شماری از شهروندان دو تابعیتی افغان-فرانسوی از نگرانی‌‌ها و امیدهای خود در سایه انتخابات فرانسه حرف می‌زنند.

شماری از شهروندان افغان-فرانسوی به افغانستان اینترنشنال می‌گویند روز یکشنبه با شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری سعی کردند در تعیین سرنوشت سیاسی فرانسه سهم بگیرند.

در طول سال‌های گذشته پس از شدت گرفتن جنگ و بی‌ثباتی در خاورمیانه سیلی از مهاجرین سوری، عراقی، تونسی، آفریقایی و افغانستانی به اروپا سرازیر شده‌اند.

با گذشت چندین سال، شماری از افغان‌های مقیم فرانسه توانسته‌اند با دریافت شهروندی فرانسه، واجد شرایط رأی‌دهی در این کشور شناخته شوند.

همزمان با نگرانی‌ها از قدرت‌ گرفتن تدریجی احزاب راست افراطی، افغان‌های دو تابعیته در فرانسه تلاش می‌کنند با مشارکت در انتخابات در مقابل قدرت‌گیری ایده‌های افراطی مهاجرستیز بایستند.

مِد عوض، از افرادی است که برای اولین بار در فرانسه به پای صندوق رأی می‌رود. او می‌گوید با اینکه در ایران به دنیا آمده و در آن کشور بزرگ شده، همیشه از داشتن حق رأی محروم بوده و پس از آن در افغانستان هم به خاطر اوضاع متشنج سیاسی نتوانسته به معنای واقعی دموکراسی را تمرین کند.

مد می گوید امروز حق تصمیم‌گیری در جامعه‌ای را یافته که در آن زندگی می‌کند و این موضوع به او احساس خوبی می‌دهد.

انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه از زمانی به موضوعی مهم در بین گروه‌های مهاجرین در فرانسه تبدیل شد که تعدادی از کاندیداهای راست‌گرا چون ماری لوپن و اریک زمور از جناح راست‌گرای افراطی موضوع مهاجرت را در برنامه‌های انتخاباتی خود برجسته کردند.

اسماعیل پاینده، ریاست کمیته پشتیبانی از افغان‌ها می‌گوید سیاست خارجی که کاندیداها در برنامه‌های انتخاباتی خود به آن می‌پردازند، یک مساله مهم است و بر انتخاب او تأثیر می‌گذارد.

از نظر او دیدگاه‌های افراطی برخی از نامزدان ریاست‌جمهوری به مسأله مهاجرین از این جهت قابل نقد است که برخی از قدرت‌های جهانی با مداخله و قدرت‌طلبی بسیاری کشورها را به حوزه ناامن تبدیل کرده‌اند و حالا از بحران مهاجرت شاکی هستند.

او به چشم‌انداز انسانی در برنامه‌های نامزدان توجه دارد و می‌‌گوید که نامزدی را انتخاب خواهد کرد که تنها به اهداف ملی فرانسه فکر نکند و به کاهش تشنج و جنگ در سایر کشورها نیز بیندیشد.

گفته می‌شود که در حال حاضر هشت میلیون مهاجر در فرانسه زندگی می‌کنند.

اغلب مهاجرین از کشورهای الجزایر، تونس، مراکش و آفریقا به فرانسه آمده‌اند.

کاندیداهای ریاست‌جمهوری فرانسه تلاش کرده‌اند تا با مطرح کردن موضوعات محوری دیگری چون بالا رفتن هزینه‌های زندگی، تأمین انرژی و قدرت خرید حمایت کسب کنند.

زکیه حقجو، ساکن شهر استراسبورگ می‌گوید که از سیاست‌های اقتصادی ایمانوئل مکرون استقبال می‌کند و از ترس اینکه ماری لوپن رأی نیاورد در این انتخابات شرکت خواهد کرد.

او که تا حال شاهد برگزاری سه انتخابات ریاست جمهوری در فرانسه بوده است، می‌‌گوید که برای او اهمیت دارد که رئیس‌جمهور زمینه‌های یک دولت مرفه را برای شهروندان فرانسه فراهم کند.

اظهارات مهاجرستیزانه از سوی کاندیداهای راست‌گرای فرانسه باعث انتقاد گروه‌های سیاسی چپ شده است.

ایجاد یک فرانسه‌ای برای همه که در آن افرادی از طبقات مختلف اجتماعی از نژادهای مختلف به طور مساوی حق زندگی داشته باشند، از موضوعاتی هستند که برخی کاندیداهای چپی و سوسیال بر آن تأکید کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

نگاه ژرف
خبرها
بحث روز
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها