انعامالله سمنگانی، معاون سخنگوی طالبان در توییترش به نقل از وزارت صحت این گروه نوشت در مجموع ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان در برابر ویروس کرونا واکسینه شدهاند که از این تعداد، ۳ میلیون ۲۰۰ هزار نفر، پس از به قدرت رسیدن طالبان (در میانه ماه آگست) واکسین دریافت کردهاند.
به این ترتیب، به ادعای طالبان، حکومت قبلی افغانستان از ابتدای عملیات واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹ در ماه فبروری گذشته، تا زمان فروپاشی، به یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر واکسین زده است.
ادعای دو برابر واکسیناسیون در زمان کمتر از حکومت قبل در حالی مطرح میشود که تاکنون گزارش خاصی از تجمع مردم برای دریافت واکسین کرونا در افغانستان تحت کنترل طالبان منتشر نشده، بلکه بیشترین تجمعاتی که تصویر آنها منتشر میشود، از ازدحام مردم برای دریافت کمک خوراکی و پاسپورت برای خروج از کشور است.
معاون سخنگوی طالبان همچنین نوشت که در کل بیش از ۱۵۰ هزار نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که از این میان بیش از ۱۰ هزار نفر آنها در پنج ماه گذشته ثبت شدهاند.
آقای سمنگانی افزوده که بیش از شش هزار و ششصد بیمار مبتلا به کووید۱۹ در شفاخانههای کشور بستری شدهاند.
این در حالی است که بر اساس گزارشها شمار زیادی از مراکز درمان کرونا بهدلیل کمبود امکانات از زمان بهقدرت رسیدن طالبان بسته شدهاند و شمار زیادی از کارمندان صحی بهدلیل پرداخت نشدن معاش، کارشان را ترک کردهاند.
در تحولی دیگر، وزارت خارجه هند گفته است که ۵۰۰ هزار دُز واکسین کرونا به افغانستان کمک کرده و قرار است در هفتههای آینده به همین مقدار دز واکسین کرونا تحویل این کشور بدهد.
هند وعده کمک یک میلیون دز واکسین به افغانستان را داده بود و تازهترین محموله واکسین این کشور به شفاخانه اندرا گاندی در کابل سپرده شده است.
وزارت صحت هند اعلام کرده است که از ماه دسامبر ۱.۶ تن محموله دارویی از طریق سازمان صحی جهان به افغانستان کمک کرده است.