• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

حامد کرزی بار دیگر نسبت به پیامدهای محرومیت آموزش و اشتغال زنان و دختران هشدار داد

۵ حمل ۱۴۰۵، ۱۳:۰۲ (‎+۰ گرینویچ)

همزمان با آغاز سال نو تعلیمی در مناطق سردسیر افغانستان، حامد کرزی، رئیس‌جمهور سابق کشور خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاها به‌روی دختران و ایجاد فرصت‌های کاری برای زنان شد. او بار دیگر گفت تداوم این ممنوعیت‌ها می‌تواند پیامدهای جبران ناپذیری برای کشور داشته باشد.

در حالی‌ که تنها یک روز تا نواخته شدن زنگ مکتب در ولایت‌های سردسیر افغانستان، در غیاب کامل دختران باقی مانده، اعتراض‌ها برای بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها به‌روی دختران پس از چهار سال حاکمیت طالبان همچنان ادامه دارد.

حامد کرزی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان می‌گوید محرومیت دختران از آموزش و ممنوعیت از اشتغال مردم را بیش از پیش، «درمانده و ضعیف» می‌کند.

او با تاکید بر فراهم کردن فرصت‌ها برای زنان و دختران و مشارکت فعال‌ آنها در جامعه گفت که آموزش برای همه، برای توسعه و خودکفایی کشور ضروری است.

آقای کرزی پیش از این بارها خواستار بازگشایی مکاتب به‌روی دختران در افغانستان شده است اما مقام‌های طالبان در بیش از چهار سال گذشته، به این درخواست او و به مطالبات گسترده جامعه جهانی در این زمینه، پاسخ مثبت نداده‌اند.

پیشتر گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز ادامه ممنوعیت آموزش دختران را «غیرقابل قبول» خواند و خواستار تغییر شرایط در افغانستان شد.

دختران در افغانستان از بیش در ۱۶۰۰ روز گذشته اجازه رفتن به مکاتب بالاتر از صنف ششم را نداشته‌اند. آموزش زنان در دانشگاه‌ها و مراکز تحصیلات عالی نیز محدود شده است.

پربازدیدترین‌ها

یک فرمانده ارشد جبهه مقاومت 'وارد افغانستان شد'
۱

یک فرمانده ارشد جبهه مقاومت 'وارد افغانستان شد'

۲

ریگستانی فرمانده عمومی عملیاتی ستاد نظامی جبهه مقاومت شد

۳

ترکیه به‌دلیل تخلفات در روند اخذ تابعیت، شهروندی بیش از شش هزار نفر را لغو کرد

۴

پنج سال محرومیت؛ دو دختر افغان که آموزش را در تاشکند ادامه دادند

۵

کارشناسان و فعالان: کاهش جنگ در افغانستان به معنای صلح نیست

  • زنگ مکتب؛ گزارشگر ملل متحد خواهان بازگشایی مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به‌روی دختران شد

    زنگ مکتب؛ گزارشگر ملل متحد خواهان بازگشایی مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به‌روی دختران شد