• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اتاق تجارت افغانستان خواستار تسهیل صدور ویزای تجارتی هند شد

۲۸ سرطان ۱۴۰۵، ۱۴:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس اتاق تجارت افغانستان در دیدار با سرپرست سفارت هند در کابل، خواستار گسترش روابط تجارتی و کاهش موانع اداری برای صدور ویزای تجارتی به بازرگانان افغان شد. اتاق تجارت افغانستان می‌گوید این دیدار با هدف تقویت همکاری‌های درازمدت اقتصادی برگزار شد.

پس شروع درگیری‌های مرزی طالبان و پاکستان تجارت افغانستان از مسیر پاکستان به‌شدت کاهش یافته است. ارزش این تجارت از نزدیک به پنج میلیارد دالر در سال مالی ۲۰۲۱ به ۳۶۷ میلیون دالر در سال مالی ۲۰۲۶ رسیده است.

در پی این کاهش، طالبان استفاده از مسیرهای جایگزین، به‌ویژه مسیر ایران، را افزایش داده است.

هند نیز ارتباط تجارتی خود با افغانستان را از طریق بندر چابهار ایران گسترش داده است.

این مسیر دسترسی مستقیم هند به افغانستان را بدون عبور از پاکستان فراهم می‌کند. پاکستان اجازه انتقال زمینی کالاهای هند به افغانستان را نمی‌دهد.

ارزش تجارت میان هند و افغانستان در سال مالی ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ به ۹۰۷ میلیون و ۸۵۰ هزار دالر رسیده است. حجم این تجارت در پنج سال گذشته نزدیک به یک میلیارد دالر باقی مانده است.

سید کریم هاشمی رئیس این اتاق در دیدار با یاتین پاتل، سرپرست سفارت هند در کابل خواستار دسترسی بیشتر کالاهای افغانستان به بازارهای جهانی و تقویت زیربناهای ترانسپورتی شده است.

•
•
•

پربازدیدترین‌ها

قیوم ملنگ چگونه یفتل بدخشان را سقوط داد؟
۱

قیوم ملنگ چگونه یفتل بدخشان را سقوط داد؟

۲

پاکستان پاسبان منطقه می‌شود؟

۳

اعلام ترکیب نهایی آرژانتین و اسپانیا برای فینال جام جهانی ۲۰۲۶

۴

پاکستان نخستین محموله تجاری گوشت الاغ را به چین صادر کرد

۵

حمایت روحانی پشتون از جبهه سپاهیان میهن: بیدار شوید

مطالب بیشتر

طالبان: شمار مراکز آموزشی برای افراد دارای معلولیت افزایش یافته است

۲۸ سرطان ۱۴۰۵، ۱۴:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

مقامات طالبان می‌گویند که شمار مراکز آموزشی ویژه افراد دارای معلولیت پس از بازگشت این گروه به قدرت، از ۱۶ به ۳۶ مرکز افزایش یافته است. سازمان ملل شمار افراد دارای معلولیت شدید در افغانستان را حدود ۱.۵ میلیون نفر برآورد کرده است.

غلام‌سعید احساس، معاون اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی طالبان، روز یک‌شنبه، ۲۸ سرطان، در نشست جهانی حمایت از آموزش افراد دارای معلولیت در کابل، گفت این اداره در سال‌های اخیر آموزش افراد دارای معلولیت را گسترش داده و شمار مراکز آموزشی ویژه این قشر را از ۱۶ به ۳۶ مرکز افزایش داده است.

او گفت که در این مراکز برای نابینایان، ناشنوایان و دیگر افراد دارای معلولیت برنامه‌های آموزشی و حرفه‌ای ارائه می‌شود.

بر اساس برآورد سازمان ملل، حدود ۱.۵ میلیون نفر در افغانستان با معلولیت شدید زندگی می‌کنند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز در گزارش سال ۲۰۲۵ اعلام کرد بیش از ۲۱۸ هزار نفر در مراکز توان‌بخشی این نهاد در افغانستان خدمات دریافت کرده‌اند.

با وجود اعلام افزایش شمار مراکز آموزشی، کارشناسان می‌گویند که این رقم در مقایسه با جمعیت حدود ۱.۵ میلیون نفری افراد دارای معلولیت اندک است.

«نخستین قطار» ترانزیتی چین از مسیر ایران به هرات رسید

۲۸ سرطان ۱۴۰۵، ۱۴:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

مقام‌های ایرانی می‌گویند که نخستین محموله ترانزیتی مستقیم از چین، بدون تخلیه و بارگیری دوباره، از مسیر ترکمنستان و شبکه ریلی ایران به ایستگاه روزنک در هرات رسیده است. مقامات طالبان درباره ورود این قطار به هرات چیزی نگفته‌اند.

مصطفی رضایی، مدیر دهلیز ریلی ایران و افغانستان، می‌گوید که این محموله شامل ۵۰۰ تن تخته‌های ام‌دی‌اف است که در بیجینگ بارگیری شد.

به گفته او، قطار پس از عبور از ترکمنستان وارد ایران شد و سپس از مسیر خط آهن خواف و هرات به ایستگاه روزنک رسید.
رضایی افزود که این نخستین انتقال مستقیم ریلی کالا از بیجینگ به هرات از طریق ایران است و محموله در طول مسیر تخلیه و دوباره بارگیری نشده است.

او افزود که انتقال این محموله با استفاده از حمل‌ونقل ترکیبی دریایی و ریلی، در مقایسه با مسیرهای پیشین، زمان و هزینه انتقال را کاهش داده است.

مدیر دهلیز ریلی ایران و افغانستان تاکید کرد که آغاز فعالیت این قطار نشان می‌دهد که خط آهن خواف و هرات وارد مرحله گسترش فعالیت‌های تجاری و ترانزیتی شده است.

او افزود که افزایش حجم کالاهای عبوری از این مسیر می‌تواند جایگاه ایران را به‌عنوان مسیر اتصال شرق آسیا، آسیای مرکزی و افغانستان تقویت کند.

ساخت خط آهن خواف - هرات در سال ۱۳۸۶ آغاز شد و سه بخش نخست آن به طول ۱۴۰ کیلومتر افتتاح شد.

این خط آهن در مجموع حدود ۲۲۵ کیلومتر طول دارد و در چهار بخش طراحی شده است. بخش چهارم این خط آهن قرار است ایستگاه روزنک را به شهر هرات وصل کند.

مقر نیروهای مرزی طالبان در خواهان بدخشان هدف حمله قرار گرفت

۲۸ سرطان ۱۴۰۵، ۱۳:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که افراد مسلح ناشناس بامداد یکشنبه، ۲۸ سرطان، به یک کندک مرزی طالبان در ولسوالی خواهان ولایت بدخشان حمله کردند. به گفته منابع، نیروهای طالبان پس از این حمله شماری از باشندگان محلی را به اتهام این حمله بازداشت کردند.

منابع افزودند این کندک مرزی حدود ساعت ۲ بامداد با راکت و چندین نوع سلاح هدف حمله قرار گرفته است.

طبق اطلاعات منابع، نیروهای طالبان پس از این حمله تعدادی از جوانان، از جمله جهانگیر رحمانی، از نظامیان پیشین، معلم نورمحمد، حبیب‌الرحمان رستمی و عبدالستار از باشندگان محلی را بازداشت کرده‌اند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

منابع گفتند که نیروهای طالبان هنگام بازداشت افراد متهم را لت‌وکوب و شکنجه کردند.

منابع همچنین افزودند بازداشت‌شدگان پس از پادرمیانی بزرگان و باشندگان محل از بند طالبان آزاد شدند.

با این حال نیروهای طالبان ساعاتی پس از آزادی بازداشت‌شدگان، بار دیگر به خانه جهانگیر رحمانی، از نظامیان پیشین افغانستان، در ولسوالی خواهان رفتند و او را دوباره بازداشت کردند.

دو روز پیش جبهه سپاهیان میهن ولسوالی یفتل پایین بدخشان را سقوط داد و نیروهای طالبان را خلع سلاح کرد.

طالبان مسئولان ولسوالی‌های نسی و جرم بدخشان را تغییر داد

۲۸ سرطان ۱۴۰۵، ۱۳:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

در پی بروز اختلاف‌ها میان طالبان در بدخشان و افزایش حملات مخالفان، این گروه ولسوال و فرمانده امنیه ولسوالی نسی را تغییر داد. طالبان همچنین برای ولسوالی جرم بدخشان فرمانده تازه منصوب کرد.

بر اساس اعلام طالبان، سمیع‌الله رسولی به‌عنوان ولسوال ولسوالی نسی، حیات‌الله الماس به‌عنوان فرمانده پولیس این ولسوالی تعیین شده‌اند.

شمس‌الله خالد نیز به‌عنوان فرمانده پولیس ولسوالی جرم منصوب شده‌ است. طالبان این افراد را معرفی و آنها کار خود را آغاز کرده‌اند.

طالبان پس از آن مسئولان ولسوالی نسی را تغییر داد که اختلاف‌ها میان این گروه در هفته‌های اخیر به اوج رسید.

اختلاف‌ها زمانی در ولسوالی نسی اوج گرفت که جمعه خان فاتح از فرماندهان محلی طالبان و نیروهای تحت امر او از دستورات مقامات طالبان ارشد سرپیچی کردند. جمعه خان فاتح اخیرا پس از هفته‌ها مذاکره و گفت‌وگو با میانجیگری رئیس ستاد ارتش طالبان از بدخشان به کابل آمده است.

جبهه سپاهیان میهن می‌گوید بازداشت‌شدگان در یفتل عضو این گروه نیستند

۲۸ سرطان ۱۴۰۵، ۱۲:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%

جبهه سپاهیان میهن با انتشار بیانیه‌ای گفت که طالبان پس از سقوط ولسوالی یفتل پایین بدخشان، طی دو روز گذشته ده‌ها تن از جوانان را به اتهام عضویت این جبهه بازداشت کرده و آنان را تحت بازجویی و فشار قرار داده و از آنها اعتراف اجباری گرفته است.

جبهه سپاهیان میهن روز یکشنبه، ۲۸ سرطان، در سومین بیانیه خود اعلام کرد که طالبان در دو روز گذشته به بازداشت و «انتقام‌گیری از غیرنظامیان» در بدخشان روی آورده‌اند.

این جبهه افزود که بازداشت شدگان «هیچ‌گونه پیوند و ارتباطی با جبهه‌ سپاهیان میهن ندارند.»

سپاهیان میهن از نهادهای حقوق بشری خواسته است این موضوع را بررسی و پیگیری کنند.

جبهه تازه‌تأسیس سپاهیان میهن بامداد روز جمعه به مقر ولسوالی یفتل پایین حمله کرد و برای ساعاتی کنترول این ولسوالی را به دست گرفت. این جبهه گفت که افراد طالبان را خلع سلاح کرده است.

در پی سقوط این ولسوالی، رئیس ستاد ارتش طالبان از کابل به این ولسوالی رفت. فصیح‌الدین فطرت، مهاجمان را «مفسد» و «اغتشاشگر» خواند و ادعا که «اکثریت» آنان بازداشت شده‌اند. او گفت افراد باقی‌مانده تحت تعقیب قرار دارند.

سپاهیان میهن از نهادهای حقوق بشری، سازمان‌های ناظر بر وضعیت جنگ و سایر نهادهای مسئول خواسته است تا ادعاهای مطرح‌شده درباره بازداشت، شکنجه و اعتراف‌ اجباری از غیرنظامیان را بررسی و پیگیری کنند.

حمله غافلگیرکننده جبهه نوظهور سپاهیان میهن و تصرف چندساعته ولسوالی یفتل پایین، این جبهه را برای نخستین بار در کانون توجه قرار داد.

منابع محلی پیش‌تر به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که سپاهیان میهن از باشندگان و اقشار مختلف بدخشان تشکیل شده و در واکنش به افزایش نارضایتی از حکومت طالبان در این ولایت شکل گرفته است.

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶