زنان فعال افغان در اعتراض به حذف سیستماتیک زنان، خواستار ممنوعیت سفر مقامات طالبان شدند

فعالان «مجمع رهبران زن افغان» در دومین نشست خود در بروکسل خواستار ممنوعیت سفر مقامات طالبان از سوی کشورهای جهان شدند. آنان با نشر اعلامیه‌ای، تحمیل پوشش اجباری، منع شدن زنان از کار و بستن مکاتب دخترانه را حرکت طالبان به سوی حذف سیستماتیک زنان افغان از جامعه دانستند.

این فعالان می‌گویند که مطابق قطعنامه ۲۵۱۳ شورای امنیت سازمان ملل، طالبان نمایندگان مشروع دولت افغانستان نیستند و باید یک حکومت قانونی براساس انتخاب مردم افغانستان روی کار آید.

آنان در اعتراض به سیاست‌های تبعیض آمیز طالبان علیه زنان، از جامعه جهانی خواستند تا سفرهای بین‌المللی طالبان را ممنوع کند. به گفته آنان، طالبان به تعهدات خود عمل نکرده و حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و آزادی رسانه‌ها را نقض کرده‌ است.

۶۰ فعال زن در این نشست ۲ روزه در بروکسل، بر اشتراک زنان افغان در گفتگوها در مورد آینده افغانستان تاکید کردند.

ریاست این نشست را استلا رانر گروباسیچ، سفیر اتحادیه اروپا در امور زنان و توماس نیکلاسون، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان به عهده داشتند.

طیف وسیعی از زنان افغان از جمله فعالان جامعه مدنی و رهبران سیاسی، زنان کارآفرین، وکلا، روزنامه‌نگاران و نمایندگان جنبش زنان از داخل و خارج از افغانستان در این نشست اشتراک داشتند.

اعضای این مجمع از طالبان خواستند تا تمامی فرمان‌هایی را که ناقض حقوق بشر، آزادی رسانه‌ها و به‌ویژه حقوق زنان مانند تحصیل، اشتغال و مشارکت در عرصه‌های سیاسی و توسعه است، لغو کند.

اولین نشست مجمع رهبران زنان افغانستان در ۱۹ حوت به صورت مجازی و با حضور ۵۰ فعال زن راه‌اندازی شد.