

سازمان عفو بینالملل میگوید حمله به نمازگزاران هزاره در مزار شریف میتواند جنایت علیه بشریت باشد.
این سازمان گفته به نظر میرسد این حمله بخشی از یک حمله گسترده یا سیستماتیک علیه غیرنظامیان هزاره باشد.
روز پنجشنبه در انفجار قوی در مسجد شیعیان در مزار شریف ۳۱ نفر کشته شدند.
دو روز پیش از انفجار مزار شریف، در منطقه هزارهنشین دشتبرچی در غرب شهر کابل نیز در حمله به یک مکتب و یک مرکز آموزشی هزارهها به گفته مردم محل حدود ۳۰ دانشآموز کشته و شمار بیشتری دیگر زخمی شدند.
سازمان عفو بینالملل روز جمعه در یک رشته توییتی گفت که روند نگران کنندهای از حملات وجود دارد که به طور خاص جامعه هزاره را در سراسر افغانستان هدف قرار میدهد. به گفته این سازمان، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، چندین حمله هدفمند بر هزارهها صورت گرفته است.
سازمان عفو بینالملل از جمله به حملات اکتبر ۲۰۲۱ بر مساجد شیعیان در شهرهای قندوز و قندهار اشاره میکند که در آن دستکم ۱۳۵ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر زخمی شدند. مسئولیت حمله روز پنجشنبه در مزار شریف و حملات ماه اکتبر در قندوز و قندهار را داعش بر عهده گرفته است.
این سازمان میگوید این روند حملات به وضوح نشان میدهد که حکومت پیشین افغانستان و اکنون طالبان در محافظت از جامعه هزاره شکست خوردهاند.
اعتراضات در کابل
در اعتراض به حملات اخیر، روز جمعه شماری از شهروندان غرب کابل به خیابان آمدند. هرچند این راهپیمایی مسالمتآمیز از سوی طالبان سرکوب شد.
معترضان که بیشتر آنها زنان و مردان جوان بودند، شعار میدادند "نسلکشی هزارهها را متوقف کنید"، "ما عدالت میخواهیم"، "هزاره بودن جرم نیست" و به" چه جرمی ما را میکشید".
این حملات موجی از واکنشها در داخل و خارج از افغانستان را بهدنبال داشت.
کاربران شبکههای اجتماعی پنجشنبه شب کارزاری با هشتگ انگلیسی به نسلکشی هزارهها پایان دهید راهانداختند.
تا زمان نشر این خبر با هشتگ #StopHazaraGenocide حدود ۱۶۰ هزار توییت شده است.
در کنار درخواست سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل در مورد پیگیری و مجازات عاملان این حملات، روز گذشته شماری از فعالان حقوق بشر افغانستان نیز با انتشار نامهای خواستار برگزاری جلسه شورای امنیت برای "اقدامات پیشگیرانه" و حفاظت از مردم هزاره در معرض "نسلکشی" شدند.