• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

زن روس به دلیل انتشار تصویر خرس ساخته‌شده با هوش مصنوعی جریمه شد

۲۲ میزان ۱۴۰۵، ۲۲:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

یک زن در شرق روسیه به دلیل انتشار تصویر ساختگی یک خرس که با هوش مصنوعی ساخته بود، به پرداخت ۱۵ هزار روبل (۱۷۸ دالر) جریمه محکوم شد.

این تصویر که ابتدا برای شوخی با یکی از دوستانش ساخته شده بود، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و پولیس را برای یافتن خرسی که وجود خارجی نداشت، به جست‌وجو واداشت.

به گزارش رویترز، این زن که باشنده منطقه ماگداگاچی در ولایت آمور روسیه است، در ماه سپتامبر با استفاده از چت‌جی‌پی‌تی تصویری از یک خرس قهوه‌ای بزرگ ساخت که ظاهراً در یکی از خیابان‌های محل زندگی قدم می‌زد.

او تصویر را برای یکی از دوستانش فرستاد، اما این شوخی به‌سرعت در پیام‌رسان‌ها منتشر شد و نگرانی مردم را برانگیخت.

دفتر مطبوعاتی دادگاه‌های ولایت آمور اعلام کرد: «این شوخی به‌سرعت از کنترول خارج شد. تصویر خرس در پیام‌رسان‌ها دست‌به‌دست شد و پولیس تماس‌هایی از باشندگان نگران محل دریافت کرد.»

به دنبال انتشار این تصویر، مسئولان محلی گروهی از محیط‌بانان را برای یافتن و مهار خرس اعزام کردند، اما مشخص شد که تصویر واقعی نیست.

این زن سرانجام با پولیس تماس گرفت و اعتراف کرد که تصویر را با هوش مصنوعی ساخته است. دادگاه این هفته او را به پرداخت ۱۵ هزار روبل جریمه محکوم کرد.

این نخستین مورد برخورد قضایی با انتشار تصاویر ساختگی خرس در روسیه نیست. در اواسط سپتامبر، یک زن دیگر در منطقه زابایکالسکی در شرق این کشور به دلیل انتشار تصویر جعلی یک خرس در روستا، به پرداخت ۳۰ هزار روبل جریمه محکوم شد.

افزایش حملات مرگبار خرس‌ها در روسیه

برخورد مقام‌های روسیه با تصاویر ساختگی در حالی انجام می‌شود که افزایش حملات واقعی خرس‌ها در ماه‌های اخیر نگرانی‌های گسترده‌ای در این کشور ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، از بهار امسال تاکنون دست‌کم ۲۶ نفر در حملات خرس‌ها در روسیه کشته شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند افزایش جمعیت خرس‌ها و کمبود میوه‌های جنگلی و دانه‌های کاج که از منابع مهم غذایی این حیوانات هستند، احتمال نزدیک‌شدن آن‌ها به مناطق مسکونی را افزایش داده است.

خرس‌ها معمولاً در بهار، پس از پایان خواب زمستانی، برای یافتن غذا فعالیت بیشتری می‌کنند.

حکومت روسیه ماه گذشته اعلام کرد که در حال تهیه اقدام‌های فوری برای کنترول جمعیت خرس‌های قهوه‌ای است.

بر اساس آمار رسمی، جمعیت خرس‌های قهوه‌ای در روسیه طی سه دهه گذشته بیش از دو برابر شده و به حدود ۳۰۸ هزار قلاده رسیده است. کوتاه‌ترشدن زمستان‌ها و افزایش دمای هوا از عوامل موثر در رشد جمعیت این حیوانات عنوان شده است.

خبرگزاری دولتی تاس نیز در گزارشی که ۱۰ اکتوبر منتشر شد، اعلام کرد که از آغاز سال جاری تاکنون بیش از سه هزار و ۴۴۰ خرس که تهدیدی برای انسان‌ها تشخیص داده شده بودند، کشته شدند.

افزایش برخوردهای مرگبار میان انسان‌ها و خرس‌ها باعث شده است مقام‌های روسیه نسبت به گزارش‌های مشاهده این حیوانات حساس‌تر شوند. در چنین شرایطی، انتشار تصاویر ساختگی با هوش مصنوعی می‌تواند افزون بر ایجاد ترس عمومی، نیروهای امدادی و محیط‌بانان را برای مقابله با خطرهایی بسیج کند که وجود خارجی ندارند.

پربازدیدترین‌ها

بازتاب قتل و مُثله کردن زن ایرانی «به دست برادر و با همکاری همسرش»
۱

بازتاب قتل و مُثله کردن زن ایرانی «به دست برادر و با همکاری همسرش»

۲

نمایش موشک قاره‌پیمای کوریای شمالی هم‌زمان با طرح دیدار احتمالی ترامپ و کیم جونگ اونگ

۳

بازرگانان افغان با قزاقستان قراردادهای به ارزش ۵۵ میلیون دالر امضا کردند

۴

محب: خلیل حقانی در روز سقوط کابل از پیشاور با من تماس گرفت

۵

منابع: طالبان در جاغوری، بستگان یک دختر را پس از انتشار ویدیوی رقص او بازداشت کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

حملات حوثی‌ها به عربستان سعودی سفر زائران مکه و مدینه را مختل کرده است

۲۲ میزان ۱۴۰۵، ۲۲:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%

حملات موشکی حوثی‌های یمن به میدان‌های هوایی عربستان سعودی، سفر زائران مسلمان به مکه و مدینه را با اختلال روبه‌رو کرده است.

در حمله روز شنبه، ۱۹ میزان به میدان هوایی ریاض، ۱۳ نفر کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شدند. تصاویر این حمله نشان می‌دهد که شماری از قربانیان و مسافران حاضر در میدان هوایی، زائرانی بودند که قصد سفر به مکه را داشتند.

به گزارش رویترز، حوثی‌های یمن اعلام کرده‌اند که مکه و مدینه، دو شهر مقدس مسلمانان را هدف قرار نخواهند داد، اما حملات خود به دیگر میدان‌های هوایی عربستان سعودی را ادامه می‌دهند. این گروه می‌گوید حملاتش در پاسخ به عملیات نظامی عربستان علیه مواضع حوثی‌ها انجام می‌شود.

رسانه‌های سعودی گزارش داده‌اند که یک امام جماعت بنگلادشی که سرپرستی گروهی متشکل از ده‌ها زائر را برعهده داشت، در حمله موشکی روز شنبه به میدان هوایی ریاض کشته شده و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

تصاویر منتشرشده از انفجار در سالون پروازهای خروجی میدان هوایی ریاض نشان می‌دهد که تعداد زیادی از مسافران لباس سفید احرام بر تن داشتند. این حملات در حالی ادامه دارد که سالانه میلیون‌ها مسلمان از کشورهای مختلف برای ادای حج و عمره به عربستان سعودی سفر می‌کنند.

نگرانی زائران از ادامه حملات

فادی انور، شهروند اردنی ساکن مکه، به رویترز گفت که حملات اخیر نگرانی شدیدی برای او و خانواده‌اش ایجاد کرده است.

او که با لباس احرام در صحن مسجدالحرام نشسته بود، گفت: «برای خودم و خانواده‌ام به‌شدت نگران هستم. مرتب از سوی مقام‌ها هشدارهای امنیتی تلفنی دریافت می‌کنیم و این وضعیت اضطراب زیادی برای ما ایجاد کرده است.»

مقام‌های عربستان سعودی تأکید کرده‌اند که این کشور امن است و حفاظت از جان زائران و مسافران را در اولویت قرار دارند. با این حال، شماری از حکومت‌های غربی به شهروندان خود هشدار داده‌اند که از سفر هوایی از طریق بیشتر میدان‌های هوایی عربستان خودداری کنند.

بیشتر زائران خارجی از طریق میدان‌های هوایی جده و مدینه وارد عربستان می‌شوند، اما شماری نیز از مسیر ریاض و دیگر شهرهای این کشور سفر می‌کنند.

الامین حسن محمد، شهروند سودانی که برای دیدار با اعضای خانواده‌اش به عربستان سفر کرده و قصد ادای عمره دارد، هنگام حمله روز شنبه در ریاض حضور داشت. او گفت که شدت انفجار باعث شد همراه با همسایگانش از خانه بیرون شود.

این زائر سودانی افزود: «خسته و نگران بودیم. از خانه‌ها بیرون آمدیم و با یکدیگر صحبت کردیم.»

محمد که دختر متأهلی در شهر دمام عربستان دارد، پیش‌تر نیز به زیارت مکه رفته است. دمام در نزدیکی ظهران قرار دارد که حوثی‌ها روز سه‌شنبه، ۲۱ میزان یکی از ساختمان‌های شرکت نفتی آرامکو را در آن هدف قرار دادند.

او این بار برای ادای عمره به عربستان سفر کرده است. برخلاف حج که در روزهای معینی از سال برگزار می‌شود، مسلمانان می‌توانند در تمام طول سال عمره به‌جا آورند.

اختلال در پروازها و تغییر مسیر مسافران

حملات متقابل عربستان سعودی و حوثی‌های مورد حمایت ایران، باعث لغو یا توقف شمار زیادی از پروازها در عربستان شده است.

این درگیری‌ها در پی شعله‌ور شدن دوباره جنگ داخلی یمن و گسترش پیامدهای جنگ امریکا و ایران در منطقه شدت گرفته است.

در ریاض، دانش آموزان مکاتب در هفته جاری به آموزش آنلاین روی آورده‌اند و برخی اداره‌ها و شرکت‌ها نیز از کارمندان خود خواسته‌اند از خانه کار کنند.

اختلال در پروازها علاوه بر زائران، سفر تاجران، گردشگران، شرکت‌کنندگان در نشست‌های بین‌المللی و شهروندان خارجی مقیم عربستان را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

الامین حسن محمد گفت که شماری از دوستانش ناچار شده‌اند برنامه سفر خود را تغییر دهند. او افزود: «بعضی سفرها به تعویق افتاده است. دوستانی داشتیم که قرار بود سفر کنند، اما پروازشان به تأخیر افتاد و نتوانستند بروند.»

به گفته او، دوستانش قصد داشتند از طریق ریاض سفر کنند، اما سرانجام تصمیم گرفتند از جده با کشتی به سودان بازگردند.

در همین حال، بسیاری از مسافرانی که قرار بود از ریاض پرواز کنند، اکنون به دنبال مسیرهای جایگزین هستند. شماری از آنان سفر زمینی به بحرین، قطر و امارات متحده عربی را انتخاب کرده‌اند. سفر زمینی از ریاض به بحرین حدود چهار ساعت، به قطر حدود هفت ساعت و به دبی حدود ۱۰ ساعت طول می‌کشد.

یک مدیر ارشد شرکت خصوصی روز چهارشنبه به رویترز گفت که برای انتقال کارمندان خارجی خود، موترهایی را آماده کرده است تا آنان را از راه زمینی به دوحه بفرستد و از آنجا پرواز کنند.

یک دیپلمات مستقر در ریاض نیز گفت که چندین سفارتخانه در روزهای اخیر برای سفر کارمندان خود و خانواده‌های آنان، از مسیر دوحه استفاده کرده‌اند.

دو برابر شدن هزینه سفر زمینی

افزایش تقاضا برای سفر زمینی از عربستان به کشورهای همسایه، هزینه حمل‌ونقل را نیز بالا برده است. نماینده یکی از شرکت‌های حمل‌ونقل به رویترز گفت که کرایه سفر از ریاض به دوحه و دبی دو برابر شده است.

با این حال، پرداخت هزینه بیشتر نیز تضمینی برای انجام سفر نیست.

در حالی که مقام‌های سعودی تلاش دارند به زائران درباره امنیت سفر به مکه و مدینه اطمینان دهند، ادامه حملات حوثی‌ها به میدان‌های هوایی و زیرساخت‌های عربستان، برنامه سفر هزاران مسافر را با ابهام روبه‌رو کرده است.

هشت ایالت امریکا از چت‌جی‌پی‌تی به علت آسیب زدن به کاربران شکایت کردند

۲۲ میزان ۱۴۰۵، ۲۱:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

هشت ایالت امریکا با طرح شکایت‌های قضایی علیه شرکت اوپن‌ای‌آی، سازنده چت‌جی‌پی‌تی، این شرکت را به‌خطرانداختن سلامت و امنیت کاربران، از جمله نوجوانان، متهم کردند.

این ایالت‌ها مدعی‌اند که چت‌جی‌پی‌تی در برخی موارد کاربران را به آسیب‌رساندن به خود یا دیگران تشویق کرده و حتی در برنامه‌ریزی حملات مسلحانه به آنان کمک کرده است.

به گزارش رویترز، دادستان‌های کل هشت ایالت امریکا روز چهارشنبه، شکایت‌های جداگانه‌ای را در دادگاه‌های ایالتی ثبت کردند. این اقدام با مشارکت دادستان‌هایی از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات انجام شده است.

ایالت‌های آیووا، کنزاس، آریزونا، آرکانزاس، آیداهو، مونتانا، نبراسکا و ویرجینیای غربی در این اقدام قضایی شرکت دارند.

در شکایت‌ها آمده است که چت‌جی‌پی‌تی به‌گونه‌ای طراحی شده که با پاسخ‌های موافق و جذاب، اعتماد کاربران را جلب کند و آن‌ها را به ادامه گفت‌وگو ترغیب کند.

دادستان‌های این ایالت‌ها مدعی‌اند که این ویژگی در برخی موارد باعث تقویت باورهای نادرست و هذیانی کاربران شده و آنان را به رفتارهای خطرناک سوق داده است. در این شکایت‌ها همچنین ادعا شده است که چت‌جی‌پی‌تی به برخی کاربران در برنامه‌ریزی طرح‌های خشونت‌بار، از جمله تیراندازی‌ به سوی مردم، کمک کرده است.

ایالت‌های شاکی، اوپن‌ای‌آی را به نقض قوانین حمایت از مصرف‌کنندگان متهم کرده و گفته‌اند که این شرکت اطلاعات گمراه‌کننده‌ای درباره ایمنی چت‌جی‌پی‌تی در اختیار کاربران قرار داده است. آن‌ها همچنین استدلال کرده‌اند که عملکرد این شرکت با به‌خطرانداختن سلامت شهروندان، به امنیت و رفاه عمومی آسیب رسانده است.

دادستان‌ها از دادگاه‌ها خواسته‌اند اوپن‌ای‌آی را به ایجاد تغییرات در عملکرد چت‌جی‌پی‌تی ملزم کنند. یکی از خواسته‌های آنان، ممنوعیت توسعه مدل‌های هوش مصنوعی با قابلیت بهبود خودکار است، مگر آنکه شرکت بتواند اطمینان دهد عملکرد این مدل‌ها با ارزش‌های انسانی سازگار خواهد بود.

این ایالت‌ها همچنین خواستار وضع جریمه‌های مالی به دلیل نقض قوانین ایالتی و پرداخت غرامت شده‌اند.

به گزارش رویترز، این شکایت‌ها گسترده‌ترین اقدام هماهنگ حکومت‌های ایالتی امریکا علیه یک شرکت هوش مصنوعی به شمار می‌رود. پیش از این، دادستان کل فلوریدا در ماه جون نخستین شکایت مشابه یک ایالت را علیه اوپن‌ای‌آی ثبت کرده بود.

این اقدام قضایی در حالی صورت می‌گیرد که اوپن‌ای‌آی برای عرضه عمومی سهام خود آماده می‌شود و همزمان با ده‌ها شکایت از سوی اشخاص حقیقی نیز روبه‌رو است.

وزیر دفاع پاکستان: وزیر اعلی خیبرپختونخوا از فردی در افغانستان دستور می‌گرفت

۲۲ میزان ۱۴۰۵، ۱۷:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، مدعی شد که فردی در افغانستان به سهیل افریدی، وزیر اعلی برکنارشده خیبرپختونخوا دستور می‌داد. او از حکومت پیشین این ایالت به رهبری حزب تحریک انصاف انتقاد کرد و گفت که این حکومت به‌جای مبارزه با تروریسم، منافع سیاسی خود را در اولویت قرار داده بود.

وزیر دفاع پاکستان روز چهارشنبه در سخنرانی خود در پارلمان این کشور گفت: «فردی که به سهیل افریدی دستور می‌داد، اکنون در افغانستان است.»

خواجه آصف درباره هویت این فرد، نقش او و چگونگی ارتباطش با وزیر اعلای برکنارشده خیبرپختونخوا توضیح بیشتری نداد و شواهدی برای اثبات ادعای خود ارائه نکرد.

او با انتقاد شدید از عملکرد حکومت پیشین خیبرپختونخوا گفت که افریدی به‌جای رسیدگی به ناامنی و مبارزه با تروریسم، بیشتر درگیر حفظ قدرت سیاسی خود بود و به مسئولیت‌هایش عمل نمی‌کرد.

  • پس از اعلام وضعیت اضطراری در خیبرپختونخوا وزیر اعلای این ایالت «بازداشت شد»

    پس از اعلام وضعیت اضطراری در خیبرپختونخوا وزیر اعلای این ایالت «بازداشت شد»

وزیر دفاع پاکستان تأکید کرد که خیبرپختونخوا بیش از سایر ایالت‌های این کشور از خشونت و حملات شبه‌نظامیان آسیب دیده است و مقابله با تروریسم در این ایالت به اقدامی هماهنگ در سطح ملی نیاز دارد.

خواجه آصف همچنین با مقایسه وضعیت توسعه خیبرپختونخوا در ۱۳ سال گذشته با سایر ایالت‌های پاکستان، از عملکرد حزب تحریک انصاف انتقاد کرد و مدعی شد که عوامل خارجی در تصمیم‌گیری‌های این ایالت دخالت داشته‌اند.

  • فرماندار خیبرپختونخوا:
سیاست‌های ایالت ما دیگر از کابل و قندهار تعیین نمی‌شود

    فرماندار خیبرپختونخوا:
سیاست‌های ایالت ما دیگر از کابل و قندهار تعیین نمی‌شود

او به بیانیه تحریک طالبان پاکستان نیز اشاره کرد که در آن، اعلام وضعیت اضطراری و استقرار نیروهای امنیتی پاکستان در برخی مناطق خیبرپختونخوا محکوم شده است. وزیر دفاع پاکستان از مخالفان سیاسی خواست موضع خود را در قبال تروریسم روشن کنند.

اظهارات وزیر دفاع پاکستان در حالی مطرح می‌شود که حکومت فدرال این کشور روز یکشنبه، ۱۹ میزان با اعلام وضعیت اضطراری در خیبرپختونخوا، فعالیت حکومت ایالتی به رهبری حزب تحریک انصاف را تعلیق کرد.

مقام‌های پاکستانی اعلام کردند که این تصمیم به دلیل افزایش ناامنی و ناکامی حکومت ایالتی در مقابله با گروه‌های شبه‌نظامی گرفته شده است. پس از اعلام وضعیت اضطراری، سهیل افریدی و شماری از مقام‌های حکومت ایالتی بازداشت شدند. مقام‌های فدرال گفته‌اند که آنان تحت بازداشت پیشگیرانه قرار دارند.

حزب تحریک انصاف این اقدام را سیاسی خوانده و حکومت فدرال را به تلاش برای تضعیف حکومت منتخب ایالتی متهم کرده است. این حزب همچنین اعلام کرده است که تصمیم حکومت مرکزی را از راه قانونی به چالش خواهد کشید.

پیش از این، فیصل‌کریم کندی، والی خیبرپختونخوا، نیز روز دوشنبه مدعی شد که سیاست‌های امنیتی و سیاسی این ایالت در گذشته به‌جای اسلام‌آباد، از کابل، قندهار و جلال‌آباد تعیین می‌شد. او گفت که به ناهماهنگی میان نهادهای ایالتی و حکومت مرکزی پایان خواهد داد.

عمران خان، نخست‌وزیر پیشین پاکستان و حزب تحریک انصاف همواره بر حل مسئله شبه‌نظامیان از راه گفت‌وگو تأکید کرده‌اند. این رویکرد، به‌ویژه در قبال تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی)، با انتقاد حکومت فدرال و مقام‌های نظامی پاکستان روبه‌رو شده است. منتقدان، حزب تحریک انصاف را به مماشات با شبه‌نظامیان و سهل‌انگاری در مبارزه با تروریسم متهم می‌کنند، اما این حزب اتهامات را رد کرده است.

روابط عمران خان و حزب تحریک انصاف با ارتش پاکستان نیز پس از برکناری او از نخست‌وزیری در سال ۲۰۲۲ به‌شدت تیره شده است. عمران خان از اسد ۱۴۰۲ در زندان به سر می‌برد و شمار زیادی از رهبران و هواداران حزب او نیز بازداشت شده‌اند.

عمران خان و حزبش پرونده‌های قضایی علیه خود را سیاسی می‌دانند و ارتش را به دخالت در سیاست و تلاش برای حذف تحریک انصاف متهم می‌کنند. اما، مقام‌های نظامی پاکستان این اتهامات را رد کرده‌اند.

ایران و هند حملات به عربستان و کشتی‌های تجاری را بررسی کردند

۲۲ میزان ۱۴۰۵، ۱۲:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

مشاور امنیت ملی هند و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، در تماس تلفنی، حملات اخیر به عربستان و کشتی‌های تجاری را بررسی کردند. این تماس هم‌زمان با تشدید جنگ یمن و آمادگی پاکستان برای اعزام نیرو به عربستان انجام شد.

سفارت ایران در هند می‌گوید اجیت دوال، مشاور امنیت ملی هند و محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران درباره تحولات منطقه، مسائل بین‌المللی و موضوع‌های مشترک دو کشور تبادل نظر کردند.

این تماس در میانه دور تازه جنگ در یمن انجام شده است. نیروهای حکومت یمن با پشتیبانی عربستان علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران می‌جنگند و حوثی‌ها نیز حملات موشکی و پهپادی خود به عربستان را افزایش داده‌اند.

میدان‌های هوایی و تأسیسات مهم عربستان از هدف‌های این حملات بوده‌اند.

عربستان روز سه‌شنبه، ۲۱ میزان، مخازن نفت نزدیک صنعا را بمباران کرد و از رهگیری موشک‌هایی به سوی ظهران خبر داد.

پاکستان و ترکیه نیز برای حمایت نظامی از عربستان آماده می‌شوند. نمایندگان این دو کشور در نشست ۱۳ میزان در ریاض با مقام‌های سعودی توافق کردند نیروها و تجهیزات مورد توافق را به‌سرعت در عربستان مستقر کنند.

بیانیه مشترک این نشست می‌گوید سه کشور اجرای تعهدهای دفاعی خود را آغاز می‌کنند تا آمادگی بیشتری برای مقابله با تهدیدها علیه عربستان داشته باشند.

پیمان دفاعی مکه در اسد امسال میان پاکستان، ترکیه و عربستان امضا شد. این پیمان، حمله به هر یک از سه کشور را حمله به همه آن‌ها می‌داند. ترکیه گفته است کمک‌هایش به عربستان دفاعی خواهد بود و در عملیات تهاجمی شرکت نمی‌کند.

پاکستان هم گزارش مشارکت جنگنده‌هایش در حمله به حوثی‌ها را رد کرده است. وزارت اطلاعات این کشور در ۱۶ میزان، گزارش نیویارک‌تایمز درباره استفاده از هواپیماهای پاکستانی علیه حوثی‌ها را «جعلی و ساختگی» خواند.

احمد شریف چودری، سخنگوی ارتش پاکستان، گفته است نیروهای این کشور از چند دهه پیش در عربستان حضور دارند. او درباره شمار نیروها و ماموریت مشخص آنان توضیحی نداد و مشارکت پاکستان در عملیات داخل یمن را نیز تایید نکرد.

ایران پیش‌تر درباره مداخله نظامی پاکستان و ترکیه در یمن هشدار داده بود. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعزام شمار زیادی از نیروهای پاکستانی به عربستان گفت امیدوار است این گزارش درست نباشد. به گفته او، مداخله در یمن می‌تواند پیامدهای نامطلوبی برای منطقه داشته باشد.

در حملات اخیر به عربستان یک شهروند هندی نیز کشته شده است. وزارت خارجه هند حملات به غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی عربستان را محکوم کرد و خواهان توقف فوری آن شد.

همزمان، در ۱۹ میزان، به دو نفتکش حامل خدمه هندی در منطقه تنگه هرمز و نزدیک سواحل عمان نیز حمله شد. نفتکش «پترو دلفین» در نزدیکی عمان هدف حمله پهپادی قرار گرفت. از ۱۱ خدمه هندی این کشتی، ۹ نفر نجات یافتند و دو نفر مفقود شدند.

نفتکش «والترا» هم در تنگه هرمز با پرتابه‌ای ناشناس هدف قرار گرفت و آتش گرفت. مقام‌های هند گفتند هر ۱۱ خدمه هندی آن سالم هستند. وزارت خارجه هند این حملات را محکوم کرد و گفت سفارت این کشور در مسقط برای کمک به خدمه و یافتن افراد مفقودشده با مقام‌های عمان همکاری می‌کند.

جمهوری اسلامی برای تشدید حملات به کشتی‌ها پیش از انتخابات امریکا تاکتیک عوض می‌کند

۲۲ میزان ۱۴۰۵، ۱۲:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دو مقام ارشد ایرانی به خبرگزاری رویترز گفتند که تهران با تغییر تاکتیک‌های حمله به کشتی‌ها در تنگه هرمز و گسترش دامنه عملیات، می‌کوشد قیمت نفت را بالا نگه دارد و بر انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا تاثیر بگذارد.

این دو مقام ایرانی که نامشان در گزارش ذکر نشده، گفتند که راهبرد تازه شامل تغییر نوع و آهنگ حملات به شناورهایی است که از نظر تهران محدودیت‌های وضع‌شده برای عبور از تنگه هرمز را نقض می‌کنند.

به گفته یکی از آن‌ها، اجرای تاکتیک‌های تازه از حدود ۱۰ روز پیش آغاز شده و شمار حملات به این کشتی‌ها افزایش یافته است.

یکی از این مقام‌ها هدف را «ناکام گذاشتن تلاش‌های امریکا و متحدانش برای پایین آوردن قیمت جهانی نفت» توصیف کرد.

آن‌ها گفتند تصمیم اتخاذ این راهبرد در بالاترین سطوح رهبری حکومت ایران گرفته شده و در سراسر ساختار حاکمیت درباره آن هماهنگی کامل وجود دارد، اما از ارائه جزییات بیشتر خودداری کردند.

جمهوری اسلامی از زمان آغاز حملات امریکا و اسرائیل، کوشیده است با محدود کردن عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز، بر واشنگتن فشار وارد کند.

پیش از جنگ اخیر، حدود یک‌پنجم تجارت جهانی نفت و گاز طبیعی مایع‌شده از این آبراه می‌گذشت.

به گزارش رویترز، تهدیدها و حملات نیروهای نظامی جمهوری اسلامی رفت‌وآمد کشتی‌ها را به‌شدت کاهش داده و قیمت نفت را بالا برده است؛ هرچند انتقال بخشی از نفت از این مسیر همچنان ادامه دارد.

تایید تغییر تاکتیک

یک مقام نظامی امریکایی که به شرط ناشناس ماندن با رویترز گفت‌وگو کرد، تغییر یکی از تاکتیک‌های حکومت ایران را تایید کرد.

به گفته او، پس از نابودی بخش بزرگی از توان راداری ایران در حملات امریکا، سپاه پاسداران استفاده از دیده‌بان‌های غیرمسلح سوار بر قایق‌های کوچک را برای شناسایی اهداف احتمالی، از جمله شناورهای نیروی دریایی امریکا، آغاز کرده است.

این مقام گفت نیروهای امریکایی هفته گذشته تشخیص دادند دیده‌بان‌های ایرانی از یک لنج، موقعیت اهداف را به سپاه پاسداران اطلاع می‌دهند.

به روایت این مقام نظامی، نیروهای امریکا پس از دستور تخلیه به سرنشینان، لنج را منهدم کردند و این رویداد تلفاتی نداشت. رویترز نوشت این حادثه پیش‌تر گزارش نشده بود.

این مقام امریکایی در عین حال گفته است که جمهوری اسلامی نتوانسته مانع افزایش صادرات نفت از تنگه هرمز شود.

به گفته او، تهران پس از آسیب گسترده به نیروی دریایی‌اش، مایل نیست قایق‌های تندروی باقی‌مانده را به خطر بیندازد.

داده‌های مستقل مورد استناد رویترز نشان می‌دهد حملات به کشتی‌های تجاری در روزهای اخیر به بالاترین سطح از زمان آغاز جنگ رسیده است.

بر پایه تحلیل منابع امنیت دریایی و گزارش‌های ثبت‌شده در مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا، در ۴۸ ساعت منتهی به این گزارش دست‌کم پنج رویداد مرتبط با نفتکش‌ها و دیگر کشتی‌های تجاری در محدوده تنگه هرمز ثبت شده که حملات پهپادی نیز در میان آن‌ها بوده است.

داده‌های سازمان بین‌المللی دریانوردی نیز نشان می‌دهد این میزان تقریبا با آهنگ حملات در روزهای سوم تا پنجم اکتبر برابری می‌کند.

یک منبع امنیت دریایی به رویترز گفته است که افزایش آهنگ حملات «عمدی» به نظر می‌رسد.

گسترش عملیات به آب‌های دورتر

دو مقام ایرانی همچنین گفتند تهران قصد دارد دامنه عملیات خود را از تنگه هرمز به دریای عمان و آب‌های دورتر گسترش دهد.

به نوشته رویترز، تحلیل گزارش‌های مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا و شرکت‌های امنیت دریایی نشان می‌دهد این روند ممکن است آغاز شده باشد.

این گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن کشتی‌ها در آب‌های نزدیک سواحل قطر و امارات متحده عربی در روزهای اخیر حکایت دارند.

مقام دوم ایرانی گفت تهران اجازه نخواهد داد دونالد ترامپ پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای قیمت نفت را پایین بیاورد.

او این رویارویی را به «بازی شطرنج» تشبیه کرد و گفت: «درست وقتی فکر می‌کنند به نقطه‌ای نزدیک می‌شوند که قیمت‌ها کاهش خواهد یافت، آن‌ها را از آن نقطه دور می‌کنیم.»

این مقام افزود شناورهایی که محدودیت‌های جمهوری اسلامی را نقض کنند، «هیچ‌جا، حتی بیرون از تنگه هرمز» در امان نخواهند بود.

جنگ و هزینه ماهانه سه میلیارد دالری آن، به نوشته رویترز، به یکی از مسائل اصلی کارزار انتخابات میان‌دوره‌ای امریکا تبدیل شده است. انتخاباتی که کنترول کانگرس را تعیین خواهد کرد.

انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده امریکا در ۳ نوامبر ۲۰۲۶ برابر با ۱۲ عقرب ۱۴۰۵ برگزار می‌شود.

ترامپ گفته است پیش از رای‌گیری بار دیگر به ایران حمله نخواهد کرد، هرچند گزینه‌های بعدی را بررسی می‌کند.

امریکا هم‌زمان محاصره دریایی بنادر ایران را ادامه داده و تحریم‌ها را گسترش می‌دهد تا تهران را برای دستیابی به توافقی به‌منظور پایان درگیری تحت فشار بگذارد.

دو مقام ایرانی گفتند تهران به سوی وضعیتی پیش می‌رود که هیچ شناور ناقض محدودیت‌هایش نتواند از تنگه عبور کند.

یکی از آن‌ها گفت: «به‌زودی تنگه کاملا بسته خواهد شد.»

مرکز مشترک اطلاعات دریایی، تحت هدایت نیروی دریایی امریکا، در گزارش اخیر خود سطح تهدید علیه کشتیرانی تجاری در تنگه هرمز را همچنان «شدید»، یک پله پایین‌تر از بالاترین درجه تهدید، ارزیابی کرد.

این مرکز از تداوم حملات، تلاش برای حمله و اقدامات ایذایی سپاه پاسداران، از جمله پرواز پهپادها، زیر نظر گرفتن هدفمند کشتی‌های تجاری و تماس‌های رادیویی گاه‌به‌گاه خبر داد.

پنتاگون و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تا زمان انتشار گزارش رویترز، به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر پاسخ ندادند.