خانم پتن در جلسهای در سازمان ملل با اشاره به جنگهای جدید در اوکراین و ایتوپیا گفت: «هر موج جدید جنگ به تراژدیهای انسانی، از جمله [تجاوزجنسی] دامن میزند که یک جنایت جنگی خیلی قدیمی است که کمتر در مورد آن صحبت شده و محکوم گردیده است.»
نماینده ویژه سازمان ملل به اعضای جلسه گفت که موارد این نوع تجاوز جنسی نسبت به سال گذشته «افزایش قابل ملاحظه» داشته است.
دفتر او در گزارش ۲۰۲۱ خود، دستکم ۳۲۹۳ قضیه تایید شده تجاوز جنسی از سوی نیروهای جنگی و امنیتی را در ۱۸ کشور جهان ثبت کرده است که نسبت به سال ۲۰۲۰ میلادی، ۸۰۰ مورد بیشتر است.
پتن گفت که ۹۷ درصد کسانی که مورد تجاوز قرار گرفتند، زنان و دختران اند، اما در این میان ۸۳ قضیه مربوط به مردان و پسران نیز میشود که در بازداشتگاهها مورد تجاوز قرار گرفته اند.
در این مجلس، نادیه مراد، برنده جایزه نوبل که یکی از قربانیان تجاوز جنسی جنگجویان داعش در عراق است، در سخنرانی خود گفت که هنوز تمام زنان ایزدی که از سوی داعش به اسارت گرفته شدند، آزاد نشده اند.
داعش در سال ۲۰۱۴ زنان ایزدی عراق را به اسارت گرفت که بعداً در بازار برده فروشی در قلمرو تحت کنترول این گروه مورد خرید و فروش قرار گرفتند و جنگجویان داعش بارها به آنان تجاوز کردند.
خانم مراد گفت که هشت سال پس از آن حادثه، هنوز هم ۲۸۰۰ زن و کودک ایزدی در اختیار اعضای این گروه تروریستی قرار دارند.
نادیه مراد در این جلسه از طرح جدیدی به نام «دستورالعمل مراد» برای مستندسازی موارد تجاوز جنسی در جریان منازعات یاد کرد که با حمایت بریتانیا و نهاد شورای امنیت به وجود آمده است.
این دستورالعمل به روزنامهنگاران، بازرسان و دیگران کمک میکند که چگونه خشونتهای جنسی ناشی از منازعات را مستندسازی و تحقیق کنند.