

گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان میگوید طالبان در اعتراف به بزرگی و وخامت تخلفاتی که مرتکب شدهاند ناکام مانده و مسئولیت خود را در زمینه رسیدگی به این تخلفات انجام ندادهاند.
ریچارد بنت از طالبان خواست قبول کنند که چالشهای حقوق بشری وجود دارد.
او از طالبان خواست شکاف بین گفتار و کردارشان را از بین ببرند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان در پایان سفر ۱۱ روزه خود به افغانستان گفت که افغانستان با انبوهی از چالشهای حقوق بشری مواجه است و این چالشها، تأثیرات شدیدی بر مردم دارد.
این مقام حقوق بشری سازمان ملل گفت که اعطای عفو عمومی به مقامات سابق و اعضای نیروهای امنیتی میتواند اولین گام به سوی مصالحه باشد.
ریچارد بنت در همین حال از کشتارهای فراقانونی و انتقامجویانه اعضای سابق نیروهای امنیتی و جستجوی خانه به خانه آنها ابراز نگرانی کرد.
پیش از این نیویارک تایمز در گزارشی مدارکی را ارایه کرده بود که نشان میداد طالبان با وجود اعلام عفو عمومی، مرتکب قتلهای هدفمند گسترده در سراسر کشور شدهاند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنین از سیاستها و انگیزههای مقامات طالبان برای کنترل مطلق که سبب میشود جامعه با ترس اداره شود، ابراز نگرانی کرد.
در گزارش آقای بنت تدابیری مانند تعلیق مکاتب دخترانه، موانع بر اشتغال زنان و عدم امکان مشارکت در زندگی سیاسی و عمومی، محدودیت آزادیهای مدنی و سایر مقررات سختگیرانه چون تحمیل پوشش اجباری و خانهنشین کردن زنان و بیرون شدن از خانه با شرط همراهی محرم، مصداقهای تفکیک جنسیتی مطلق خوانده شدهاند.
ریچارد بنت میگویداین اقدامات به هدف "نامرئیکردن" زنان در جامعه اجرا میشوند.
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل گفت: "من از مقامات طالبان میخواهم که فوراً سیاستها و دستورالعملهایی که بر زنان تأثیر منفی میگذارند را برداشته و حقوق زنان و دختران را برای مشارکت برابر در آموزش، اشتغال و سایر جنبههای زندگی عمومی را در اولویت قرار بدهند."
آقای بنت گفت که با معیارهایی چون گشایش فوری مکاتب دخترانه دوره ثانوی، ایجاد یک دولت فراگیر که واقعا نماینده هر بخش از جامعه افغانستان باشد و گفتگو برای رفع نارضایتیها میتواند احتمال بیثباتی، مشکلات و رنج در افغانستان کاهش یابد.
آقای بنت در گزارش خود به گزارشاتی در موارد آزار و اذیت، حملات و در برخی موارد قتل روزنامهنگاران، دادستانها و قضات اشاره کرد و گفت که فضای جامعه مدنی و آزادی رسانهها برای جامعه صلحآمیزی که در آن حقوق مدنی رعایت میشود، حیاتی است.
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد با اذعان بر این مسأله که طالبان بر سر دو راهی ماندهاند از آنها خواست تا راهی را انتخاب کنند که ثبات و آزادی برای همه افغانها به ویژه زنان را به ارمغان بیاورد.