌های توطئه پیرامون اپستین از ترامپ خواسته‌اند که اسناد تحقیقاتی مربوط به این پرونده را منتشر کند.

ترامپ وقتی در اتاق بیضی کاخ سفید با پرسشی درباره اپستین روبه‌رو شد، در پاسخ به اوباما و کلینتون حمله کرد و موضوع دست داشتن اوباما در تحقیقات مرتبط با انتخابات سال ۲۰۱۶ را پیش کشید.

او گفت: «زمان آن رسیده که بعد از آنچه آن‌ها با من کردند، چه درست باشد و چه غلط، پیگیری را شروع کنیم. اوباما به‌طور مستقیم گرفتار شده است.»

هشت عضو حزب تحریک انصاف عمران‌خان به ۱۰ سال زندان محکوم شدند

۳۱ سرطان ۱۴۰۴، ۲۳:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

یک دادگاه ضدتروریسم در پاکستان، شامگاه سه‌شنبه، هشت عضو ارشد حزب تحریک انصاف را به اتهام نقش داشتن در شورش‌هایی‌که پس از بازداشت عمران‌خان در سال ۲۰۲۳ رخ داد، به ۱۰ سال زندان محکوم کرد.

دولت شهباز شریف، عمران خان، نخست‌وزیر پیشین، و دیگر رهبران تحریک انصاف را متهم به تحریک اعتراضات ۹ می ۲۰۲۳ کرده است؛ اعتراضاتی‌که طی آن هواداران عمران خان به ساختمان‌های نظامی و دولتی، از جمله مقر ارتش در راولپندی و اقامتگاه یک فرمانده ارشد در لاهور، حمله کردند.

عمران خان خود به اتهامات مشابه به‌صورت جداگانه محاکمه می‌شود. دادستانی در پرونده عمران خان همچنان در حال ارائه شاهدان است. حکم روز سه‌شنبه تاثیر مستقیم بر پرونده او ندارد.

این احکام در دادگاهی داخل زندان در لاهور صادر شد و بخشی از مجموعه پرونده‌های قضایی علیه حزب تحریک انصاف است. برهان معظم، وکیل مدافع، اعلام کرد که به این حکم اعتراض خواهند کرد.

او افزود: «عجیب است که شش نفر تبرئه شدند، در حالی‌که هشت نفر محکوم شدند، با وجود اینکه همه با اتهامات یکسانی روبرو بودند.»

این پرونده به یکی از چندین حادثه ناشی از ناآرامی‌های ۹ می مربوط است که ادعا می‌شود متهمان در حملات نزدیک یک چهارراه اصلی در لاهور نقش تحریک‌کننده داشته‌اند. معظم گفت که محاکمه‌های جداگانه‌ای در ارتباط با سایر حوادث همان روز در جریان است.

محکومان شامل چهره‌های ارشد حزب تحریک انصاف هستند که در دولت ایالتی پنجاب در دوره عمران خان سمت داشتند. یاسمین رشید، وزیر سابق صحت ایالتی، اعجاز چودری، سناتور، محمودالرشید، وزیر سابق مسکن، و عمر سرفراز چیمه، والی سابق و از مشاوران عمران خان، از جمله این افراد هستند.

دادگاه همچنین شاه‌محمود قریشی، معاون حزب تحریک انصاف و وزیر خارجه پیشین را تبرئه کرد. او همچنان به دلیل پرونده‌های دیگر در بازداشت است و مشخص نیست که این تبرئه به آزادی او منجر خواهد شد یا خیر.

عقیل مالک، معاون وزیر عدلیه پاکستان، در واکنش به این حکم گفت که این تصمیم «مطابق قانون اساسی» صورت گرفته است.

عمران خان، که در سال ۲۰۲۲ با رای عدم اعتماد برکنار شد، همچنان در زندان است و با پرونده‌های متعددی از جمله اتهامات فساد، توهین به دادگاه، و افشای اسرار رسمی روبروست. او هرگونه تخلف را رد کرده و این پرونده‌ها را دارای انگیزه‌های سیاسی می‌داند. ارتش پاکستان هدف قرار دادن حزب تحریک انصاف را رد کرده است.

مقامات اعلام کردند که خشونت‌های ۹ می میلیاردها روپیه به این کشور خسارت به بار آورده است. در پی خشونت‌های گسترده در سال ۲۰۲۳، حکومت پاکستان دست‌کم ۳ هزار نفر را در پنجاب بازداشت کرد.

بیش از هزار فلسطینی در صف دریافت غذا در غزه کشته‌ شده‌اند

۳۱ سرطان ۱۴۰۴، ۲۱:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان ملل اعلام کرد از زمان آغاز سیستم توزیع کمک‌ها از سوی نهادی موسوم به بنیاد بشردوستانه غزه که مورد حمایت امریکا و اسرائیل است، بیش از یک هزار فلسطینی در تلاش برای دریافت غذا در تیراندازی سربازان اسرائیلی در غزه کشته شده‌اند.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه اعلام کرد که تا تاریخ ۲۱ جولای(۳۰ سرطان)، یک هزار و ۵۴ نفر هنگام تلاش برای گرفتن غذا جان خود را از دست داده‌اند.

از این تعداد، ۷۶۶ نفر در نزدیکی مکان‌های توزیع بنیاد بشردوستانه غزه و ۲۸۸ نفر نیز نزدیک کاروان‌های کمک‌رسانی سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بشردوستانه کشته شده‌اند.

یک سخنگوی این دفتر گفت: «اطلاعات ما از منابع متعدد و معتبر، شامل تیم‌های صحی، سازمان‌های بشردوستانه و حقوق بشری به دست آمده است. این اطلاعات طبق روش‌های دقیق ما در حال راستی‌آزمایی است.»

در مقابل، اسرائیل و بنیاد بشردوستانه غزه در مورد این آمار ابراز تردید کرده‌اند. اسرائیل به همراه امریکا که سیستم توزیع کمک‌های بشردوستانه را راه‌اندازی کرده‌اند، می‌گویند این سیستم برای جلوگیری از سرقت کمک‌ها توسط حماس ضروری است.

سازمان ملل اما از همکاری با بنیاد بشردوستانه غزه امتناع کرده و ساختار این سیستم را غیراخلاقی توصیف کرده است.

سیستم توزیع کمک‌های بنیاد بشردوستانه غزه از ماه می و با حمایت مالی و لجستیکی امریکا و اسرائیل راه‌اندازی شد. منتقدان می‌گویند این سیستم نه‌تنها به نیازمندان کمک نمی‌کند، بلکه خطرات بیشتری برای مردم عادی ایجاد کرده است.

همزمان، ۲۷ کشور جهان روز دوشنبه با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایان فوری جنگ در غزه شدند. در این بیانیه آمده است که رنج غیرنظامیان در این منطقه «عمق تازه‌ای» یافته است. این کشورها مدل توزیع کمک‌های اسرائیل را «خطرناک» توصیف کرده‌‌اند.

آنها همچنین اقدام اسرائیل را به دلیل «قطره‌چکانی کردن کمک‌ها و کشتار غیرانسانی غیرنظامیان در جستجوی غذا و آب» محکوم کردند.

وزارت خارجه اسرائیل این بیانیه را رد کرده و گفته است: «این اظهارات دور از واقعیت است و پیام اشتباهی به حماس می‌فرستد.»

افزایش گرسنگی و کشتار در غزه

به گفته سازمان ملل متحد، تنها در روز سه‌شنبه، دست‌کم ۴۳ فلسطینی، از جمله ۱۰ نفر که به دنبال کمک بودند، در حملات نیروهای اسرائیلی در غزه کشته شدند. این اتفاق یک روز پس از آن رخ داد که تانک‌های اسرائیلی برای اولین بار به مناطق جنوبی و شرقی شهر دیرالبلح در مرکز غزه وارد شدند.

اداره امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی، وابسته به سازمان ملل نیز اعلام کرده است که بیش از یک میلیون کودک در غزه با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

ریچل کمینگز، از مدیران سازمان حفاظت از کودکان، وضعیت در غزه را «فاجعه‌بار» توصیف کرد.

او در گفتگو با الجزیره از دیرالبلح گفت که برای مدت طولانی هیچ مواد غذایی کافی در غزه وجود نداشته است. کمینگز افزود: «بازارها خالی‌اند و میزان موجود آب برای تامین نیازهای ۲ میلیون نفری که همگی در آستانه قحطی قرار دارند، کافی نیست.»

او گفت که در دیرالبلح، «افراد گرسنه، کودکانی با کاسه‌های خالی که به دنبال غذا و آب می‌گردند» را دیده است.

کمینگز اضافه کرد: «ما شاهد افزایش تعداد کودکان دچار سوءتغذیه در کلینیک‌ها و مراکز تغذیه خود هستیم... همچنین شاهد افزایش تعداد زنان باردار و شیردهی هستیم که آن‌ها نیز دچار سوءتغذیه شده‌اند.»

وی در ادامه گفت: «اکنون همه در غزه گرسنه‌اند، و حتی در تیم خود نیز می‌بینم که همکارانم به وضوح لاغر شده‌اند و نمی‌توانند در بازار غذا پیدا کنند.»

قحطی مصنوعی

مایکل فخری، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق غذا، گرسنگی در غزه را یک قحطی «ساخته دست بشر» توصیف کرد.

فخری به الجزیره گفت: «آنچه اکنون در غزه می‌بینیم، وحشتناک‌ترین مرحله کارزار اسرائیل برای گرسنگی دادن مردم آنجا است.»

فیلیپ لازارینی، رئیس اداره امدادرسانی به فلسطینی‌ها، وابسته به سازمان ملل گفت که پرسنل پزشکی نیز از گرسنگی آسیب دیده اند. او گفت پزشکان، پرستاران و دیگر کارکنان صحی در غزه «به دلیل گرسنگی و خستگی ضعف می‌کنند.»

دیردره نونان، جراح کانادایی که به طور داوطلبانه در شفاخانه ناصر کار می‌کند، گفت: «در حال حاضر، شاهد هستم که چطور همکاران و بیمارانم از گرسنگی و قحطی شدید رنج می‌برند... افرادی را می‌بینم که برای انجام کارهای عادی خود با مشکل مواجه‌اند، زیرا انرژی لازم را ندارند.»

او افزودافرادی را دیده است که در حملات هوایی اسرائیل و حملات به خیمه‌های شان دچار جراحات شدید و سوختگی شده‌اند، سوءتغذیه دارند و توانایی «دریافت کالری و پروتئین اضافی‌ را ندارند که معمولاً برای بهبود این نوع جراحات و زنده ماندن ضروری است.»