شهاب‌الدین دلاور: نشست انقره جلسه موثری نبود، تصمیم خاصی هم در موردشان نداریم

شنبه ۱۴۰۱/۰۲/۳۱

شهاب‌الدین دلاور، رئیس کمیسیون طالبان برای تماس با شخصیت‌های افغان در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد نشست انقره گفت: "پیام ما به همه افغان‌ها این است که می‌توانند به کشور برگردند و از امتیازات آن برخوردار شوند، اما نشست انقره، نه جلسه مهمی بود، نه ما تصمیم خاصی در مورد آن داریم."

خبرنگاری هم از رئیس این کمیسیون پرسید در صورتی که شرکت‌کنندگان نشست انقره، پیشنهاداتی به طالبان داشته باشند، آیا این گروه آنرا خواهد پذیرفت؟ او همچنین پرسید آیا گفتگویی با محمداشرف غنی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان در مورد بازگشت او به افغانستان در جریان است؟

شهاب‌الدین دلاور در پاسخ به این پرسش‌ها گفت: "فرمان عفو عمومی رهبر طالبان شامل همه افغان‌هایی است که در تقابل با امارت اسلامی قرار داشتند." با این حال او تأکید کرد که "نه با اشرف غنی و کس دیگری مذاکره‌ای صورت گرفته و نه نیازی به مذاکره وجود دارد."

از نظر آقای دلاور: "در افغانستان امنیت سرتاسری آمده، حاکمیت ملی اعاده شده و صلح بین‌الافغانی وجود دارد و فقط باید نظام تقویت شود."

رئیس کمیسیون طالبان برای تماس با افغان‌ها گفت از روز شنبه، ۳۱ ثور این کمیسیون به گونه رسمی کارش را آغاز کرد و در آینده نزدیک شمار زیادی از افغان‌ها از کشورهای مختلف به افغانستان بازخواهند گشت.

با این حال او از فرد خاصی که تصمیم دارد به افغانستان بازگردد نام نبرد.

در این نشست خبری خبرنگار فرانس‌پرس پرسید که اگر سیاسیون افغانستان به کشورشان بازگردند، آیا اجازه فعالیت سیاسی به آنها داده خواهد شد.

دلاور در پاسخ به او گفت: "هر شخصیت سیاسی باید برای تقویت امنیت سرتاسری و حاکمیت ملی کار کند." او تأکید کرد که در حال حاضر اولویت طالبان تأمین امنیت است.

رئیس کمیسیون طالبان برای بازگشت شخصیت‌های افغان آشکارا از سخن گفتن در مورد به رسمیت شناختن حق فعالیت سیاسی و مدنی پرهیز کرد.

طالبان کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان را ایجاد تا از شهروندان افغانستان که از کشورشان خارج شده‌اند دعوت کنند به این سرزمین بازگردند.

قبل از این تصور می‌شد که این کمیسیون زمینه‌های گفتگوی بزرگ میان سیاسیون را فراهم می‌کند تا در جرگه‌ای که به زودی قرار است این گروه در کابل برگزار کند، شرکت کنند.

حامد کرزی پیش از این گفته بود ایجاد این کمیسیون "یک گام نیک در راه تأمین صلح و ثبات دایمی" است.

تصور این بود که این کمیسیون زمینه‌های گفتگو و مصالحه بین طالبان و مخالفان این گروه را فراهم خواهد کرد.

پیش از این سخنگوی طالبان از برگزاری "مجمع افغان‌ها" برای گفتگو در مورد مسایل کلان سیاست افغانستان خبر داده بود.

تصور شایع در محافل سیاسی افغان این بود که این مجمع، جرگه‌ای خواهد بود که به مخالفان سیاسی طالبان فرصت خواهد داد تا در مورد تصمیم‌های سیاسی کشور سهم بگیرند.

با این حال شهاب‌الدین دلاور با صراحت گفت : "اگر احیانا لویه جرگه‌ای دایر شود در آن افغان‌هایی شرکت خواهند کرد که در زمینه تأمین امنیت و استقرار نظام موثر باشند."

شرکت‌کنندگان نشست انقره کی‌ها بود و چه تصمیمی گرفتند؟

نشست انقره جلسه گروهی از سیاسیون مخالف طالبان بود که سه‌شنبه‌‌شب، ۲۸ ثور در خانه مارشال عبدالرشید دوستم در انقره برگزار شده بود.

آنها در این جلسه در مورد چگونگی مبارزه علیه طالبان گفتگو کردند.

چهره‌هایی که در نشست انقره شرکت کرده‌اند به عنوان سیاستمداران حوزه مخالف طالبان شناخته می‌شوند.

این چهره‌ها پس از تسلط طالبان بر افغانستان، به خارج از کشور پناه بردند.

املاک و خانه‌های شماری از این سیاسیون از سوی طالبان ضبط شده و فرماندهان این گروه در آن به سر می‌برند.

شمار زیادی از این سیاسیون در مقاومت اول علیه طالبان در دهه هفتاد خورشیدی نقش برجسته داشتند.

شرکت‌کنندگان نشست انقره گفته‌اند حل بحران از طریق گفتگوهای سیاسی در اولویت است، اما "مبارزه مسلحانه تقویت خواهد شد، چون طالبان بدون فشار نظامی حاضر به صلح نمی‌شود."

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

وادی رقابت
سپړنه
خبرها
وادی رقابت

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.