به گزارش روزنامه دان معید یوسف رهبری یک "گروه بینالوزارتی افغانستان" را به عهده دارد که هدف آن ساماندهی کمکهای بشردوستانه و اقتصادی پاکستان به افغانستان و کمک به حکومت طالبان در مبارزه با چالشهای مهم پیش روی این گروه است.
مقامهای مرتبط با این گروه بینالوزارتی گفتند هدف از این سفر بررسی نیازهای بشردوستانه، اقتصادی و عمرانی افغانستان در بخشهای مختلف است.
این هسته در هفتههای گذشته روی طرحهای کمک به افغانستان کار کرده است.
به گزارش روزنامه دان، بخشهای اصلی همکاری پاکستان با افغانستان زمینههای صحت، آموزش عالی، فراهم سازی کمکهای بشردوستانه و ارتقای سطح تجارت را شامل میشود.
حدود یک ماه پیش هیات از طرف طالبان به اسلامآباد رفت که در آن وزیران صحت، تحصیلات عالی، مالیه و تجارت این گروه شامل بودند. انتظار میرود در سفر مشاور امنیت ملی پاکستان به کابل بحث روی این موضوعات نهایی شود.
به نوشته روزنامه دان، یک چالش کلیدی برای طالبان فرار منابع انسانی از افغانستان است.
مقامهای پاکستانی میگویند اسلامآباد تلاش دارد فرصتهای را برای مهاجران آموزش دیده افغان در پاکستان فراهم کند تا در بخش دولتی و خصوصی خلاء منابع انسانی را پر کنند.
این روزنامه در ادامه نوشته است که سفر معید یوسف به کابل در زمانی انجام میشود که تنش مرزی میان دو کشور بالا گرفته است.
در هفتههای گذشته ویدیوهای در شبکههای اجتماعی دست بهدست که نشان میدهد جنگجویان طالبان بخشی از حصار سیم خاردار در امتداد مرز را تخریب میکنند و میگویند این حصار در داخل خاک افغانستان کشیده شده است.
شیخ رشید، وزیر داخله پاکستان روز جمعه گفت که باقی مانده حصارکشی مرز با موافقت افغانستان تکمیل میشود. او گفت: "آنها (طالبان) برادران ما هستند."
در اوایل ماه جاری، جنرال بابر افتخار، مدیرکل روابط عمومی استخبارات پاکستان گفته بود که حصارکشی مرز پاکستان و افغانستان مطابق برنامه ادامه مییابد و گفته بود که در حین نصب این حصار، خون سربازان پاکستانی ریخته شده است.
او در راولپندی گفته بود که حصارکشی مرز ۹۴ درصد تکمیل شده است و بقیه کار حصارکشی نیز تکمیل خواهد شد.
روزنامه دان سفر معید یوسف را فرصتی برای بررسی مرز نزدیک به ۲۶۰۰ کیلومتری افغانستان و پاکستان عنوان کرده است.