در صورتی که امانوئل ماکرون بتواند دوباره به کرسی ریاست جمهوری دست یابد، پس از ژاک شیراک در سال ۲۰۰۲ به دومین رئیسجمهوری بدل خواهد شد که مجدداً در انتخابات پیروز میشود.
رقبای او شامل سیاستمدارانی از حزب چپ کمونیست تا سیاستمدارن ضد مهاجرت در حزب راست افراطی را شامل میشود.
ناظران میگویند به احتمال زیاد انتخابات به مرحله دوم کشیده خواهد شد.
در صورتی که در دور اول انتخابات هیچ نامزدی نتواند به پیروزی قطعی دست یابد، دو نامزدی که بیشترین آرای انتخابات روز یکشنبه را به دست آورند، در دور دوم و نهایی انتخابات در ۲۴ اپریل با همدیگر رقابت خواهند کرد.
دوازده نامزد وارد رأیگیری رسمی شدهاند. از جمله هفت نامزدی که در آخرین انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در سال ۲۰۱۷ نیز شرکت کرده بودند.
یک سوم نامزدان ریاست جمهوری را زنان تشکیل میدهد.
مارین لوپن نامزدی که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ با امانوئل مکرون رقابت کرده بود، دوباره در میان دوازده نامزد انتخابات حضور دارد.
ژان لوک ملانشون، فیلیپ پوتو و ناتالی آرتو از احزاب چپ و یکلاس دوپون آگنان از جناح راست ناسیونالیست نیز وارد رقابت شدهاند. نام ژان لاسال، از جناح راست میانه نیز در میان نامزدان دیده میشود.
افرادی که در بالا نام برده شد در انتخابات قبلی ریاست جمهوری فرانسه نیز با امانوئل مکرون رقابت کرده بودند، در کنار این افراد نامهای جدیدی در انتخابات پیش رو اضافه شده است.
از جمله اریک زمور، کارشناس سابق تلویزیون از جناح راست افراطی، والری پکرس از جناح محافظهکار، آن هیدالگو، شهردار سوسیالیست پاریس، یانیک جادوت از حزب سبزها و فابین روسل، نامزد حزب کمونیست.
تمام فرانسویهایی که بیشتر از ۱۸ سال سن دارند و در فهرست انتخابات ثبت نام کرده باشند، واجد شرایط رأیدهی دانسته میشوند.
اکثر رأیدهندگان تا ۴ مارچ فرصت داشتند تا در انتخابات ثبت نام کنند. رأیدهندگان شامل کسانی هم هستند که اخیراً توانستهاند شهروندی فرانسوی را بگیرند یا آنهایی که به تازگی سالروز تولد ۱۸سالگیشان را جشن گرفتهاند.
امشب و فردا فرانسه شاهد لحظات پر تب و تابی خواهد بود. فردا، یکشنبه، رأیدهندگان به مرکز رأیگیری تعیین شده خود مراجعه خواهند کرد و رأیشان را برای تعیین سرنوشتشان به صندوق خواهند ریخت.