سفارت پاکستان در کابل: منظور عمران خان از اعزام نیروی انسانی، استفاده از مهاجران افغان بود

یکشنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۶

سفارت پاکستان در کابل به افغانستان اینترنشنال گفت منظور عمران خان از اعزام نیروی انسانی برای کمک به حکومت‌داری طالبان، استفاده از ظرفیت مهاجران آموزش‌دیده افغان است.

نخست‌وزیر پاکستان دستور داده است که برای جلوگیری از بحران اقتصادی، نیروی انسانی مسلکی به افغانستان فرستاده شود.

عمران خان روز جمعه گذشته در سومین نشست "کمیته اپکس" به حکومت کشورش دستور داد برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان، به این کشور نیروی انسانی مانند متخصصان طب، فناوری معلوماتی (آی‌تی)، امور مالی و حسابداری به افغانستان بفرستد.

سفارت پاکستان در پاسخ به پرسش افغانستان اینترنشنال در این باره نوشت: پاکستان در حال بررسی برنامه‌های پیشنهادی برای استفاده از ظرفیت آن عده از مهاجران افغان است که در حرفه‌های مختلف آموزش دیده‌اند تا به آن‌ها فرصت داده شود در بخش‌های دولتی و خصوصی افغانستان خدمت کنند.

به باور سفارت پاکستان در کابل، این کار به پر کردن شکاف در سرمایه انسانی که افغانستان تحت سیطره طالبان با آن رو به‌روست، کمک خواهد کرد.

اظهارات عمران خان با موج گسترده‌ای از انتقاد در میان سیاستمداران افغانستان، رسانه‌ها و کاربران شبکه‌های اجتماعی در این کشور روبرو شد.

برخی سیاست‌مداران افغانستان، از جمله امرالله صالح، معاون رییس‌جمهور پیشین و ناهید فرید، عضو پارلمان سابق این کشور، دستور نخست‌وزیر پاکستان برای اعزام نیروی انسانی به افغانستان را، حرکتی در راستای تکمیل روند "اشغال افغانستان" خواندند.

در پی این واکنش‌ها، سخنگوی طالبان هم از حکومت پاکستان تشکر کرد و گفت افغانستان به اندازه نیاز نیروی انسانی مسلکی دارد.

حامد کرزی رییس‌جمهور اسبق افغانستان هم در موضعی نسبتاً همسو با طالبان گفت افغانستان صدها هزار دختر و پسر تحصیل‌کرده در رشته‌های مسلکی دارد و نیازی به وارد کردن نیروی انسانی از خارج نیست.

روزنامه نیویورک تایمز پیشتر گزارش داده بود که طالبان با گذشت پنج ماه تسلط بر افغانستان هنوز با چالش‌ حکومتداری دست و پنجه نرم می‌کنند و کمبود کارمند و نیروی اداری یکی از مشکلات عمده این گروه است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.