• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

افغانستان در شاخص جهانی شکنجه در رده کشورهای پرخطر قرار گرفت

۴ سرطان ۱۴۰۵، ۱۵:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان جهانی مبارزه با شکنجه در گزارش تازه خود افغانستان را از نظر شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه و نقض حقوق بشر در رده «خطر بسیار بالا» قرار داده است. این گزارش می‌گوید در افغانستان تحت حاکمیت طالبان، شکنجه، سرکوب زنان و محدودیت‌ها در زمینه آزادی‌های مدنی افزایش یافته است.

این گزارش تحت عنوان شاخص جهانی شکنجه ۲۰۲۶ منتشر شد. سازمان جهانی مبارزه با شکنجه با اعطای امتیاز «خطر بسیار بالا» به افغانستان، این کشور را به عنوان یکی از پرخطرترین نقاط جهان از نظر رواج شکنجه و بازداشت‌های خودسرانه معرفی کرده است.

در گزارش تعهد سیاسی، پایان دادن به مصونیت از مجازات، حقوق قربانیان، محافظت از همگان، حق دفاع و فضای مدنی در رده «خطر بسیار بالا» قرار گرفته‌اند.

همچنین شاخص‌های «مصونیت از شکنجه در زمان سلب آزادی» و «پایان دادن به خشونت پولیس و خشونت نهادی» در رده «خطر بالا» ارزیابی شده‌اند.

در این گزارش آمده است که مقام‌های طالبان پس از تسلط بر افغانستان، تعهدات بین‌المللی از جمله کنوانسیون سازمان ملل علیه شکنجه را نقض کرده‌اند.

در این گزارش آمده است که طالبان برخی از انواع شکنجه و بدرفتاری را در قوانین خود قانونی کرده‌اند و وزارت امر به معروف این گروه نیز نقش کلیدی در نظارت بر رفتار، پوشش و فعالیت‌های اجتماعی مردم و در بازداشت‌های خودسرانه دارد.

این گزارش خطر شکنجه و بدرفتاری را در ۳۹ کشور جهان ارزیابی کرده است.

پربازدیدترین‌ها

پناهجوی افغان در دادگاه از تجاوز جنسی به یک بز در فرانسه دفاع کرد
۱

پناهجوی افغان در دادگاه از تجاوز جنسی به یک بز در فرانسه دفاع کرد

۲

صدراعظم آلمان: همکاری با طالبان در راستای منافع ملی ما است

۳

طالبان و نظم جدید منطقه‌ای

۴

فرد متهم در حمله مردم خشمگین به بازداشتگاه طالبان در بادغیس کشته شد

۵
اختصاصی

بازار سیاه ویزای ایران در افغانستان؛ از ۸۰ تا ۱۵۰ هزار افغانی برای یک ویزای سیاحتی

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

شاخص جهانی شکنجه: طالبان شهروندان را درون کانتینرهای فلزی تا یک هفته شکنجه می‌کنند

۴ سرطان ۱۴۰۵، ۱۵:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)
شاخص جهانی شکنجه: طالبان شهروندان را درون کانتینرهای فلزی تا یک هفته شکنجه می‌کنند
100%

سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، گزارش شاخص جهانی شکنجه ۲۰۲۶ را منتشر کرد. در این گزارش آمده است که طالبان بازداشت‌شدگان را در کانتینرهای فلزی تا یک هفته بدون آب و غذای کافی نگهداری و آنها را شکنجه می‌کنند.

طبق گزارش، طالبان متهمان را در جریان بازجویی‌ها و بازداشت‌های خودسرانه به طور گسترده شکنجه و با آنها بدرفتاری می‌کنند.

گزارش شاخص جهانی شکنجه که روز پنجشنبه، چهارم سرطان منتشر شد، به مواردی چون قانونی‌شدن مجازات بدنی، تنبیه علنی، بازداشت‌های خودسرانه و بدرفتاری در بازداشتگاه‌ها، فروپاشی نظام قضایی، تبعیض و کوچ اجباری اقلیت‌های قومی و مذهبی، ممنوعیت ورود گزارشگر ویژه سازمان ملل و محدودیت‌های گسترده بر آزادی بیان و تجمع پرداخته است.

در این گزارش آمده است که شکنجه و بدرفتاری در برخورد با بازداشت‌شدگان به‌صورت گسترده در عملکرد روزمره نیروهای طالبان دیده می‌شود و به دلیل نبود سازوکارهای پاسخ‌گویی، این موارد غالبا بدون پیگرد باقی می‌ماند.

شاخص جهانی شکنجه ۲۰۲۶ دومین گزارش سازمان جهانی مبارزه با شکنجه است که روز پنجشنبه رونمایی شد.

سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، در این گزارش خطر شکنجه و بدرفتاری را در ۳۹ کشور جهان ارزیابی کرده است.

این شاخص برای نخستین بار در ۲۵ جون پارسال راه‌اندازی شد و در آن ۲۷ کشور مورد ارزیابی قرار گرفتند.

در گزارش شاخص جهانی شکنجه ۲۰۲۶ درباره افغانستان تحت کنترول طالبان، تاکید شده که بازداشت‌های بدون حکم قضایی ادامه دارد و افراد به دلایلی مانند نوع پوشش مورد نظر طالبان، نداشتن ریش برای مردان یا نداشتن محرم برای زنان بازداشت می‌شوند.

در بخش دیگری از گزارش آمده است که آزار جسمی، لت‌وکوب و ناپدیدسازی اجباری به‌طور گسترده رخ می‌دهد و برخی بازداشت‌شدگان برای چندین روز ناپدید می‌شوند یا در مواردی جسد آنان به خانواده‌ها تحویل داده می‌شود.

این گزارش همچنین می‌گوید نیروهای طالبان در ولایت‌های مختلف به‌طور منظم اقدام به بازرسی و تفتیش، از جمله جست‌وجوی خانه‌ها، می‌کنند.

  • زندانیان سابق: شکنجه در زندان‌های طالبان همچنان ادامه دارد

    زندانیان سابق: شکنجه در زندان‌های طالبان همچنان ادامه دارد

گزارش‌های متعددی از شکنجه و بدرفتاری در زندان‌های طالبان منتشر شده است.

شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته از افزایش خشونت‌ جنسی، تجاوز گروهی، شکنجه و برهنگی اجباری زنان و دختران توسط افراد و مقام‌های طالبان پرده برداشت. به گفته ملل متحد، سیاست‌های سرکوبگرانه طالبان و فضای معافیت از مجازات، افغانستان را به یکی از خطرناک‌ترین نقاط جهان برای زنان تبدیل کرده است.

در ۱۲ جوزا ۱۴۰۵ دست‌کم چهار منبع از زندانیان سابق طالبان یا نزدیکان آن‌ها به افغانستان اینترنشنال گفتند که در بازداشتگاه‌های طالبان، زندانیان مورد شکنجه و بدرفتاری قرار می‌گیرند و از آنان اعتراف اجباری گرفته می‌شود. به گفته آنها این وضعیت در زندان‌های طالبان همچنان ادامه دارد.

کوین کورن‌ول، امدادگر بریتانیایی و زندانی سابق در افغانستان، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه سن تجربه خود را از ۲۷۲ روز حبس در زندان طالبان روایت کرد.

کورن‌ول گفته است که دوبار توسط طالبان لت‌وکوب شد، چشم‌بسته به یک قفس زیرزمینی در سلول انفرادی برده شد و ۱۱ روز در آن‌جا نگهداری شد.

او می‌گوید به‌جز یک بار رفتن روزانه به تشناب، تنها تماسش با دیگران زمانی بود که نگهبانان برای شلاق‌زدن، لت‌وکوب یا تهدید با چاقو وارد سلول می‌شدند.

ظریفه یعقوبی، زندانی سابق طالبان اخیرا گفت که او و همکارانش انواع مختلف شکنجه و اعتراف اجباری را در زندان استخبارات طالبان تجربه کرده‌اند. خانم یعقوبی گفت که هنوز برای بهبود وضعیت روحی روانی ناشی از تجربه‌های زندان طالبان مبارزه می‌کند.

  • گزارش شورای امنیت؛ طالبان زنان را مورد «شکنجه، خشونت و تجاوز جنسی» قرار می‌دهد

    گزارش شورای امنیت؛ طالبان زنان را مورد «شکنجه، خشونت و تجاوز جنسی» قرار می‌دهد

عفو بین‌الملل: جهان نباید زنان افغان را فراموش کند

۴ سرطان ۱۴۰۵، ۱۵:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)
عفو بین‌الملل: جهان نباید زنان افغان را فراموش کند
100%

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که زنان و دختران در افغانستان از حقوق و آزادی‌های اساسی از جمله تحصیل، کار، ورزش و حضور در فضاهای عمومی محروم شده‌اند. این سازمان تاکید کرد که کشورها نباید زنان افغانستان را فراموش کنند.

عفو بین‌الملل روز پنجشنبه، چهارم سرطان در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «حقوق زنان، حقوق بشر است و فرقی نمی‌کند در کجای جهان باشد. جهان نباید زنان افغانستان را فراموش کند.»

این سازمان گفت زنان و دختران در افغانستان با محدودیت‌های آموزش، اشتغال، سفر بدون همراه مرد، حضور در برنامه‌های تلویزیون، صحبت کردن در اماکن عمومی، رفتن به پارک و باشگاه مواجه هستند.

این سازمان بین‌المللی در حالی خواستار توجه جامعه جهانی به وضعیت زنان و دختران افغانستان شده است که محدودیت‌های طالبان علیه آنان با گذشت زمان نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه به‌گونه فزاینده‌ای گسترش یافته است.

در روزهای اخیر نیز گزارش‌هایی از بازداشت ده‌ها زن در ولایت‌های مختلف از جمله کابل و هرات، به اتهام رعایت نکردن پوشش مورد نظر طالبان منتشر شده است.

طالبان در نزدیک به پنج سال گذشته با صدور ده‌ها فرمان، دستور و قانون محدودکننده، زنان و دختران را از بسیاری از حقوق اساسی شان محروم کرده‌ است.

با وجود فشارهای گسترده بین‌المللی، طالبان تاکنون از سیاست‌های خود در قبال زنان عقب‌نشینی نکرده و انتقادات را دخالت در امور افغانستان خوانده است.

معاون وزیر طالبان: حرف رئیس‌وزرا شنیده نمی‌شود

۴ سرطان ۱۴۰۵، ۱۳:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)
معاون وزیر طالبان: حرف رئیس‌وزرا شنیده نمی‌شود
100%

مدارعلی کریمی، معین وزارت شهرسازی و مسکن طالبان می‎‌گوید که حرف ملا حسن آخند، رئیس‌وزرای این گروه شنیده نمی‌شود. آقای کریمی از برخورد نیروهای طالبان با شیعیان به ویژه در ماه محرم، انتقاد کرد و گفت شیعیان در برابر «مظالم تاریخی» قرار گرفته اما کسی نتوانسته آنها را حذف کند.

مدارعلی کریمی در تاسوعا، روز نهم محرم، در سخنرانی در مسجدی در غرب کابل، گفت که درباره بدرفتاری نیروهای طالبان با شیعیان با ملا حسن آخند صحبت کرده است و رئیس‌وزرا به مقامات طالبان دستور داده است به این مسائل رسیدگی شود.

آقای کریمی اما گفت که دستورات ملا حسن آخند اثری نداشته است. او گفت «من با بسیاری از بزرگان ابراز ناراحتی کردم که چرا حرف صدراعظم و سخن رئیس‌وزرا شنیده نمی‌شود.»

معین وزارت شهرسازی طالبان پنجشبنه، چهارم سرطان، از عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه طالبان انتقاد کرد و همچنین گفت که اخیرا اشخاص و افرادی خلاف پالیسی اداره طالبان اقداماتی علیه شیعیان انجام داده‌اند. او از پیامدهای این اقدامات ابراز نگرانی کرد.

وزیر عدلیه طالبان در روزهای اخیر شماری از شیعیان را به خاطر برافراشتن پرچم‌های محرم بازداشت و در زندان شخصی خود نگهداری کرد.

منابع روز گذشته به افغانستان اینترنشنال گفتند که پس از دستور رئیس‌وزرا و وزیر داخله طالبان، عبدالحکیم شرعی، پس از سه روز شیعیان را از زندان شخصی خود آزاد کرد.

  • وزیر عدلیه طالبان عزاداران محرم را از زندان شخصی خود آزاد کرد

    وزیر عدلیه طالبان عزاداران محرم را از زندان شخصی خود آزاد کرد

وزیر عدلیه طالبان همچنین روز سه‌شنبه شماری از بزرگان شیعه را پس از احضار به مقر این وزارتخانه، توقیف کرد. به گفته منابع، وزیر طالبان از آنها تعهد گرفته است تا پرچم‌های محرم را هرچه زودتر از مساجد و حسینیه‌ها پایین بیاورند.

انتقاد از وزیر عدلیه طالبان
مدارعلی کریمی هشدار داد که مردم هزار و شیعیان را «به‌تنگ نیاورید» تا از روی مجبوری تصمیمی خلاف خواست خود را بگیرند.

کریمی از برخوردهای اخیر عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه طالبان با شیعیان ابراز تاسف کرد.

او گفت که اقدامات عبدالحکیم شرعی علیه شیعیان خلاف لایحه وظایف اوست. او می‌گوید که وظایف وزیر عدلیه مشخص است و باید به مکلفیت‌های خود بپردازد و نباید به مسائل فرهنگی و مذهبی دخالت کند.

عبدالحکیم شرعی از معدود وزرای قدرتمند کابینه طالبان است که زندان شخصی دارد. او در جریان سال‌های گذشته شماری افراد را از جمله به خاطر موضوع زمین در زندان شخصی خود زندانی کرده است.

مدار علی کریمی از محدود هزاره‌های است که با اداره طالبان کار می‌کند. انتقادهای او از برخورد طالبان با هزاره‌ها و شیعیان بی‌سابقه است.

مدارعلی کریمی همچنین در سخنرانی خود از مردم هزاره، به ویژه جوانان خواست در برخورد با این اقدامات احساساتی عمل نکنند. او تاکید کرد که شیعیان طرفدار خشونت، درگیری و جنگ‌های داخلی نیستند.

این روحانی شیعه گفت در بیش از چهار سال کار خود در اداره طالبان همواره بر همدلی و اتحاد میان مردم افغانستان تاکید کرده است.

دیدار با ملا حسن آخند

آقای کریمی می‌گوید در دیدار با مقامات بلندرتبه طالبان از جمله رئیس‌وزرای طالبان گفته است اگر در مناطق هزاره‌ها و شیعیان صدای اعتراض یا تفنگی علیه طالبان بلند شد او پاسخگو است.

او مدعی شد که مردم شیعه و هزاره را می‌شناسد. مدارعلی کریمی همچنین افزود که در نشست با رئیس استخبارات طالبان نیز گفته است «اگر قرار باشد سکوت مردم ما را حمل بر ضعف و ترس بکنید، اشتباه کرده‌اید.»

معین شهرسازی طالبان خاطرنشان کرد که هزاره‌ امروز با هزاره دیروز «زمین تا آسمان» تفاوت دارد. او گفت: «مردم ما دانش‌آموخته است. ملتی که دانش و تحصیل دارد از وضعیت تحلیل دارد و مطابق تحلیل خود از وضعیت تصمیم عقلانی می‌گیرد.»

آقای کریمی گفت در جریان جنگ‌های داخلی واقعیت اقوام افغانستان به همدیگر روشن شده و همه یکدیگر را به‌درستی می‌شناسند. او گفت که هزاره‌ها نمی‌خواهند تجارب تلخ تاریخی تکرار شود.

طالبان ارتش خود را به کمک روسیه بازسازی می‌کند

۴ سرطان ۱۴۰۵، ۱۳:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
•
محبوب‌شاه محبوب
طالبان ارتش خود را به کمک روسیه بازسازی می‌کند
100%

اداره طالبان پس از نزدیک به پنج سال تسلطه بر افغانستان، تلاش می‌کند نیروها و جنگجویان خود را به شکل یک ارتش منظم درآورد و راه‌های تازه‌ای را برای تأمین واحدهای زرهی، توپخانه، نیروی هوایی و شبکه‌های لجستیکی پیدا کند.

در همین راستا، در ششم جوزا و در حاشیه نشست امنیتی مسکو، محمدیعقوب مجاهد، وزیر دفاع طالبان، توافقنامه‌ای برای همکاری‌های نظامی ـ فنی با سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه امضا کرد. بر اساس این توافق، مسکو تجهیزات نظامی به‌جا مانده از دوران اتحاد شوروی را که در اختیاز طالبان قرار دارد، بازسازی خواهد کرد.

این توافق در حالی امضا می‌شود که روابط طالبان با پاکستان از ماه دلو به این سو متشنج بوده و هواپیماهای پاکستانی به‌طور مکرر پایتخت افغانستان و ولایت‌های مرزی را هدف قرار داده‌اند.

بر اساس یافته‌های افغانستان اینترنشنال، طالبان در چارچوب توافق جدید در زمینه احیای سلاح‌ها، وسایط زرهی، سامانه‌های دفاع هوایی و حتی ترمیم و فعال‌سازی دوباره جنگنده‌ها و چرخبال‌های نظامی از مسکو درخواست همکاری کرده است.

احیای میراث شوروی

به گفته منابع مختلف در وزارت دفاع، اداره امور، ریاست استخبارات و وزارت خارجه طالبان، توافق همکاری نظامی و فنی میان دو طرف پنج محور اساسی دارد که شامل آموزش نیروها، پشتیبانی فنی از سلاح‌ها، همکاری اطلاعاتی، عملیات علیه گروه‌های مسلحی که روسیه آن‌ها را تهدید می‌داند و همکاری‌های لجستیکی است.

به گفته منابع، تمرکز اصلی این همکاری بر مبارزه با شاخه خراسان داعش است؛ گروهی که مسکو آن را تهدیدی جدی برای امنیت آسیای میانه و روسیه می‌داند.

روسیه تعهد کرده است سلاح‌های سبک را ترمیم و تأمین کند تا پاسگاه‌های طالبان در امتداد خط دیورند و مرزهای آسیای میانه تقویت شوند.

اما درخواست‌های طالبان بسیار گسترده‌تر از این است.

یک منبع در ریاست دفاع و امنیت اداره امور طالبان به افغانستان اینترنشنال گفت که طالبان تلاش دارد روابط مستقیمی با مجتمع صنایع نظامی روسیه برقرار کند تا امکان خرید سلاح و ترمیم آن‌ها را فراهم کند.

طالبان فهرستی شامل ۱۴ هزار و ۸۰۳ میل سلاح از انواع مختلف خانواده AK تهیه کرده‌اند که روسیه بر اساس آن این سلاح‌ها را ترمیم و مهمات مورد نیازشان را تأمین خواهد کرد. در این فهرست سلاح‌های AK-47، AKM، AKMS و AK-74 که در افغانستان با نام «کلاشینکوف» شناخته می‌شوند، شامل‌اند.

علاوه بر این، ۸ هزار و ۶۳۲ میل سلاح AKS-74U (کرینکوف)، تفنگ نیمه‌اتومات SKS و تفنگ تک‌تیرانداز SVD دراگانوف نیز در فهرست قرار دارند که باید ترمیم شوند. همچنین در این فهرست ترمیم ۲۱ هزار و ۳۲ قبضه تفنگچه ماکاروف، TT-33 و تفنگچه خودکار استچکین نیز درخواست شده است.

کارشناسان امور نظامی می‌گویند بخش بزرگی از این سلاح‌ها در دوره‌های حکومت‌های نزدیک به اتحاد شوروی و طی دهه‌ها جنگ وارد افغانستان شده‌اند.

هرچند سلاح‌های امریکایی موجود در اختیار طالبان از نمونه‌های روسی پیشرفته‌تر هستند، اما به دلیل محدودیت در دسترسی به قطعات، مهمات و خدمات ترمیمی، استفاده از آن‌ها در میان جنگجویان طالبان روزبه‌روز کاهش یافته است.

طالبان در بخش ترمیم سلاح‌های سنگین نیز تعدادی سلاح را مشخص کرده‌اند که شامل ۷۶۵ میل دهشکه (DShK)، پیکا (PKM)، زیکویک، KPV و RPK می‌شود. این سلاح‌ها برای جنگ‌های میدانی و دفاع از پاسگاه‌ها اهمیت زیادی دارند.

در بخش سلاح‌های ضدزره، طالبان علاوه بر راکت‌انداز RPG-7، توپ‌های ضدتانک SPG-9 و B-10، خواستار دریافت موشک‌های هدایت‌شونده‌ای مانند 9M14 Malyutka و 9K111 Fagot نیز شده‌اند.

مالیوتکا و فاگوتُ موشک‌های ضدتانک ساخت شوروی هستند که از مرگبارترین سلاح‌ها برای انهدام اهداف سنگین به شمار می‌روند. مالیوتکا موشک نسل اولی است که با جوی‌استیک دستی هدایت می‌شود و توانایی هدف قرار دادن تانک‌ها تا فاصله سه کیلومتری را دارد؛ در حالی که فاگوت سامانه پیشرفته‌تری از نسل دوم است که از داخل لوله پرتاب شده و با کمک دوربین به‌صورت نیمه‌خودکار هدف را دنبال می‌کند.

منابع می‌گویند فهرست این سلاح‌ها در وزارت دفاع است، اما تاکنون موجودیت آن‌ها تأیید نشده و به همین دلیل از روسیه درخواست شده‌اند.

بر اساس اطلاعات منابع، طالبان به‌طور ویژه خواهان دریافت سامانه‌های دفاع هوایی قابل حمل بر شانه مانند استرلا (Strela) و ایگلا (Igla) شده‌اند. این موشک‌ها توسط اتحاد شوروی و سپس روسیه ساخته شده و قابلیت حمل توسط افراد را دارند.

این سلاح‌ها بر اساس فناوری فروسرخ (ردیابی حرارتی) عمل می‌کنند و گرمای موتور هدف را دنبال می‌کنند.

این سامانه‌ها عمدتاً برای سرنگونی هواگردهای با ارتفاع پایین، از جمله هلیکوپترها، هواپیماهای ترابری نظامی و برخی جنگنده‌های دیگر استفاده می‌شوند.

درخواست این سلاح‌ها در حالی مطرح شده که به باور تحلیلگران، حریم هوایی افغانستان همچنان امن نیست و به‌طور مکرر گزارش‌هایی از پرواز پهپادهای ناشناس در آسمان کشور منتشر می‌شود.

طالبان تانک‌ها و وسایط زرهی قدیمی را بازسازی می‌کند

در میان تجهیزات وزارت دفاع افغانستان، ۷۶ تانک زرهی هشت‌چرخه BTR-60 و BTR-70، وسایط جنگی پیاده‌نظام BMP-1 و BMP-2 و همچنین تانک‌های T-55 و T-62 ثبت شده‌اند. پیش از این شمار این وسایط حدود ۴۶۰ عراده برآورد می‌شد.

برخی منابع در وزارت دفاع طالبان به افغانستان اینترنشنال گفتند که این وسایط زرهی نیز در فهرست تجهیزات نیازمند ترمیم قرار دارند؛ از میان آن‌ها ۲۱ عراده سالم هستند و بقیه به بازسازی و ترمیم نیاز دارند.

در جریان جنگ اتحاد شوروی و مجاهدین افغان در سال‌های (۱۹۷۹ تا ۱۹۸۹) وسایط زرهی BMP-1 و BMP-2 نقش مهمی در عملیات نظامی نیروهای شوروی داشتند. این جنگ باعث شد برخی ضعف‌های اساسی طراحی BMP-1 آشکار شود و در نتیجه استفاده از مدل پیشرفته‌تر BMP-2 سرعت گیرد.

به گفته تحلیلگران نظامی، BMP-1 که اساساً برای نبرد در دشت‌های باز اروپا طراحی شده بود، در افغانستان با مشکلات زیادی روبه‌رو شد. تأثیر توپ ۷۳ میلی‌متری آن در مناطق کوهستانی و مرتفع علیه اهداف مجاهدین محدود بود. همچنین زره آن در برابر راکت‌های RPG-7 و مسلسل‌های سنگین آسیب‌پذیر تلقی می‌شد که میزان خسارت‌پذیری آن را بالا می‌برد؛ اما این نواقص در نسل دوم برطرف شد.

طالبان همچنین خواهان ترمیم ۳۱ توپخانه متحرک ۱۵۲ میلی‌متری و ۲۷ راکت‌انداز شده‌اند.

به گفته منابع، در وزارت دفاع تحت کنترول طالبان ۳۰۲۰ موتر روسی کاماز، موترهای حامل توپ، تریلرها و تریلرهای ویژه حمل تانک نیز موجود است، اما هنوز روشن نیست چه تعداد از آن‌ها به ترمیم و نوسازی نیاز دارند.

موضوع موترهای کاماز در اواخر ماه ثور نیز در مجمع اقتصادی کازان میان نمایندگان طالبان و مقام‌های روسیه و تاتارستان مطرح شده بود.

آیا «ارابه شیطان» دوباره پرواز خواهد کرد؟

مهم‌ترین بخش درخواست‌های طالبان احتمالاً مربوط به نیروی هوایی است.

طالبان خواستار ترمیم ۱۱ فروند هلیکوپتر ترابری Mi-8 و Mi-17 و چهار فروند هلیکوپتر تهاجمی Mi-24 شده‌اند. Mi-24 که در افغانستان با نام «ارابه شیطان» شناخته می‌شود، برای پشتیبانی نزدیک هوایی استفاده می‌شود.

علاوه بر این، درخواست ترمیم ۱۲ فروند دیگر از جنگنده‌های MiG-21، MiG-23، Su-22 و Su-25 نیز مطرح شده است.

این هواپیماها در آشیانه‌های فرودگاه‌های کابل، هرات، جلال‌آباد، خوست، بگرام و قندهار قرار دارند.

وزیر امر به معروف: اداره طالبان بر اطاعت استوار است

۴ سرطان ۱۴۰۵، ۱۲:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)
وزیر امر به معروف: اداره طالبان بر اطاعت استوار است
100%

خالد حنفی، وزیر امر به معروف طالبان در نشستی با محتسبان نظامی، گفت که تمام سازوکار اداره طالبان بر اطاعت استوار است. او تاکید کرد که محتسبان مسئول تطبیق نظام اسلامی هستند و اداره طالبان به آنها اعتماد کرده است.

وزارت امر به معروف طالبان پنجشنبه، چهارم سرطان بخشی از سخنرانی خالد حنفی در کارگاه یک روزه برای محتسبان نظامی این گروه را منتشر کرد.

وزارت امر به معروف طالبان نیروهای نظامی نیز دارد و این نیروها طبق قانون امر به معروف صلاحیت بازداشت افراد را دارند.

خالد حنفی خطاب به محتبسان گفت: «شما در ادارات مهم اجرای وظیفه می‌کنید و صلاحیت اصلاح را خداوند به شما داده است.»

وزیر امر به معروف طالبان به محتسبان دستور داد که به محض مشاهده فساد اخلاقی و اداری، بدون احساس خطر علیه آن اقدام کنند. او تاکید کرد که محتسبان باید در امر جلوگیری از «منکرات» با جرأت و شجاعت عمل کنند.

خالد حنفی پیشتر نیز، در نشستی با ۵۵۰ محتسب از ۳۴ ولایت گفته بود جامعه جهانی حق ندارد در امور داخلی افغانستان مداخله کند. او همچنین بر عملی‌سازی مفاد قانون امر به معروف تاکید کرد.

  • وزیر امر به معروف طالبان: جهان حق ندارد در امور داخلی افغانستان مداخله کند

    وزیر امر به معروف طالبان: جهان حق ندارد در امور داخلی افغانستان مداخله کند

قانون امر به معروف طالبان صلاحیت‌های گسترده‌ای برای محتبسان داده است. محتسبان امر به معروف در سراسر افغانستان به «تفتیش عقاید» نظارت از رفتار و کردار شهروندان می‌پردازند.