این روزنامه میگوید به طور مثال کودکان خردسال افغان وادار به کار شده و خانوادههایی دختران خود را در سنین کودکی برای دریافت "شیربها" عروسی کردهاند.
در این گزارش همچنین آمده است که برنامه جهانی غذای سازمان ملل تخمین میزند که حدود ۱۸ میلیون نفر در افغانستان در ماه جون به کمکهای غذایی فوری نیاز خواهند داشت.
براساس گزارشی که صندوق حمایت از کودک روز دوشنبه، ۱۹ ثور در ویبسایتش منتشر کرده است، احتمالاً ۱۰ میلیون کودک افغان به غذای فوری نیاز دارد.
ساختار اقتصادی افغانستان همزمان با ورود طالبان به کابل در ماه اگست ۲۰۲۱ با فروپاشی روبرو شد.
واشنگتن پست در یادداشتی که منتشر کرده، گفته آژانسهای کمکرسان بینالمللی برای ادامه امدادرسانی به مردم افغانستان به دنبال کمک مالی بیشتر هستند.
این در حالی است که بسیاری از کشورهای غربی دیگر تمایل چندانی برای تخصیص کمکهای بیشتر به افغانستان ندارند.
آچیم اشتاینر، رئیس برنامه انکشافی سازمان ملل متحد در برنامهای که هفته پیش برای بررسی وضعیت افغانستان در مجمع جهانی اقتصاد برگزار شده بود گفت که ما بدون آنکه طالبان را به رسمیت بشناسیم، در حال نوعی همکاری با افغانستان هستیم و تلاش میکنیم تا بهترین امکان را برای کمک به جمعیتی که به طور فزاینده ناامید شدهاند، ایجاد کنیم.
پس از سقوط کابل، ایالات متحده امریکا ۷ میلیارد دالر از دارایی بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد.
در ماه فبروی، رئیس جمهور بایدن فرمان اجرایی را امضا کرد که به طور رسمی حدود ۳.۵ میلیارد دالر از ذخایر خارجی افغانستان را که توسط وزارت خزانهداری ایالات متحده مسدود شده بود، برای کمک به "رفاه مردم افغانستان" اختصاص داد و بقیه را در اختیار خانوادههای قربانیان ۱۱ سپتامبر گذاشت.
دولت امریکا هنوز مشخص نکرده است که این بودجه چگونه به افغانستان منتقل خواهد شد.
یکی از این نگرانیهای اصلی کشورهای کمککننده به افغانستان این است که منابع مالی کمکی در اختیار طالبان و سایر گروههای افراطی دیگر در افغانستان قرار بگیرد.
در دو دهه گذشته، افغانستان با دریافت کمکهای خارجی از سوی غرب به ویژه امریکا مورد حمایت قرار داشت، اما با تسلط طالبان بر افغانستان و خودداری غرب از به رسمیت شناختن طالبان، این کمکها قطع شدند. بخش اعظمی از بودجه دولت افغانستان توسط کمکهای خارجی تأمین میشد.
در حال حاضر دولت تحت کنترل طالبان با کمبود شدید نقدینگی مواجه است و شمار زیادی از افرادی که حقوق خود را از دولت پیشین افغانستان دریافت میکردند، بیکار شدهاند.
رئیس برنامه انکشافی سازمان ملل متحد معتقد است که تزریق نقدینگی به سیستم بانکی افغانستان تأثیر بزرگی" بر اقتصاد افغانستان خواهد داشت و به سمتی حرکت خواهد کرد که وضعیت خطرناک را در افغانستان تثبیت کند."