برخی خبرنگاران از تصمیم بی‌بی‌سی در مورد انتخاب کارتر برای مصاحبه با اشرف غنی انتقاد کردند

برخی خبرنگاران افغان و خارجی تصمیم بی‌بی‌سی در باره انتخاب جنرال نیک کارتر، لوی درستیز سابق ارتش بریتانیا برای مصاحبه با اشرف غنی، رئیس جمهور پیشین فراری افغانستان را زیر سوال برده اند. آنها به رابطه دیرینه این دو اشاره می‌کنند که اصل بیطرفی در مصاحبه را زیر سوال می‌برد.

مجیب مشعل، مسئول دفتر روزنامه نیویارک تایمز در جنوب آسیا، در توییتر نوشت که اشرف غنی و جنرال کارتر باهم روابط دیرینه داشته و این موضوع روی بیطرفی مصاحبه کننده تاثیرگذار است.

او تصمیم بی‌بی‌سی را در این مورد زیر سوال برده، گفت: «آیا کسی در بی‌بی‌سی از سابقه روابط این دو مرد آگاه بود و آیا تصور می‌شد که کارتر می تواند در مصاحبه خود بیطرف عمل کند؟»

او به عذرخواهی دیروز بی‌بی‌سی از مخاطبانش برای نقض اصل بیطرفی به خاطر دعوت یک مهمان اشاره می‌کند. بی‌بی‌سی دیروز پذیرفت که سوابق مهمانی را که برای اظهارنظر در مورد محاکمه یک چهره مشهور در یکی از برنامه‌ها دعوت شده بود، بررسی نکرده بود و اصل بی طرفی بی‌بی‌سی با دعوت این مهمان به علت روابط نزدیک او با آن با چهره جنجالی، نقض شده است.

بلال سروری، خبرنگار افغان نیز در توییتر خود مدعی شد که «جنرال کارتر قبل از ۱۵ آگست با اشرف غنی دستکم دو ساعت روزانه گپ می‌زد و به او مشوره می‌داد.»

لین اودانل، خبرنگار و نویسنده مجله فارن پالیسی، چالشی نبودن مصاحبه کارتر با غنی را مهم دانسته و این مصاحبه را در حد یک «محاوره» توصیف نموده است.

او در توییتر نوشت که این مصاحبه را «باید یک محاوره میان فرمانده پیشین ارتش بریتانیا و رئیس جمهور سابق افغانستان خواند. دو مرد ناکام که با خود فریبی به دنبال یافتن میراث[نیک] از خود بودند. چه شرم آور.»

این نگرانی از اصل بیطرفی از آن رو مطرح می‌شود که یک مصاحبه به خاطر منافع مشترک مصاحبه گر و مصاحبه شونده، می‌تواند در خدمت فریب افکارعمومی، تحریف واقعیت‌ها و کم ساختن فشارها و انتقادات عمومی قرار گیرد.