بحران کمبود غذا در جهان؛ باشندگان ولایت‌های جنوبی از قاچاق گندم به پاکستان نگران اند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۹

همزمان با آغاز فصل گندم درو در ولایت‌های جنوبی افغانستان، فعالان مدنی و باشندگان این ولایت‌ها از قاچاق گندم به پاکستان ابراز نگرانی کرده‌اند.

به تازه‌گی ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که ده‌ها لاری پر از بوجی‌های گندم را در مرز افغانستان و پاکستان نشان می‌دهد.

در یکی از ویدیوهای منتشر شده، فردی که تصویر را ضبط کرده می‌گوید: "مردم ما از گرسنگی می‌میرند، اما این‌همه گندم به پاکستان قاچاق می‌شود."

به دنبال نشر گسترده این ویدیو در شبکه‌های اجتماعی، فعالانی مدنی قندهار و هلمند از بازرگانان و طالبان خواستند جلو قاچاق گندم به پاکستان را بگیرند.

ملا هدایت‌الله بدری، سرپرست وزارت مالیه طالبان با انتشار یک فایل صوتی از همه گمرک‌های افغانستان خواسته که جلو قاچاق گندم از مسیرهای رسمی و قاچاقی به خارج از کشور را بگیرند.

در این نوار صوتی، سرپرست وزارت مالیه طالبان تأیید کرده است که همزمان با آغاز فصل درو گندم "بعضی از مردم تلاش می‌کنند که گندم را به پاکستان، ایران یا جای دیگر انتقال دهند."

او در این نوار صوتی گفته: "به همه توصیه می‌کنم که اجازه ندهند یک دانه گندم هم به خارج از کشور منتقل شود."

افغانستان سالانه به حدود ۶.۳ میلیون تن گندم نیاز دارد.

هر سال بیش از ۴.۸ میلیون تن گندم مورد نیاز افغانستان در داخل این کشور تولید می‌شود و نزدیک به ۲ میلیون تن آرد و گندم مورد نیاز، از کشورهای آسیای میانه و پاکستان وارد می‌شود.

نگرانی‌های باشندگان جنوب کشور از قاچاق گندم به پاکستان در حالی اوج گرفته است که نگرانی از کمبود غذای ناشی از جنگ اوکراین بدل به یک معضل جدی جهانی شده است.

هند به عنوان بزرگترین صادرکننده گندم در جهان، روز شنبه صادرات گندم از این کشور را ممنوع اعلام کرد.

هند اعلام کرده است که امنیت غذایی هند به خطر افتاده و قیمت گندم در داخل این کشور افزایش یافته است. هند گفته موج گرمای سوزان در این کشور و جنگ اوکراین از عوامل اصلی افزایش قیمت گندم در این کشور است.

هند در حالی صادرات گندم را متوقف کرده است که بازارهای زراعتی جهانی به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین زیر فشار شدید قرار دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
بحث روز
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.